Guvernör Chris Christie på presskonferensen på torsdagen. Foto: Mel Evans/TT.

Guvernör Christie sparkar medarbetare efter politisk skandal

"Deras beteende är dumt och genant"
1:43 min

Den republikanske guvernören i den amerikanska delstaten New Jersey, Chris Christie, avskedade på torsdagskvällen en medarbetare och avslutade karriären för en annan. De två hade iscensatt en hämndaktion mot en politisk motståndare till guvernören. Chris Christie visste ingenting om detta försäkrade han på en presskonferens där han bad om ursäkt.

Guvernör Chris Christie, som plötsligt fick ett politiskt svärd svingat mot sig i går när det avslöjades att hans nära medarbetare aktivt försökt skada en av hans motståndare, tvingades be om ursäkt på torsdagen till alla för det som hänt.

I höstas stängdes ett par filer av vid påfarten till världens mest trafikerade bro, George Washingtonbron, från Fort Lee, en av New Yorks förstäder.

Fort Lee har en demokratisk borgmästare, en borgmästare som inte stödde Chris Christie i guvernörsvalet.

Det blev stora trafikstockningar som innebar väntetider i timmar och hinder för bland annat skolbussar och utryckningsfordon att komma fram.

Det har nu visat sig att nära medarbetare till Christie, och myndighetspersoner som han har utsett, beordrat trafikstockningarna för ställa till problem för borgmästaren i Fort Lee och att de dessutom varit väldigt nöjda med resultatet.

– Deras beteende är dumt och genant, sa guvernör Chris Christie.

Han förnekade all kännedom om vad de gjort och en av medarbetarna hade direkt ljugit för honom sa han.

Guvernör Chris Christie, som omvaldes nyligen med stor majoritet, har gjort en poäng av att han får saker gjorda och kan samarbeta över partigränser för medborgarnas bästa.

Chris Christie är kontroversiell i sitt eget parti, men nämns ofta som en tänkbar stark kandidat i nästa presidentval.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".