Händelsen inträffade på söndagsmorgonen under Emirates Airways till Arlanda. Foto: Rob Griffith/TT.

Man nedbrottad på plan - ropade att han hade bomb

0:54 min

Polisen på Arlanda har gripit en man som försökte ta sig in cockpit på en flight från Dubai.

Uppdatering: Mannen har nu släppts efter förhör.

Händelsen inträffade på söndagsmorgonen under Emirates Airways till Arlanda.

– En passagerare har försökt ta sig in i cockpit och flygplanspersonalen omhändertog honom med handfängsel, säger Henrik Kelfve, vid Swedavias pressjour.

Mannen ska enligt Emirates personal ha försökt ta sig in i cockpit, som dock var låst. Personalen brottade ner mannen och satte handbojor på honom.

Flygplanspersonalen har sagt till svensk polis att mannen var bråkig under resan. När planet landat på Arlanda togs svensk polis över. Albin Näverberg är informatör på stockholmspolisen.

– Den här mannen medtas till förhör i avvaktan på att vi pratar med flygplanspersonalen om vad som har hänt, säger Albin Näverberg.

Mannen är nu gripen och förhörs under eftermiddagen. Han misstänks för försök till så kallat luftfartssabotage, ett brott som kan ge fängelse i fyra år.

– Säkerhet tummar vi ju aldrig på. Så det är klart att man tar väldigt allvarligt på när sådana här saker inträffar, säger Henrik Kelfve vid Swedavias pressjour.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista