Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD). Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Kent Ekeroth avvisad från krog i Stockholm

1:27 min

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD), som tidigare tagit en timeout efter den så kallade järnrörsskandalen, tvingades under fredagskvällen att lämna en restaurang i centrala Stockholm. Men ord står mot ord vad gäller anledningen till att han blev avvisad.

Enligt krogen Nosh and Chow handlade det om att Ekeroth hade kränkt en kvinnlig gäst, medan Ekeroth själv hävdar att han blivit utslängd för att han är Sverigedemokrat.

– En värd kom fram och sa att vi skulle lämna stället och då frågade vi varför, och då sa han först att hans chef hade sagt att folk inte gillade att vi var där.

– De gillade inte våra åsikter sa han, vad menar du, Sverigedemokraterna sa han då, så han var väldigt tydlig med varför vi inte skulle vara kvar där, säger Ekeroth till Ekot. 

Men restaurangen beskriver ett annat scenario om vad som hände under fredagskvällen. I ett uttalande skriver Nosh and Chow så här till Ekot:

”Personen i fråga kränkte en kvinnlig gäst på ett extremt förnedrande sätt. Han avvisades då från restaurangen som vilken gäst som helst som ej kan uppföra sig. Gästens säkerhetsvakter var närvarande under hela händelsen. Han slängde ett glas i golvet innan han lämnade.”

Kent Ekeroth har en ljudfil som han menar stödjer hans beskrivning av vad som hände, som bland annat publicerats av Aftonbladet. Så här säger Ekeroth om restaurangens uttalande:

– Det är en ren lögn. Jag pratade inte med någon annan person på det stället, jag pratade bara med mina egna vänner. Den enda jag pratade med utöver det var den värden som kom fram och jag har spelat in på band när värden sa exakt varför han ville slänga ut oss, säger Ekeroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista