Lyssnarna minns Nils Horner

På Sveriges Radios sajt delade lyssnarna med sig av sina minnen och tankar efter beskedet om Nils Horners död.

On our website, people shared their memories and thoughts of Nils Horner.

Se de många reaktionerna i sociala medier

Erik Nilson: Hej Nils! Jag jobbar som journalist på SR. Det har alltid varit en dröm för mig att bli utrikeskorrespondent. Och det är såna fantastiska journalister som du som har inspirerat mig. Tack för ditt arbete, och vila i frid.

11:54, 11 March 2014

Hundvän: Nils Horner var den första reportern på plats vid tsunamin som särskilt nämnde att även husdjuren, hundarna, hade drabbats mycket svårt, och han var nog den ende som tog upp djurens situation i Asien. Tack, Nils, för att du tänkte på djuren.

12:04, 11 March 2014

Kristina Wallin: Jag och Nils började våra karriärer tillsammans på Borås Tidning på 1980-talet. Då umgicks vi mycket, och medan jag var en drömmande fjäril, var han redan mycket jordnära och målmedveten. Vi förstod redan då att han skulle bli en speciell journalist. Så småningom blev vi båda utrikeskorrespondenter: han alltid där det händer saker, jag i betydligt lugnare Italien. En kär kram till hans familj, jag hoppas det så småningom kan bli en tröst för er att han levde som han alltid drömt om.

12:05, 11 March 2014

Anders Lundgren: Nils Horner var en av korrarna på Ekot som jag väntade på att få höra, som jag höjde radion för att inte missa, som jag uppskattade som en röst för omvärlden. Tack Nils för din närvarande och kunniga rapportering. Tänker på och känner med Nils familj och kollegor.

12:09, 11 March 2014

Lärare: En viktig röst har tystnat. Tack för ditt fantastiska arbete!

12:12, 11 March 2014

Marco: Med skarpa reportage och med en förmåga till inlevelsefulla beskrvningar har Nils Horner öppnat fönster för Sveriges befolkning mot omvärlden. Hans röst tillhör dem som karaktäriserat Sveriges Radio. Som trogen SR-lyssnare kommer jag sakna hans röst i radio och hans reportage. Mina tankar går till hans familj, från vilken Nils säkert var frånvarande ofta, och som nu aldrig får återse honom.

12:12, 11 March 2014

Sofia: Senast förra veckan tänkte jag med tacksamhet på Nils Horner och hans hårda arbete. Hans röst i radion har förmedlat gripande och levande bilder av händelser i världen till mitt lilla kök. Det kommer bli tomt. Tack till Nils Horners familj för att vi har fått dela honom med er.

12:22, 11 March 2014

Erik: Radions rapporter bärs av rösten. Nils Horner hade en sådan tydlig röst, i dubbel mening - både fysisk men också förmåga att skapa närvaro. Minns bevakningen av den nya politiska krisen i Thailand härförleden; Horner står på en gata mitt bland den politiska oppositionens larmande hop och berättar med distinkt röst så att lyssnaren känner att hen själv är på plats. Nils Horner blir på så sätt en martyr i ordets ursprungliga mening, ett sanningsvittne.

12:22, 11 March 2014

Torbern Klason: Jag minns honom bäst från fukushima och jordbävningen i haiti. Det var repotage där hjärtat var med. Otroligt bra journalist. Jag kommer sakna hans hesa stämma.

12:22, 11 March 2014

kjell johansson: För mej var det Nils karaktäristiska stämma som fick mej att lyssna extra noga då den förmedlade ett engagemang som få nådde upp till. Hans röst har blivit "ett" med nyhetsförmedling från bortre Asien och kommer att lämna en stor saknad. Tack Nils för ett fantastiskt jobb och vila i frid!

12:23, 11 March 2014

Johan: Jag blir tårögd och förkrossad. Nils Horner är en legend och varje gång man hörde hans röst stannade ens vardag upp och jag fängslades så mycket åt hans berättelser. Hur skall vi kunna få rapporter med den inlevelsen och den härliga berättarrösten som berörde och gjorde att man alltid lyssnade? han var otroligt duktig och bidrog till så mycket information på ett begåvat sätt. Nils, du kommer vara så saknad. Tänker på dig och dina närmaste. Tack för otroliga fina stunder vid radion som du gav oss.

12:23, 11 March 2014

Erik : Jag har inga specifika minnen, bara en plötslig saknad av någon jag tagit för given i min radio. Han ska ju vara där med sina reportage. Så dåligt, så onödigt, så irreversibelt.

12:23, 11 March 2014

Noradin Amini: Jag har i många år följt Nils Horners reportage från olika håll i världen. En fantastisk röst och människa. En människa som brydde sig så mycket att han riskerade sitt liv många gånger. Jag har för första gången i mitt nya hemland känt så stor sorg att jag inte kunde hålla emot mina tårar när jag såg nyheten om Nils död. Det är helt ofattbart att en sådan dåd kan utföras mot en så fin människa! Det är en svår tid för oss alla och framför allt hans nära och kära. Mina tankar går till hans familj! En fantastisk mäniskans röst har tystnats av mörkrets krafter! Det får vi aldrig glömma! Tack Nils för allt du gjort! Vila i frid!

12:29, 11 March 2014

@bengtoswin: Tack Nils för det du gjort för oss lyssnare. Din röst och berättarkonst fick mig alltid att lyssna lite extra, du var Nils! Vila i frid!

12:29, 11 March 2014

Johan Nilsson: Jag lyssnade på Nils Horner senast igår kväll. Det känns fruktansvärt att han nu är död. Som många innan mig har skrivit är Nils Horner synonymt med nyhetsrapportering i radion. Jag kommer sakna dig, Nils. Vila i frid!

12:29, 11 March 2014

Österbottning: Hans reportage sändes ofta i nyheterna i den finlandssvenska radiokanalen VEGA i Finland. En röst och en reporter, som också väckte uppskattning här i Finland har tystnat. Med saknad.

12:29, 11 March 2014

Johanna: Jag kommer sakna att höra "Det här är Nils Horner, för Sveriges radio i..." Så självklar, så kunnig. Vila i frid!

12:38, 11 March 2014

Johan Torstensson: Det var alltid lika intressant att lyssna på Nils Horners reportage, vad de än handlade om.

12:38, 11 March 2014

Elisabet Jonsson: Hörde honom för allra första ggn när han rapporterade från Belgrad i samband med att de sega kommunisterna förlorade makten några år efter Balkankriget, slutet av 1990-talet? Tack o lov hade jag möjlighet tacka honom för allt hans modiga arbete när han befann sig i Stockholm för Radiokorrespondenterna på Södra Teatern för ngt år sedan. Han satt på café på en liten gata på Söder o jag var nog den enda där som kände igen honom. Han såg blyg och generad ut när jag tackade för hans fantastiska reportage genom åren. En oerhört sorglig dag.

12:38, 11 March 2014

Kerstin Sjögren: Som trogen P1 lyssnare känns det som att förlora en god vän.

12:52, 11 March 2014

Susanne Ek: Jag tog rösten och de intressanta och sakliga reportagen för givna. Jag trodde att de skulle vara en del vardagen, min länk ut i världen, i många, många år till!

12:52, 11 March 2014

Stefan i Göteborg: Nils. Du hade en unik förmåga att göra din reportage intressanta. Att behöva plikta med sitt liv för att informera oss lyssnare om situationen på alla dessa oroshärdar du har rapporterat från är så otroligt ledsamt. Tack för dina insatser!

12:52, 11 March 2014

JIMMY: Mycket sorgligt minns tidigare nyhets reportaget om drönare och de kraftiga reaktionerna från dessa civila lokala fattiga bybor som miste anhöriga vid den flyg attacken. Samt då han rapporterade 2010- att det inte har varit någon statistiskt säkerställd global uppvärmning dom senaste 15 åren enligt BBC- intervjun med Phil Jones. Och reportaget från Japan och Fukushima-olyckan

12:52, 11 March 2014

Håkan Joëlson, Umeå: Jag överraskades av hur stark sorg jag träffades av när jag hörde nyheten att Nils horner blivit skjuten. Jag uppskattade alltid Nils Horners reportage. Han hade en sagolik förmåga att skildra saker genom "vanliga människor" som fanns i de sammanhangen. Jag uppskattar särskilt att han lyfte fram fattiga människor i världen. Detta tänkte jag ofta att jag skulle vilja låta honom veta. Nu grämer jag mej att det inte blev av. Men fr.a. är jag tacksam över vad Nils berikat mej med.

12:53, 11 March 2014

Karl Andersson: Oerhört tragisk bortgång. Uppskattade alltid Nils Horners reportage, ffa från Japan. Alltid initierat och intressant. I dag är första gången jag ser en bild på den som varit en så självklar del av ens medievardag under flera år. Så ska det väl vara med en bra radiojournalist. Fokus på storyn, inte personen.

12:53, 11 March 2014

Morgan Börjesson: När man lyssnade på Nils Horner fick man inblick i hur den lilla människan påverkades av det som skett. Hans förmåga att fånga människan i vardagen gav en inblick och förståelse som den massmediala bevakningen normalt missade. Kommer sakna hans röst

12:53, 11 March 2014

Magnus: Vill rikta min största vördnad och tanke till familjen till denna fantastiska journalist vars röst vi hört och stannat upp och lyssnat på. En oerhört sorglig dag, men vad har SR för kommentar till riskerna för deras medarbetare i denna totalt anarkistiska del av världen? Fanns det inget hot alls? Är SR lite naiva om riskerna där nere, många av de här våldsverkarna har ju journalister som första mål....

Nils Lindström: Tack för din kommentar. Som svar på din fråga kan vi hänvisa till vår vd Cilla Benkös svar vid presskonferensen tidigare i dag: Vi vet att det finns riskområden. Kabul är inte ett område som SR i dagsläget inte ska bevaka. Nils Horner har varit i Kabul flera gånger per år, och var väl insatt i hur säkerhetsläget såg ut. Men när någon kommer fram och skjuter en i huvudet bakifrån finns inget skydd. Hör Cilla Benkö här: http://t.sr.se/PnBFUf

12:57, 11 March 2014

Maria: Hans familjära röst har tagit det avlägsna och komplicerade och han kommer vara otroligt saknad vid framtida frukostar med P1 Morgon i bakgrunden. Mina tankar går till hans familj, vänner och kollegor.

12:57, 11 March 2014

Pamela: Du vackra röst, kommer bli saknad <3

12:58, 11 March 2014

Lars: En röst som gick fram; en enastående bra och begåvad journalist som alltid förmedlade omvärldens händelser på bästa sätt. De tillfällen då man spetsade öronen, när radion är som bäst. Det känns som om han alltid har funnits med oss. Tack Nils Horner! Tankarna går till hans familj.

12:58, 11 March 2014

Hedvig Blidberg: Det blir förfärligt tomt i etern utan Nils Horners milda, ackurata, röst. Hans förmåga att rapportera från krishärdar fick oss att se människan och höra hennes berättelser mitt i krigets vanvett och katastrofernas fasor. Nils Horner förmedlade hopp och humanitet trots allt elände. Önskar att jag hunnit tacka honom i tid.

12:58, 11 March 2014

jan-erick: Blir bara stum. En hänsynslös attack mot en mänsklig röst. Ett stort tomrum är det som finns kvar. Vila i frid.

13:05, 11 March 2014

Mary Carroll: Det är djupt sorligt att Nils Horner har berövats sitt liv. Som en av alla kompetenta och engagerade utrikeskorrespondenter på Sveriges Radio p1, verkade han för fördjupad förståelse för, och kunskap av, samtida händelser i omvärlden. Han har fallit offer för de destruktiva krafterna han ägnade sitt yrkesliv åt att skingra - okunskap och saknaden av tillgången till kunskap om vår omvärld.

13:05, 11 March 2014

jens orback: Nils visade alltid stor respekt för dem han intervjuade. Träffade honom senast bland demonstranter i Bangkok där han intervjuade mig tillsammans med folk runtomkring. Nils intresse för sammhälksfrågor människor var äkta vilket i vårt fall ledde till att vi fortsatte samtalet flera timmar efter sändning...sorg och redan saknad. Jens O

13:05, 11 March 2014

Camilla Frödén: En trygg och viktig röst från en orolig värld har tystats... Tack för alla fantastiska reportage och inslag.

13:06, 11 March 2014

Anton Karlsson: Nils Horner är ett av de namn som nästan alla kan påminna sig ha hört i något sammanhang. Att du ryktes ifrån världen på detta brutala sätt mitt i din så otroligt viktiga gärning är minst sagt en tragedi. En stor förlust såklart för familjen, men även för public service, (den ovärderliga) journalistiken och det svenska folket.

13:06, 11 March 2014

Clas Johansson: Jag lystrade alltid lite extra när jag hörde Nils Horners röst och har lärt mig otroligt mycket om världen tack vare hans reportage, som alltid var balanserade och ofta innehöll en oväntad vinkel. Då och då skrev jag också ett litet mail med uppmuntrande tillrop. Trots att han måste ha jobbat mer eller mindre dygnet om tog han sig alltid tid att skriva ett litet personligt svar. Nu har hans karakteristiska stämma tystnat - det känns oändligt sorgligt.

13:06, 11 March 2014

Lennart Zandier: Jag har alltid uppskattat Nils Horners reportage. Han har alltid befunnit sig i oroligheters centrum och gett en tydlig bild av händelseförloppet. Jag kommer att sakna honom mycket. /L. Zandier i Alicante Spanien

13:06, 11 March 2014

Claes: Den rösten kommer jag sakna.

13:07, 11 March 2014

Kjell Granrot: Jag kommer att sakna hans röst och hans reportage. Han var en bra journalist med känsla för de mänskliga sammanhang de braskande nyheterna finns i. Tankarna är hos hans närmaste.

13:11, 11 March 2014

Lennart Hammar: Nils jag hörde alltid på dig dina radioinslag i nyhetskanalerna och djupet i dina inslag kan inte upprepas Jag ber för dig och dina närstående. Tack för allt du givit mig och vårt land Lennart Hammar diakon

13:16, 11 March 2014

Lennart Hammar: Nils jag hörde alltid på dig dina radioinslag i nyhetskanalerna och djupet i dina inslag kan inte upprepas Jag ber för dig och dina närstående. Tack för allt du givit mig och vårt land Lennart Hammar diakon

13:18, 11 March 2014

Alf Öien: Obeskrivlig sorgligt. En fantastisk journalist med reportage som jag såg mycket fram emot. Hans insiktsfulla och tydliga beskrivningar från flera konflikter och olyckor gjorde honom till en stor reporter. Sörjer och saknar honom. En stor demokratisk röst har tystnat

13:19, 11 March 2014

Carl : Jag skrev ett mail en gang till Nils, efter ett av hans reportage fran Fukushima. Ville tacka honom för hans insats och fantastiska rapporter som alltid berörde djupt och informerade. Att han skrev ett snabbt fint svar kändes stort, och bekräftade det jag trott dvs att han var en proffsig och och fin person. Kommer sakna din röst och du lyckades knyta mig närmare världen. Tack Nils, vila i frid.

13:24, 11 March 2014

Kristina S: När Nils Horners röst hördes så lyssnade man. Det finns röster och tilltal som går rakt in i rummet, fram till lyssnaren. Nils Horners journalistiska röst var sådan.

13:24, 11 March 2014

Karin Wennerberg: Nils Horner var en av de där självklara rösterna i SR, alltid lika kunnig, insatt och engagerad, alltid lika duktig på att göra svåra och komplexa skeenden i sitt stora och mångfacetterade bevakningsområde begripliga. Jag kommer att sakna hans röst i radion, och vill gärna framföra mitt deltagande med er, hans kollegor, hans vänner och hans familj.

13:25, 11 March 2014

Johan Ernvik: Besökte Newseum i Washingtom för någon månad sedan. Blev fastnaglad vid väggen med foto på alla dessa journalister som mördats runt om i världen i sitt arbete. Genemsamt var passionen var att sprida vetskap om hur läget verkligen är i världen. Jag kände en stor klump i magen, jag som konsumerar nyheterna. Nu kommer även Nils foto att sättas upp på den stora väggen. Jag är tacksam för er journalister som vågar risken och vill förmedla hur det ser ut utanför min egen lilla bubbla... Frid över Nils

13:25, 11 March 2014

Göran T: Hedvig Blidberg fångar exakt det jag ville uttrycka, framför allt detta att se den lilla människan. Oftast inleddes hans reportage med att låta en drabbad "vanlig människa" komma till tals, inte sällan kvinnor och det i delar av världen där deras röster inte får så stort utrymme. Nils Horner lämnar ett gigantiskt tomrum efter sig.

13:26, 11 March 2014

Maria Robsahm: Jag minns så tydligt hans rapportering från textilfabriken som rasade samman i Bangladesh. Nils Horner var en av de verkligt stora utrikeskorrespondeterna. Globalt. "Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer." /Alf Henrikson

13:26, 11 March 2014

Mattias Axelsson : Jag kommer sakna hans tydliga rapporter. Han känsla för detaljer och kunnighet i journalistik var enorm. Tankarna går till hans familj.

13:26, 11 March 2014

Ann: Otroligt sorgligt. Det finns inte ord. Det kommer att bli ett stort tomrum i P1. Vi kommer att sakna Nils Horners röst och hans alltid lika intressanta rapporter från Asien. Tack för alla år av nyhets- och kunskapsförmedling, och alla känslor och funderingar som rapporteringen väckt hos oss som lyssnat. Tankarna går till hans familj. En mycket tung dag.

13:26, 11 March 2014

Anna Z: Kommer sakna hans starka engagemang i de reportage han gjorde och det målande språk han hade. Han var korrarnas korre. Otroligt sorgligt att han inte fick fortsätta sin journalistgärning. Tankar går till hans anhöriga.

13:26, 11 March 2014

Eva HIllén Ahlström: Med respekt, stor sorg, men också tacksamhet, minns jag Nils Horners röst och hur han förmedlade världens händelser till oss. Hans nyfikenhet och engagemang gjorde honom till en unik reporter. Mina tankar går i första hand till hans familj och hans kollegor. Men också till alla radiolyssnare för förlusten av en stor journalist. Jag är så ledsen.

13:30, 11 March 2014

Sven Magnus: Nils Horner förkroppsligade Public Service. Han var professionell och initierad. Han var överallt. En folkbildare. Men också ödmjuk och personlig. I stort och i smått. Närvaron var total i hans reportage. En dag som denna tänker man först och främst på hans familj, men också på alla fantastiska reportage. Han var en lysande journalist och den bäste korrespondenten som verkat i svensk media. Stor förlust men SR - fortsätt vara bäst på det ni gör!

13:30, 11 March 2014

Mikael: En stor journalist har gått ur tiden. Med mod och karisma har Nils rapporterat från Asien och Mellanöstern. Vi kommer att sakna dig Nils i radion, förlusten är tung att bära. Detta lidande hoppas jag blir nyckeln till delaktighet.

13:31, 11 March 2014

Axel: Så hemskt, så hemskt. Jag kommer aldrig att glömma hans säregna, lugna röst med avslutet "Nils Horner, Fukushima" eller var han för tillfället befann sig. Jag hoppas att han får namnge ett stipendium till framstående utrikeskorrar som fortsätter hans viktiga arbete i oroshärder vi andra inte har möjligheter att besöka, eller förstå oss på. "Nils Horner, Kabul" blev dessvärre hans sista ord i etern. Saknad.

13:32, 11 March 2014

Mats Ulfsparre: Hans reportage var något man drogs till att lyssna på. Dels hans speciella röst men också för att hans reportage alltid gav en djupare insikt och förståelse för vår omvärld. Ett exempel är ett reportage om en familjs kamp för föda på den indiska landsbygden. Kampen bestod av att ta vara på frön att så. Kampen stod mot råttorna!

13:34, 11 March 2014

Lars Nilsfors: Vi snackade alltid, då vi sågs och via mejl, om nya tekniska prylar för Nils korreverksamhet. Nils var oerhört intresserad av teknik och sina arbetsverktyg. Det funkade alltid tekniskt för Nils då han kopplade upp sig mot radiohuset utifrån världen. För några år sedan körde Nils och jag en satellitupplänkkurs ute på radiohusetes parkering. Det blev mycket uppskattat av kollegor, tekniker och chefer. Nils kunde på ett pedagogiskt sätt beskriva sina arbetsmetoder för kollegor. Kommer att sakna hans röst, han fina reportage och hans engagemang. Tack Nils.

13:34, 11 March 2014

Nicklas Nordström: Tack för att du förde in så många bilder från katastrofområden och alldeles vanligt vardagsliv i Asien i mitt vardagsrum. Alltid med ett eget tonfall och med en röst jag aldrig glömmer.

13:34, 11 March 2014

Mats H: Otroligt sorgligt, en röst och kunnande som alltid fick en att stanna till och ta in det viktiga som Nils berättade om.

13:34, 11 March 2014

Lasse: Nils Horner visade mig världen, han gjorde den begriplig och angelägen. Jag behöver honom. Men han är borta. Sorgen och saknaden är inte abstrakt, den är påtaglig och praktisk. Det gör allt mycket, mycket värre. Tack, Nils, för allt!

13:38, 11 March 2014

Päivi M: Jätte sorgligt. Hans blev så bekant via radio.

13:38, 11 March 2014

Ingela V: En röst som omedelbart fokuserade mitt lyssnande .Vem ska nu inskärpa allvaret i de stora händelserna,-han var unik i det avseendet. Det gick inte att inte lyssna då hans röst hördes i etern. Intensiv, engagerad välformulerad och behagligt mjuk. En förlust för oss alla.

13:38, 11 March 2014

Aurora: Nils var en av dem som verkligen lyckades förmedla levande bilder med nya perspektiv på världens olika oroshärder och katastrofer. P1 och Sverige kommer aldrig mer vara sig likt. Mina tankar går till alla Nils nära och kära vänner och kollegor. Tack för alla reportage du gjort, de har breddat min och många andras förståelse av världen. Tack!

13:39, 11 March 2014

Magnus A: Verksamheten stannade alltid upp för några minuter i köket, där förberedelser med kvällsmaten var i full färd. Nils fantastiska berättarröst fängslade en fullständigt. Oerhört tomt när rösten så plötsligt tystnat och mycket saknad.

13:41, 11 March 2014

David Borgström: Så sorgligt! Nils Horner har varit en så självklar del av utrikesnyhetsförmedlingen under så många år, och han har utfört arbetet med tydlighet och engagemang. Han var en av de bästa under alla mina radiolyssnarår. Mina tankar går även till hans familj och vänner.

13:41, 11 March 2014

Eva Stegeby: Någon skrev "när jag hörde Nils Horners röst i radion så spetsade man öronen",vilket var precis det jag också gjorde.En stor sorg spred sig inom mig,när jag hörde att han så brutalt hade dödats i dag.Kommer att sakna den rösten och hans rapportering mycket.

13:42, 11 March 2014

Kerstin: En enorm förlust för oss alla och inte inte minst för hans familj. Hans röst kommer alltid att finnas kvar. Jag kommer sakna hans rapporter.

13:44, 11 March 2014

Agnetha och Hans: Vi kommer att sakna hans karaktäristiska röst och hans perfekta rapportering från runt om i världen. Vi tänker på hans familj.

13:48, 11 March 2014

Björn Schaerström: Låt Nils Horners arbete för en bättre värld lysa som en ledstjärna för oss alla! Tack Nils! Björn

13:49, 11 March 2014

Charlotte S: En viktig och modig man fattas oss. En viktig och stor röst fattas oss.

13:52, 11 March 2014

Mats Olsson: Hej . Nils, du var fantastisk. Jag hör alla sändningar från EKOT och när du kom med reportage så var jag en trogen lyssnare . jag kände mig trygg när du var på plats , var i Asien det nu hände något . Det kändes så otroligt levande alla dessa fina reportage. Tack Nils för vad du gav oss. Mina tankar går till familjen och kolleger. Med vänlig hälsning Mats Olsson

13:54, 11 March 2014

Kent Ehrnberg: Jag har följt Nils Hohner sedan han började som utrikeskorrospendent. Saknaden efter honom är enorm. Hans röst har tystnad. Gud bevare honom. Kent Ehrnberg

13:56, 11 March 2014

Lars Johansson: En röst har tystnat. Ibland önskar jag att det kunde gå lite mer tid innan vi skall ösa ut tankar om någon som hastigt dött. Göra dennes livshistoria. Kan man inte bara få vara ledsen, förbannad och ledsen ett tag först. Om ett par dagar ska jag lämna mina kondoleanser. Nu är jag bara ledsen.

13:56, 11 March 2014

Lillevi: En medmänniska och en röst har sloknat och vi kommer sakna dig. Minna tankar är hos fam vänner och arbetskamrater. Nu är han i himmlen och håller ett vakande öga över oss. Lillevi

13:57, 11 March 2014

Marion Kristina: Din sakliga, kunniga och engagerade röst kommer att saknas i min vardag. Tack för ditt arbete Nils. Världen är mer levande i mitt sinne tack vare Dig.

13:58, 11 March 2014

Jan K: Jag kände ju egentligen inte Nils, men han de andra på Ekot har genom åren blivit till vänner. Jag har vant vid mig att höra hans röst dagligen. Därför känns det så otroligt sorgligt att höra detta. Det känns som att ha förlorat en vän!

13:59, 11 March 2014

Birgitta: En varm och engagerad röst har tystnat. Nils var korrespondenten som tog oss lyssnare ut i världen och rapporterade om viktiga och händelser. Tydlig och med en värme förmedlade Nils vad han såg, kände och upplevde för oss lyssnare. Mycket tragiskt och mina tankar går till Nils anhöriga.

14:01, 11 March 2014

Shahla Amin: Hej Nils! Jag körde bil och som vanligt lyssnade på P1. När jag hörde den chockerande nyheten om din död, började mina tårar rinna. Du och de andra korrespondenter förgyller min vardag med era engagerande reportage från världens alla hörn. Vilken enorm saknad kommer att kännas utan din värma och sympatiska röst. Det som har hänt är en enorm tragedi för din familj, dina kollegor, dina nära och kära och inte minst för radiolyssnarna. Det var ett otroligt högt pris du och din familj betalade för att världen skulle få veta sanningen. Vila i frid Nils.

14:02, 11 March 2014

Stina 83: Har i många många år lyssnat på Nils Horners alltid så engagerande reportage. Han har nästan känts som en son som jag följt på kartan var han varit på sina resor. Känns nu nästan som en personlig förlust. Varma tankar till hans mamma.

14:02, 11 March 2014

Ebba: Hans underbart mänskliga sätt att rapportera, hans karaktäristiska röst, vad vi kommer att sakna detta ! Det känns som om vi förlorat en vän.

14:04, 11 March 2014

Cecilia: Så fruktanvärt! Minns hans röst och hur kunnig och duktig han alltid var.

14:04, 11 March 2014

Åke Berglund: När man hörde Nils rapportera lyssnade man extra noga, för i det han berättade fanns mycket att hämta. Alltid påläst, vederhäftig och grundlig. Bakom den trygga, förtroendeingivande rösten anade man en journalist som brann för att berätta hur det var för oss som inte kunde vara där. Djupt tragiskt att han är borta. Det blir ett stort tomrum i etern

14:04, 11 March 2014

arnholm: Vill bara säga att jag kommer att sakna dina rapporter! De förgyllde min vardag många gånger!

14:04, 11 March 2014

Maria: Senast i går, när jag hörde Nils Horners reportage från Kabul, så tänkte jag ännu en gång; hur orkar den mannen? Nyss någon annanstans - nu Kabul. Det är svårt, obegripligt, att ta in att den rösten, den skicklige journalisten inte längre kommer att berätta för mig från svåra platser och viktiga händelser. Jag har under många år, varje dag, lyssnat till Nils Horners reportage. Alltid fylld av att till mig förmedla närvaro, perspektiv kunskap. Alla varma tankar och djupt deltagande till Nils Horners familj. Tack till Sveriges Radios alla utrikeskorresponendenter som gör så nära och insatta reportage. Ni kan inte värderas nog. Stort tack till er alla.

14:04, 11 March 2014

Anna Norberg: En tragedi och stor sorg! Nils Horner var en av SR:s absolut mest trovärdiga korrespondenter. Jag höjde alltid ljudet och lyssnade på varje ord han sa, med sin mycket speciella, lugna och sympatiska röst. Han var professionell, kunnig, påläst och en berättare utan dess like, med den lilla människans perspektiv, som gjorde att man förstod perspektiven i de händelser han rapporterade om. Reportagen från Fukushima är oförglömliga (bland många andra). Jag gråter trots att jag inte kände Nils Horner. Mina tankar går till hans familj, vänner och kollegor. En eloge till alla SR:s och SVT:s utrikeskorrespondenter, som jag tycker håller mycket hög standard!

14:05, 11 March 2014

Monica: Tack för fantastiskt välgjorda, jordnära och engagerande reportage. Nils symboliserade för mig allt vad en journalist ska vara. Oj, vad jag kommer att sakna hans reportage.

14:05, 11 March 2014

Björn Havsöga: Enorm tragedi. Beskedet om Nils död drabbade mig hårt, hans röst har blivit en del av min vardag och jag kommer sakna den mycket. Påläst och objektiv, på rätt plats när det gäller. Jag minns särskilt hans reportageresa, tillsammans med kollega, genom tsunamidrabbade Japan och hans skildringar av konflikten i Thailand. Hoppas dock att denna katastrof inte gör att SR inte vågar skicka korrespondenter till länder om Afghanistan, deras perspektiv är oumbärligt. Nils röst kommer alltid att saknas! Tack för den här tiden, Nils Horner.

14:06, 11 March 2014

Lars Colliander: STORT TACK Nils Horner för alla Dina fängslande reportage under många år, från platser där jag själv förmodligen aldrig skulle våga att "sätta min fot"! Det är en stor sorg att aldrig mer få höra Din säregna röst från Världens stora skeenden!!!

14:06, 11 March 2014

Devang: Jag kommer att sakna hans fantastiska reportage. Hans hesa röst som var så perfekt att lyssna till i radio. Senare i vår är det också ett parlamentsval i Indien och där hade jag velat att han skulle ha bevakat det med sin skärpa och analysförmåga. Hans plötsliga bortgång är verkligen chockartad.

14:08, 11 March 2014

Helena Löfgren: En fruktansvärd nyhet kommer alltid plötsligt - så även denna. Det kommer bli svårt att ersätta Nils fina radioröst och hans fantastiska reportage som har lotsat oss runt i världen. Mina tankar går till hans familj och vänner.

14:09, 11 March 2014

Michael Thorsby: Nils var en så kär röst i vardagen och hans rapporter belyste platser och historier som kändes både relevanta och svåråtkomliga pa samma gång. 2011 bodde jag i Japan och flera veckor efter att resten av världspressen dragit vidare fortsatte Nils sin lysande rapportering från Tohoku och Fukushima. Medan locket mer och mer lades på av regeringen sökte Nils upp personer som visade på det stora sammanhanget via de personliga ödena. Jag tackade honom för detta i ett mail och blev glatt förvånad över det långa svar jag fick tillbaka. En föredömlig representant för en mer öppen värld och en brilliant journalist. Det verkar nästan vara ofrånkomligt att utrikeskorrar skaffar sig "vänner" bland sina lyssnare. Personer dom aldrig kommer att ens lära känna, men som berörs så mycket att de tror att korren är nån de känner även om de vet att så inte är fallet. Jag tror att Nils Horner hade enormt många okända "vänner" framför radion, jag vet att jag är en av dom i allafall. Tack för ditt fantastiska arbete och vila i frid.

14:10, 11 March 2014

Mette Bäverbäck: En oerhörd förlust för Sveriges Radio och för oss radiolyssnare! Jag kommer att sakna hans röst och hans i djup mening mänskliga ton i sina reportage. Så mycket som blivit synligt genom de bilder han förmedlat i radion. Och lärorikt. Det är folkbildning på bästa tänkbara vis! Jag tänker också på hans familj.

14:11, 11 March 2014

Inga-Lill C.: Det som hänt idag är så fruktansvärt tragiskt. Tankarna går först och främst till Nils Horners familj och släkt, men också till hans kollegor på Sveriges Radio och andra människor som haft förmånen att lära känna eller bli intervjuade av Nils. Jag vill ändå tacka Sveriges Radio för att ni lagt upp denna sida som ger oss radiolyssnare möjlighet att skriva ned våra tankar. Alla inlägg som redan gjorts visar hur mycket Nils Horner betytt för oss lyssnare. Tack Nils för att du varit med oss.

14:11, 11 March 2014

Tobias Lejnerborn: Nils Horners fantastiska radioröst kommer jag alltid förknippa med intressanta och personliga reportage. Tack Nils! Han kommer saknas oss alla sr-lyssnare.

14:11, 11 March 2014

Harald Perby: Som devot P1 och ekolyssnare är jag chockad av förlusten av en mycket skicklig och uppenbarligen mycket kunnig journalist av allra bästa slag. Det var seriöst, inlevelserikt och skickligt. P1 när det är som allra bäst.

14:12, 11 March 2014

Lennart: Mycket sorgligt!

14:12, 11 March 2014

Tom: En knastrande radio i arbetsplatsens rus, bland musik, gråt och skratt. Där fanns du, Nils Horner i sus och dus. Unik, ett lejonhjärta i ditt bröst så vi kunde förstå; så tack. En droppe i havet kan göra skillnad, en röst i världen. Låt oss aldrig glömma, låt oss minnas; med oss ska du alltid finnas.

14:13, 11 March 2014

Simo habtezion: Otroligt sorgligt. En av de bästa jouralist som är borta jag har lysnnat på honom i många år och jag kommer saknar honom verkligen. Hans röst och hur han förmedlade värdens händelse var det fantastik.

14:13, 11 March 2014

Kristina Hultman : Jag blev mycket tagen av beskedet om mordet på Nils Horner. Så orättvist. Kände honom inte men vill ändå visa mitt varma deltagande, både till er på radion och hans familj.

14:18, 11 March 2014

Eva Runevad: En stor varm röst har tystnat ut i etern. Nils Horner kan vi ej lyssna på mer. Lyssnade gärna på honom eftersom han hade en väldigt behaglig röst att lyssna på och var väldigt saklig i sina rapporter var han än befann sig i världen och kom väldigt nära befolkningen varifrån han rapporterade. Mitt varma deltagande och tankarna går naturligtvis även till hans familj. Eva, Varberg

14:18, 11 March 2014

Jan Wahlin : Tack!

14:18, 11 March 2014

Patrik Strömberg: Nils "avsignaturer" kommer att saknas i min radio. Det är en stor sorg att en duktig journalists gärning och liv avslutas på detta sätt. Tankar och kramar till Nils familj, vänner, kollegor...

