H&M:s vinst 7,3 miljarder

1:11 min

Klädföretaget H&M gjorde en vinst på drygt 7,3 miljarder sista kvartalet förra året.

Utdelningen per aktie föreslås bli 9:50 kronor per aktie. Resultatet var strax under analytikernas förväntningar.

Vd Karl-Johan Persson är nöjd med resultatet, mot bakgrund av de stora långsiktiga satsningar som H&M gör inom bland annat IT, online och nya varumärken. I augusti lanserades online-butiken i USA.

"Vi fortsätter nu vår online-expansion med att öppna flera nya onlinemarknader under 2014. Frankrike öppnas under våren/sommaren 2014 och därefter planeras ytterligare tre stora nya onlinemarknader att öppna senare under året" skriver han i en kommentar.

Under 2013 öppnade H&M i snitt en butik om dagen. Koncernen har i nuläget över 3 100 butiker. Expansionstakten väntas fortsätta under 2014, med 375 nya butiker netto. Nya länder blir Australien och Filippinerna.

"Det nya året har startat bra, med en stark försäljning i december och januari. Även om det fortfarande finns makroekonomiska utmaningar på flera av våra marknader ser vi positivt på 2014", skriver Karl-Johan Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista