En skottskadad kvinna bars in i det shoppingcenter där vår korrespondent tillsammans med människor i området sökte skydd. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.

Skottlossning i Bangkok oroar inför morgondagens val

Nils Horner rapporterar direkt från Bangkok i Lunchekot
2:04 min

Sveriges Radios korrespondent i Bangkok fann sig mitt i dramatiken när skottlossning utbröt mellan anti-regeringsdemonstranter och rödskjortor.

Bara meter från Sveriges Radios korrespondent Nils Horner skottskadades två av rödskjortorna när de försökte närma sig anti-regeringsdemonstranternas blockad mot en myndighetslokal.

– En kvinna som stod bara en meter från mig skottskadades i bröstet. Hon togs in med bår till ett närliggande shoppingcenter, säger Nils Horner direkt efter händelsen.

Skottlossningen utbröt i stadsdelen Lak Si i Bangkok, i ett område nära en myndighetslokal som nu blockeras av anti-regeringsdemonstranter. I lokalen förvaras valsedlar som är tänkta att användas i morgondagens val.

– Anti-regeringsdemonstranterna har blockerat lokalen med taggtråd och fordon. Det går alltså inte att rösta i området som det ser ut nu, rapporterar Nils Horner.

Rödskjortorna ska ha försökt närma sig lokalen när skottlossningen utbröt och vanliga människor sökte tillsammans med medlemmar i rödskjortorna skydd i ett närliggande shoppingcenter. Efter 20 minuter kunde sjukvårdspersonal ta hand om de skadade.

– Det har varit ganska lugnt i övrigt, men det här väcker farhågor om att det kan bli våldsamt i morgon i samband med valet, rapporterar Nils Horner direkt från Bangkok.

Nils Horner rapporterar via Twitter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".