#vadkostarvården – delta och diskutera

Flera av Sveriges Radios nyhetsredaktioner bjuder in dig att diskutera vårdens behov av och kostnad för hyrläkare. Med hashtagen #vadkostarvården kan du säga ditt och delta i sociala medier.

Följ och delta i hashtagen på Twitter och Facebook.

Under veckan kommer flera nyheter och aspekter på vårdens utmaningar att tas upp, i många kanaler och program.

– Vi kommer under veckan att sända ett 20-tal inslag om hur vården påverkas av sitt behov av stafettläkare, säger Cecilia Läckberg Blom vid P4 Väst, som är projektledare för #vadkostarvården.

Varför gör ni den här granskningen?

– Det är åtta månader kvar till valet och vi känner att det är hög tid att granska vården. Ingen tycks vilja ha bemanningsföretag i vården, så varför är det så svårt att sätta stopp för dem?

På vilket sätt vill ni att lyssnarna ska påverka?

– Min dröm är att vi ska få in berättelser att gå vidare med. Det här blir ett startskott för att få in berättelser från lyssnarna.

Tror ni att vårdens villkor blir en viktig valfråga?

– Det kommer att bli en stor valfråga. Vi ser nu hur flera partier försöker profilera sig i välfärdsfrågor och vården berör alla, säger Cecilia Läckberg blom.

Dela med dig av din berättelse på  hashtagen #vadkostarvården, på Twitter och Facebook – där kan du även ta del av andras berättelser direkt.

Eller så vänder du dig direkt till din lokala P4-kanal för att dela med dig av dina erfarenheter från vården.