Foto: Johan Nilsson/TT.

Snörök och ishalka i trafiken

Vädret fortsätter att ställa till det. I Eslöv har skolelever blivit utan undervisning en hel vecka på grund av inställda skolskjutsar. Trafikverket och SMHI varnar för fortsatta trafikproblem med ishalka.

Följ senaste nytt om trafikläget via Sveriges Radios trafikredaktion.

Flera trafikolyckor inträffade under lördagen i Västerbotten och Norrbotten, där snöfall i kombination med vindar orsakade snörök och drivbildning. Inga allvarligare personskador rapporterades dock.

Efter det myckna snöandet blir det nu mildare med plusgrader ända upp i mellersta Norrland. SMHI varnar för ishalka i Halland, Västra Götaland och Värmland när regn faller över kalla vägbanor.

– Vi vill uppmärksamma bilister på att det faktiskt är riktigt halt. Ta det försiktigt och anpassa körningen efter vädret och halkan, säger Bodil Sonesson på Trafikverkets pressjour.

I skånska Eslöv finns det elever som kan ha gått miste om en hel veckas undervisning sedan skolskjutsarna ställts in på grund av väderproblem. Kommunen har kallat till ett möte för att diskutera hur de ska lösa frågan, rapporterar Skånska Dagbladet.

Sedan Skånetrafiken börjat ställa in tåg vid snöoväder finns också en risk att elever som tagit sig till skolan via tåg inte kommer hem igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista