Demonstranter vid "fronten" för protesterna i centrala Kiev. Foto: Sergei Chuzavkov/TT.

Påtaglig nervositet vid "fronten"

1:18 min

Trots att tidsfristen gått ut har det ännu inte kommit några klara besked från oppositionsledarna som i dag suttit i förhandling med presidenten. Men vapenvilan håller än så länge. Nervositeten är dock påtaglig vid "fronten".

– Jag tror inte det blir någon kompromiss, Janukovytj är inte sån det har han visat förut. Vi väntar oss ingenting från honom, säger Sergej som deltagit efter jobbet i protesten i två månader.

Runt omkring rustas det för nya strider. Barrikader förstärks med säckar fulla av snö och nya gummidäck förs fram till främst barriären där unga tar på sig skydd, hjälmar och ben lindade med frigolit, tidningar och plast till skydd. 

Men en präst längst fram manar dem att vänta på resultatet från förhandlingarna mellan president och oppositionen. Gatan är full av människor som skriker Rövarbandet ut rövarbandet ut.

Ilskan är stor över nya tv-bilder på hur kravallpolis slagit demonstranter, en man tvingades stå naken i snön av polisen, inrikesministeriet har bett om ursäkt för händelsen.

Presidenten har kallat parlamentet till extrasession nästa vecka för att diskutera krisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista