Foto: Reuters/TT.

En gripen efter knivattack i Kina

1:01 min

En kvinna har gripits efter gårdagens attack i staden Kunming i sydvästra Kina. Kinesiska myndigheter skyller attacken på uiguriska separatister.

Den gripna kvinnan ska ha skadats och är förd till sjukhus. Det är oklart hur allvarliga skadorna är. Fyra av gärningsmännen ska ha skjutits ihjäl av polis.

Kinas statliga nyhetsbyrå Xinhua uppger att attacken utfördes av separatister från Xinjiang i västra Kina och syftar då på den muslimska folkgruppen uigurer.

Minst 29 människor har dödats, och över 110 har skadats. Det är oklart hur många som är allvarligt skadade, men dödsiffran kan komma att stiga.

Bilder från attacken har under kvällen cirkulerat på kinesiska mikrobloggar. De visar blodiga kroppar som ligger utspridda på golvet i järnvägsstationen. Flera av angreppsmännen ska ha skjutits ihjäl av polisen.

Kina har de senaste åren drabbats av flera dödliga knivattacker utförda av personer som av olika anledningar känt sig illa behandlade av samhället. De attackerna har dock utförts av ensamma gärningsmän. Det faktum att det den här gången rörde sig om flera gärningsmän tyder på att det var ett mer organiserat terrordåd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista