Foto: TT

Medier i Venezuela tystas

Presidenten hotar CNN
1:47 min

Flera medier och internetföretag rapporterar att regeringen delvis eller helt stoppat deras tjänster i Venezuela.

Samtidigt har nu regeringeni Venezuela skickat två bataljoner till gränsprovinsen Tachira, där man menar att colombianska infiltratörer förbereder en statskupp.

Militären ska garantera säkerheten i regionen, sa inrikesminister Miguel Rodriguez Torres.

– Vi har upptäckt att colombianska paramilitärer lierat sig med oppositionen. Tillsammans försöker de nu förbereda en statskupp i Venezuela. President Maduro har beslutat att vi därför ska förstärka militärens närvaro i Tachira och återställa ordningen, sa inrikesminister Rodriguez Torres på en presskonferens.

Tachira är en av de regioner där regeringsprotesterna började för några veckor sedan. Människor gick ut för att demonstrera mot den skyhöga inflationen, som skapat brist på basala livsmedel i affärerna, eftersom inga företag kan importera nya varor.

Men Rodriguez Torres uppmanade de tusentals personer som varit ute och protesterat att inte låta sig manipuleras av medierna.

– Medierna står i centrum för konflikten mellan oppositionen och regeringen i Venezuela. Flera internetföretag, däribland Twitter och Zello, har rapporterat att regeringen delvis eller helt stoppat deras tjänster, något som tillbakavisas av Venezuelas statliga telebolag. Men att medier måste vara försiktiga om de vill verka i Venezuela är tydligt.

Den colombianska tv-kanalen NTN24, som ställt sig på oppositionens sida, har fått sina sändningar brutna. Och i går hotade president Nicolas Maduro med att detsamma kan hända amerikanska CNN.

– Om inte CNN slutar med sin krigspropaganda så kommer jag slänga ut dem från Venezuela, sa president Maduro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".