Väljare står i kö för att rösta i Bangkok, 2 februari. Foto: Wally Santana/TT.
Thailand:

Tio procent av vallokalerna tvingas stänga

1:19 min

Vallokalerna i Thailand har öppnat för röstning i parlamentsvalet. Men ungefär tio procent av dem tvingades stänga igen direkt, eftersom röstning förhindrades av regeringsfientliga demonstrationer. 

Framförallt är det vallokaler i tolv provinser i söder och minst tre distrikt i Bangkok, där säkerheten inte kan hållas och som därför stängs.

– Många vallokaler är ganska oskyddade, det står bara en eller två polismän utanför. Men än så länge har det varit ganska lugnt under valet, rapporterar vår Asienkorrespondent Nils Horner, på plats i Bangkok

Premimärminister Yingluck Shinawatra väntas vinna valet, om det kan genomföras som planerat, eftersom oppositionen bojkottar valet. Men det betyder inte att den politiska striden är över, det verkar som att flera domstolar kommer att utreda valet.

– Det finns stor sannolikhet att någon domstol kommer att ogiltigförklara delar eller hela valet, förklarar Nils Horner. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista