Foto: Henrik Montgomery/TT.

Lööf angrep Löfven vid Centerpartiets kommundagar

1:16 min

Centerledaren Annie Lööf gick till hårt angrepp på Socialdemokraterna partiledare Stefan Löfven när hon öppningstalade inför cirka 600 ombud på Centerns kommundagar  i Malmö i dag.

Centerpartiet öppnar dörren till Sveirge för arbteskraftsinvandrare, medan Socialdemokraterna fortfarande ställer arbetare mot arbetare, enligt Annie Lööf.

– Stefan Löfve, han ransonerar solidariteten och säger att det bara räcker till de som har svenskt pass. Facken ska ges vetorätt på vem som ska få komma hit. Och med Jonas Sjöstedt i ena handen och Jimmie Åkesson i den andra så kommer han med denna fråga att vandra in i valrörelsen 2014, sa Lööf i sitt tal.

Annie Lööfs angrepp på Socialdemokraterna handlar främst om att Socialdemokraterna vill återreglera arbetskraftsinvandringen.

Annie Lööf svarade också på den kritik, som Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt riktat mot centerns inställning att tillåta vinst i privata välfärdsföretag.

– Jonas har till exempel en nästan patologisk besatthet av vinst. Ett av symtomen är att han glömmer allt annat. Till exempel att de anställda på de privata vårdföretagen känner ett större inflytande och är mer nöjda.

Annie Lööf bemötte i dag också de rekordlåga opinionssiffrorna för Centerpartiet:

– Vi är duktigare att öka ju närmare valdagen som kommer. Och det är min uppgift som partiordförande att se till att vi gör just detta.

Vad blir siffran i valet?

– Ja, den blir över valresultatet 2010, så över 6,6 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista