1 av 3
Demonstranter i Kiev natten till 25 januari 2014. Foto: Sergei Grits/TT
2 av 3
Demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev natten till 25 januari 2014. Foto: Sergei Grits/TT.
3 av 3
Demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev natten till 25 januari 2014. Foto: Sergei Grits/TT.

Återigen våldsamt i Kiev

1:19 min

Efter knappt två dygn av relativt lugn i Ukrainas huvudstad Kiev har det i natt återigen varit oroligt på den plats det varit sammanstötningar den senaste veckan.

Runt midnatt började oroligheterna nära Dynamostadion, under dagen hade demonstranterna samlat ihop berg av bildäck som de sen tände på och man kunde se hur en tung svart rök lade sig över barrikaderna där tusentals människor var samlade.

Kravallpolisen satte in tårgas, gummikulor och chockgranater och protestaktivisterna kastade sten och brandbomber över polislinjerna. Sammanstötningarna har pågått långt in på morgonen.

Sammanstötningarna kom bara några timmar efter att president Janukovitj sa att han ska genomföra en regeringsombildning och även införa lättnader i den nya hårda antiprotestlagen.

Men oppositionen kräver nu i första hand att Janukovitj själv avgår, något han kategoriskt vägrar att göra.

Det är framför allt den hårda kärna av militanta aktivister som bemannar barrikaderna vid Dynamostadion, som är helt avvisande till varje form av kompromiss.

Enligt ukrainska Pravda och andra medier i Kiev, ska en polis på väg hem efter dagens arbetspass har skjutits ihjäl av okända män i Kiev. Det är dock oklart om dödsfallet är kopplat till demonstrationerna, skriver TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista