Poliser faller till marken efter att en bomb detonerat under sammandrabbningar med anti-regerings demonstranter. Foto: Apichart Weerawong/TT

Polis skjuten i Bangkok

2:20 min

I Thailands huvudstad Bangkok dödades en polis och många har skadats i samband med sammanstötningar under morgonen. Enligt Ekots medarbetare på plats kan detta vara ett sätt att flytto fokus från det så kallade "bondeupproret" som just nu pågår i landet.

Dussintals regeringskritiska demonstranter greps tidigt i morse när polisen började häva blockader runt regeringsbyggnader.

Skottlossning och explosioner hördes när kravallpolis försökte riva
protestlägren, rapporterar AFP. Två människor ska ha dött, en polis och en
civil, och över 60 personer har skadats, enligt källor inom räddningstjänsten.

– I dag har polisen försökt riva de här regeringskritiska protestlägren, vilket slutade i skottlossning och tre eller möjligtvis fyra döda och ett femtiotal skadade. Det har varit våldsamt på Bangkoks gator i dag, säger Ekots medarbetare Michael Töpffer, på plats i Bangkok.

Enligt honom menar vissa i landet att det här är ett sätt att flytta fokus från det så kallade "bondeupproret" som verkar växa i styrka, med risbönder som också protesterar.

– Genom att gå in med polisen i dag mot de här regeringskritiska demonstranterna har man helt enkelt kunnat flytta fokus från risböndernas missnöje, säger Michael Töpffer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista