1 av 3
Foto: Heiko Junge/TT.
2 av 3
3 av 3
Foto: Jon Eeg/TT.

Två döda i helikopterolycka i Norge

En ambulanshelikopter med tre personer ombord har havererat nära Tyrifjorden nordväst om Oslo.

Enligt ögonvittnen ska helikoptern ha fastnat i en elledning och därefter gått i marken. Folk på plats uppger att helikopterns är totalförstörd. Både civil och militär hjälpinsats är på väg.

Helikoptern var på väg till Sønsterudtunnelen längs vägen mot Sundvollen där ett lastbilssläp vält i det besvärliga snöväglaget.

Två av de tre ombordvarande omkom när ambulanshelikoptern störtade.

Tonje Sørlie Jahnsen var på väg till Högskolan i Vestfold och Buskerud, när hon hörde ambulanshelikoptern komma. Hon befann sig i en bilkö på grund av en olycka.

– Jag tog egentligen fram mobiltelefon för att visa mina klasskamrater vilken situation jag befann mig i och varför jag var försenad. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så dramatiskt, säger hon till Verdens Gang

Tonje Sørlie såg plötsligt helikoptern slå emot högspänningsledningar.

- Det var ett väldigt högt ljud, nästan som en explosion. Och helikoptern började brinna. Helikoptern började rulla innan den föll. Det var som att se en film , den bara störtade rakt ner, säger hon.

Helikoptern var på väg till Sønsterudtunnelen längs vägen mot Sundvollen där ett lastbilssläp vält i det besvärliga snöväglaget.

Den tredje ombordvarande i helikoptern fördes svårt skadad till Ullevål sykehus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista