Arkivbild. Foto: Helen Ling/Sveriges radio

Tomas Rudin: "Skäms för min alkoholism"

2:10 min

Tomas Rudin berättar att han har alkoholproblem och att det är orsaken till att han gömde whiskyflaskan.

– Jag är djupt ångerfull och skäms oerhört över situationen. Jag har ett alkoholproblem som är större än vad jag har velat erkänna för mig själv, säger Tomas Rudin (S) oppositionsborgarråd i Stockholm.

Han kommer nu att sjukanmäla sig och söka omedelbar hjälp för sina alkoholproblem.

Tomas Rudin ertappades med att snatta en flaska whiskey och han har erkänt gärningen. Han gömde flaskan innanför sin jacka och betalade för två flaskor alkoholfritt vin. På frågan om varför han inte betalade för whiskeyn säger han att det är sammankopplat med skam.
– Jag skulle inte ha köpt whiskey över huvud taget, utan jag var där för att köpa alkoholfritt vin. Sen blev det den här flaskan whiskey och det är illa, förklarar Tomas Rudin.

Rudin säger att han har fått mycket stöd från partikamrater han varit i kontakt med under dagen, men han kan inte svara på frågan hur hans framtid inom politiken ser ut.
– Nu ska jag sjukanmäla mig och hitta någon form av hjälp. Sen får partiet ta ställning längre fram om hur vi ska göra, säger Tomas Rudin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista