Helena Paparizou. Foto: Sofie Ericsson/Sveriges Radio.

Paparizou diskas inte - trots läckan

Hon är en av storfavoriterna inför Melodifestivalens första deltävling som avgörs i Malmö i kväll. Men nu har Helena Paparizou hamnat i blåsväder - innan hon ens klivit på scenen.

Bidragen som tävlar i Melodifestivalen får inte spelas offentligt innan sändningen, men Paparizous låt "Survivor" har läckt och lagts upp på musiksajten Soundcloud, skriver Aftonbladet.

Enligt reglerna kan sådant leda till diskvalificiering - om den aktuella artisten eller skivbolaget medvetet spridit låten för att försöka få en fördel. SVT kommer dock inte att utreda hur "Survivor" hamnat på nätet.

– Nej, det är inte aktuellt i nuläget. Vi har varit i kontakt med skivbolaget och de är djupt olyckliga över det här, säger Maria Ilstedt, SVT:s projektledare för Melodifestivalen, till TT.

Skivbolaget arbetar för fullt med att få bort låten från nätet. Enligt SVT finns det därmed inget uppsåt och ingen orsak till diskvalifikation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".