Fler kvinnor i svenska bolagsledningar

1:07 min

För första gången är de svenska börsbolag som har minst en kvinna i ledningsgruppen fler än de som har noll. Det framgår av Allbright-stifrelsens årliga rapport.

Men enligt Amanda Lundeteg, vd på Allbright, handlar förändringen framför allt om att antalet personer i bolagsledningarna har blivit färre.

– Anledningen till varför andelen kvinnor ökar, det är inte för att bolagen befordrar fler kvinnor eller ersätter män med kvinnor, utan det är därför att bolagen bantar ledningsgrupperna på män. Så under de här senaste åren har det försvunnit ungefär 700 män och 23 kvinnor.

På Allbright-stiftelsens svarta lista över börsbolag som helt saknar kvinnor i ledningen, återfinns 82 bolag, vilket är några färre än förra året. Det handlar ofta om företag inom teknik och råvaror, som Industrivärden och Stora enso, men här finns även företag som New Wave och Oriflame där kvinnor är en stor kundbas. Bäst i klassen är som tidigare år små och medelstora företag. Positivt enligt Amanda Lundeteg är trots utrensningarna i ledningarna, att kvinnorna blivit kvar och att det nu är fler bolag som har en kvinna i ledningen, än som inte har det.

– Är man intresserad av att nå fler målgrupper så ska man så klart ha dem representerade också i ledningsgruppen. Sedan handlar det om synen på människor, om att se potentialen i alla människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista