1 av 7
Oppositionsledaren Vitali Klitschko. Foto: Sergei Chuzavkov / TT.
2 av 7
"Vår styrka är här" står det på den gröna plåten som bildar gräns mellan demonstranter och kravallpolis. Foto : Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
3 av 7
Här har däck brunnit i två dygn nu är elden släckt och vapenvila råder. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
4 av 7
En aktivist höjer näven i segergest vid "fronten". Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
5 av 7
En ensam demonstrant försöker övertyga kravallpolisen, på vägen står det "Låt oss bli bröder". Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
6 av 7
Det luktar starkt av bensin och brunnet gummi där nya däck staplas för en eventuell ny offensiv. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
7 av 7
Ukrainas huvudstad Kiev på torsdagskvällen. Foto: Sergei Chuzavkov/TT.

Direktrapportering om krisen i Kiev

1:26 min

Medan en spänd vapenvila råder i Kiev, har den diplomatiska aktiviteten under torsdagen varit mer intensiv. EU-ledare har manat Ukrainas ledning att hörsamma demonstranternas krav och att värna om folkets demokratiska rättigheter, medan den hårt ansatta regeringen kallat oroligheterna för ett kuppförsök.

I Kiev uppges fem personer ha dödats och hundratals skadats i samband med våldsamheter mellan demonstranter och kravallpolis de senaste dagarna. Oppositionen kräver nyval samtidigt som det ryktas om att undantagstillstånd kan införas. Här direktrapporterar vi om utvecklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista