Ishalka i Skåne orsakade olyckor

Blixthalka överraskade många bilförare i nordvästra Skåne i morse. Inom loppet av en timme inträffade minst sex trafikolyckor. I Östergötland varnade polisen för ishalka på flera ställen runtom i länet.

Ingen av de olyckor som inträffade i Skåne var lyckligtvis av allvarlig art, rapporterar P4 Malmöhus.

Vid halvsju-tiden for två personbilar in i mitträcket på länsväg 111 mellan Laröd och Kulla Gunnarstorp, norr om Helsingborg. Kort senare kanade en mindre lastbil omkull på Österleden i Helsingborg. Föraren skadades lindrigt men fördes till sjukhus, enligt SOS Alarm.

Fyra andra olyckorna i Skånetrakten orsakade problem i trafiken. De inträffade på länsväg 112 vid Erikslund, på E 4 vid trafikplats Väla, på Ängelholmsleden i Helsingborg och på länsväg 110 vid Hyllinge.

En traktor och en personbil frontalkrockade vid Stora Mellösa, två mil öster om Örebro, vid kvart i sju i morse. Föraren i personbilen fick föras till sjukhus med okända skador. Föraren i traktorn ska ha klarat sig oskadd.

– Någon av dem har kommit över på fel sida av vägen. Det är glashalt i området, säger Lotta Lindblad vid Örebropolisen till TT.