Foto: Henrik Montgomery/TT.

Paparizous schlager läckt på nätet

Hon är en av favoriterna inför Melodifestivalens första deltävling som avgörs i kväll. Men Helena Paparizou har nu hamnat i blåsväder innan hon ens klivit på scenen - hennes bidrag "Survivor" har läckt på nätet.

Ikväll: Följ Melodifestivalens första deltävlingen i vår livekommentering

Hon är en av storfavoriterna inför Melodifestivalens första deltävling som avgörs i Malmö i kväll. Men nu har Helena Paparizou hamnat i blåsväder - innan hon ens klivit på scenen.

Bidragen som tävlar i Melodifestivalen får inte spelas offentligt innan sändningen, men Paparizous låt "Survivor" har läckt och lagts upp på musiksajten Soundcloud, skriver Aftonbladet. Något som skulle kunna leda till diskvalificering.

– Oj, jäklar tack för att du ringer. Jag har ingen aning om hur det här kan ha skett, men det måste vi stoppa på en gång, säger Helena Paparizous presskontakt Johanna Boström Stone till Aftonbladet.

För att en låt ska diskas krävs att den aktuella artisten eller skivbolaget medvetet spridit låten för att försöka få en fördel. SVT kommer dock inte att utreda om "Survivor" läckts med vilje.

– Nej, det är inte aktuellt i nuläget. Vi har varit i kontakt med skivbolaget och de är djupt olyckliga över det här. Nu är det upp till dem att se till att låten försvinner från Soundcloud, vi kan inte göra det, säger Maria Ilstedt, SVT:s projektledare för Melodifestivalen, till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista