Kvällstrafiken riskerar att drabbas av problem på Bromma. Arkivfoto: Lars Pehrson/TT.

Strömavbrott stängde Bromma

Ett strömavbrott har ställt till problem på Bromma flygplats i Stockholm. På eftermiddagen stoppades trafiken helt i en dryg timme, innan problemet kunde åtgärdas.

Vid 17.50 meddelade Swedavia att trafiken kunde återupptas igen. Följdförseningar på flera timmar riskerar dock att kvarstå under kvällen på Bromma.

Problemet upptäcktes vid 13-tiden när den ordinarie strömförsörjningen till flygplatsen havererade. Efter det fick flygplatsen drivas på reservkraft, men den räckte inte när mörkret föll.

– Vi har ett högt behov av strömförsörjning. Det är landningsljus, tekniska system och terminalen som behöver vara i sådant skick att det inte avviker från det normala, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia.

Flera flygningar fick ställas in under stoppet, andra dirigerades om till Arlanda eller försenades. Några flygningar tidigarelades även för att hinna lämna Bromma före mörkrets inbrott.

Vad som orsakat felet är ännu okänt. Kraftbolaget Fortum uppger för TT att det handlar om interna elproblem hos flygplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista