Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Leo Sellén/TT.

LO presenterar valplattform

"Vi kommer hitta kompromisser"
1:40 min

– Vi ska göra Europa rödare och byta regering i Sverige, sa LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin när han inledde LO:s valkonferens.

I dag samlas 500 deltagare i Stockholm för att ta ställning till LO:s politiska plattform inför valet i höst.

Full sysselsättning, tryggare och bättre arbetsliv och en bra och utvecklad välfärd kommer att stå i fokus, skriver LO:s ledning, ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och samtliga ordförande i medlemsförbunden i en debattartikel i Dagens Industri.

LO vill bland annat att arbetslöshetsförsäkringen ska få högre tak och ersättning samt att fler ska omfattas. Unga arbetslösa ska ha rätt till jobb, praktik eller utbildning efter 90 dagar.

En ”mänskligare sjukförsäkring” bör införas, med höjda tak och stopp för utförsäkringar. ”Vinstdriften får aldrig vara styrande i välfärden”, skriver LO.

LO har satt ett mål på att 60 procent av medlemmarna ska rösta på Socialdemokraterna i höst.

– De är slut, de är trötta och vi ska se till att de byts ut, sa LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin om alliansregeringen, enligt TT.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".