Flygkrasch i Ryssland - 50 döda

1:32 min

Ett passagerarplan på väg från Moskva till Kazan kraschade på flygplatsen efter tre misslyckade landningsförsök.  Alla ombord omkom, enligt officiella uppgifter 50 människor, varav sex i besättningen.

Bland de döda fanns presidentens son och högste chefen för FSB i Tatarstan.

Men något gick fel vid inflygningen på söndagkvällen -- planet gjorde två misslyckade landningsförsök och kraschade vid det tredje. Planet från det lokala flygbolaget Tatarstan exploderade när det slog i marken och alla ombord omkom. 

Bland offren fanns 23-årige sonen till Tatarstans president Rustam Minnisjanov. Dessutom fanns säkerhetstjänsten FSB:s högste chef i Tatarstan med bland de omkomna.

Enligt ryska medier finns tre tänkbara orsaker till olyckan: det var dålig sikt och hård vind i Kazan, något var fel på planet eller så var det ett pilotfel.

Många tidigare flygolyckor i Ryssland har ofta drabbat regionala flygbolag, som anses ha sämre säkerhet än de stora nationella bolagen.

En journalist som flög med olycksplanet tidigare i dag från Kazan till Moskva berättade i en rysk tv-kanal att planet vibrerade och lät olycksbådande vid landningen i Moskva.

Flygplatsen i Kazan har stängts. Den ryske presidenten Vladimir Putin har enligt sin presstalesman begärt att olyckan utreds av en speciell katastrofkommission.

Boeing är ett av världens vanligaste passagerarplan och används också mycket i Ryssland. Flygbolaget Tatarstan hade för tre år sedan också en allvarlig olycka med en annan typ av plan just på Kazans flygplats.

Ryssland ligger fortfarande högt i antalet flygolyckor i världen.