Svante Borg. Foto: Bertil Ericson / TT.

Chef på Försäkringskassan slutar

Försäkringsdirektören Svante Borg slutar med omedelbar verkan. Han är inte överens med generaldirektören Dan Eliasson om hur myndigheten ska utvecklas.

– Man har haft en diskussion om utvecklingen och inte varit överens. Då har man kommit fram till att det är bättre att han slutar, säger Helena Esscher, presschef på Försäkringskassan.

Ledningen informerades i går och idag berättade kassans generaldirektör Dan Eliasson om beslutet på myndighetens intranät.

– Våra diskussioner har gällt utvecklingen av gemensamma förhållningssätt och värderingar kring ledning och styrning av vår gemensamma verksamhet, skriver han.

Svante Borg har suttit i ledningsgruppen och varit chef för Försäkringskassans lokala försäkringscenter.

Myndigheten har nyligen omorganiserat sin styrning så att cheferna är ansvariga för olika kundgrupper, istället för olika center. Borgs fick ansvar för kundgruppen ”människor med tillfälligt nedsatt arbetsförmåga, som kan vara i behov av rehabilitering”.

– Poängen är att man som kund ska slippa bli runtbollad, säger Helena Esscher.

Om förändringarna spelat in för Borgs beslut att sluta vet inte Esscher. Till Aftonbladet säger Borg att han inte vill gå in på detaljer.

– Försäkringskassan har haft ett antal större förändringar. Vissa har varit stora på pappret, vissa i verkligheten. Vi har haft resonemang om Försäkringskassans totala ledning. Jag vill inte peka ut något särskilt, säger Svante Borg till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista