Aktivister formar en korridor utanför entrén för att tillåta poliserna att lämna byggnaden. Foto: Darko Vojinovic/AP Photo

Inspärrade poliser tillåts lämna stormad byggnad

Det var fortsatt oroligt i Ukrainas huvudstad Kiev natten till söndagen. Ett par tusen demonstranter stormade ett konferenscenter som fungerat som bas för poliser under den senaste tidens protester.

Alla utgångar spärrades med säckar fyllda med snö och is, rapporterade norska tidningen VG:s reporter på plats.

Aktivisterna belägrade byggnaden i centrala Kiev. Poliserna inne i byggnaden, det tidigare Leninmuseet, skyddade sig med kravallsköldar. De sköt också distraktionsgranater och sprutade vatten mot demonstranterna.

Senare under natten formade aktivisterna en korridor utanför entrén för att tillåta poliserna att lämna byggnaden, men det fanns inga tecken på att någon tänkte göra det, rapporterar AFP.

Två ambulanser väntade utanför och nyhetsbyrån Interfax hänvisade till en oppositionsaktivist som sade att en polis hade skadats under de tidigare sammanstötningarna.

Poliserna fick till sist lämna byggnaden, efter medling av Vitalij Klitjko, rapporterar Russia Today.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista