1 av 2
Sveriges radios korrespondent Maria Persson Löfgren i mediacentret i Sotji. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
2 av 2
Rysk militär gör tummen upp när de patrullerar OS-parken i Sotji. Foto: Robert F. Bukaty/TT.

Poliser överallt i Sotji inför OS-invigningen

"70.000 extrainkallade poliser"
2:40 min

I dag invigs OS i Sotji. Vid klockan fem startar direktsändningen av invigningen i P4. Vår korrespondent Maria Persson Löfgren, som är på plats i Sotji, säger att säkerhetspådraget är stort. 

I går kom OS-facklan till staden Sotji, som ligger en bit ifrån själva OS-byn. I kväll är det dags för själva invigningen. Vår korrespondent på plats i Sotji berätta att balettdansöser och andra uppträdanden är att vänta.

– Det ska vara en exposé över den ryska historien. Man ska gå tillbaka ända till 700 talet och visa vad den ryska kulturen står för. Det ska finnas balettdansöser och gruppen Tattoo ska sjunga, säger Maria Persson Löfgren.

I OS-byn märker man att man borstar upp de olika platserna och de sista spadtagen tas. Än så läng är här inte så mycket åskådare utan mest media och volontärer, berättar hon.

Så sent som i går kom rapporter i olika medier om att bland annat hotellrum saknar utrustning. Enligt Maria Persson Löfgren finns det problem kvar att lösa.

– Det sägs från rysk sida att allt är klart, men det har ju visat sig att det inte riktigt är så, säger hon.

Säkerhetspådraget i Sotji är stort. Enligt Maria Persson Löfgren syns poliser var man än går.

– 70.000 poliser är extrainkallade i dag, var man än gå ser man poliser. Ska du  på ett pendeltåg måste du gå in genom en flygplanssäkerhet som är ovanlig, säger Maria Persson Löfgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".