Milan Sevo gripen i Grekland

Milan Sevo, som utpekas som en ledargestalt i Stockholms undre värld, greps i måndags av grekisk polis.

Krister Isaksson, säkerhetsansvarig på Kriminalvårdsstyrelsen, är glad för gripandet.

– Det känns tillfredsställande för att han har en bit av sitt straff att verkställa. Det känns också bra eftersom det väckte en del turbulens när han försvann, säger han.

Försvann efter permission
När Milan Sevo i juni förra året inte återkom efter en permission från Täbyanstalten hade han bara två månader kvar att avtjäna på ett tvåårigt straff för vapenbrott. Polisen kunde spåra honom till Belgrad och där uppges han också ha levt tillsammans med sin familj under tiden på rymmen.

Milan Sevo har varit internationellt efterlyst. När han greps i måndags befann han sig på gränsen mellan Makedonien och Grekland, uppger poliskällor för Ekot. Han sitter nu i grekiskt häkte i väntan på att bli överlämnad till svenska myndigheter.

Pekas ut som gangsterledare
I Sverige pekar polisen ut Milan Sevo som en av ledarna i Stockholms undre värld. Han har utsatts för flera mordförsök och för två år sedan sköts hans svärfar ihjäl i Skärholmen i södra Stockholm, vilket enligt polisen var ett försök att komma åt Sevo.

Milan Sevo har också själv stått åtalad för mord som har begåtts i det så kallade gangsterkriget, där olika grupper vill ta kommandot i den undre världen, men han har frikänts.

För två år sedan åtalades han också för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling, men frikändes även där.

Nina Odermalm Schei
nina.odermalm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".