14:19, 11 March 2014

B.S: Mina djupaste kondoleanser. Främst till Nils familj givetvis. Men också till alla kolleger, medarbetare och andra som haft en mer personlig relation till honom. Som "enbart" radiolyssnare kommer jag att sakna hans röst som alltid var en garant för kunniga och inkännande reportage. Det blir tyst efter Nils.

14:19, 11 March 2014

Jan Wahlin: Nils Horners röst har tystnat. Det känns overkligt och tragiskt. Hans förmåga att förmedla aktuella och intressanta utrikesnyheter var fenomenal. Dagens eko och Studio ett har mist en oersättlig medarbetare som jag kommer att sakna mycket.

14:21, 11 March 2014

Kristina Suder: Tack för alla givande reportage med förtydligande om dagens blodiga historia. Många kommer att sakna dig. Mest dock dina anhöriga till vilka mina tankar går denna sorgens dag.

14:21, 11 March 2014

Afghansk kulturförening: Det är en stor tragedi för oss alla i Sverige. Det är också en oerhört förlust för Afghanistan. Han har alltid varit närvarande och rapporterat från händelsernas Afghanistan. Skarpsinnigt och sakligt som alltid. Han har inte bara försett oss med nyheter om Asien i stort utan även upplyst oss om barnarbete i ena delen av Asien till kvinnosituationen andra delen. Som den senaste reportaget och ev hans sista från just Kabul igår. Idag har just de förlorat en röst ut till världen! Å våra medlemmarnas vägnar beklagar Afghansk kulturförening i Malmö djupt hans bortgång. Våra tankar går till hans närmaste anhöriga.

14:22, 11 March 2014

Susanna Torvaldsdotter: Nils kommer lämna ett enormt stort tomrum efter sig. Hans röst var så självklar i radion från alla rapporteringar. Världen är inte sig lik längre och man kan fråga sig varför så brutalt döda någon som Nils som hade till uppgift att belysa andras kamp för överlevnad. Det är verkligen sorgens dag i mångt och mycket. Våra tankar går till familj och vänner.

14:23, 11 March 2014

Dan-Erik Joelsson: Kommer att sakna Nils röst oerhört. Hans mycket harmoniska och vänliga röst, stilfullt lågmäld och ytterst saklig hade en fantastisk förmåga att påkalla ens fulla uppmärksamhet när han dök upp i radion. Sjuhäradsbygden sörjer Nils Horner.

14:24, 11 March 2014

modesty: P1 är i stort sett den enda kanalen man kan lyssna på. särskilt väldigt sent och väldigt tidigt. Jag brukar somna och vakna till P1. Däremellan radiovågorna som väller ut genom etern. Nils Horner lyssnade jag alltid alldeles särskilt till. Hans stämma - lite eftertänksamt hes - fick mig att lystra till. Även i morse. Jag kommer verkligen att sakna honom. Tack.

14:24, 11 March 2014

Anna: Känner en stor sorg över det tragiska som hänt. Det kommer att bli tomt utan Nils fantastiska reportage, hans röst och empatiska framtoning. Beklagar sorgen till hans familj, men även till Nils kollegor på Sveriges Radio. Han fattas oss alla.

14:25, 11 March 2014

Uffe: Mina tankar går till Nils Horners familj och anhöriga. Själv så uppskattade jag de reportage av Nils som sändes i radion. Vila i frid Nils.

14:25, 11 March 2014

Lena Rydström: Mina djupaste kondoleanser till Nils Horners familj, kollegor och medarbetare på Sveriges Radio. Jag önskar att jag kunde lägga en blomma på platsen för skottet. Det är så sorgligt, så sorgligt, så sorgligt. En viktig journalistisk röst har dessvärre tystnat på det mest tragiska sättet.

14:26, 11 March 2014

Tell Lennmark: Tack Nils för dina levande, nära och engagerade reportage där du lät den lilla människan komma till tals. Lilla barnet utan föräldrar. Familjen utan tak över huvudet. Mina djupaste kondeleanser till Nils familj och er på Sveriges Radio.

14:26, 11 March 2014

Agneta Berglöw: Så oerhört tragiskt.Mitt i sin journalistgärning, alltid lika påläst alltid lika plikttrogen mot oss många lyssnar i P1 i detta avlägsna farliga område i världen. Undrade ofta hur han kunde täcka så många länder vara så påläst.Varma tankar till familj och alla Nils kollegor.

14:35, 11 March 2014

Lena Lang: Vilken sorglig nyhet ! Aldrig mer får man höra en rapport av den lugna rösten som skildrar vad som sker på andra platser av världen. Jag gråter och saknar honom så.

14:35, 11 March 2014

Eva Bratt: Ett stort och varmt tack till Nils Horner, som under så många år på plats givit oss nyheter från nästa hela världen. Hans röst har tystnat men vi glömmer inte hans skickliga reportage från områden, som han arbetat i och hans "spännande" uttalanden! Varmaste tankar går till Nils Horners familj och medarbetare på Sveriges Radio. Med vänliga hälsningar, Eva Bratt.

14:36, 11 March 2014

Lennart G: Fruktansvärt sorgligt. En mångårig korrespondent kan med tiden kännas som en vän. Så vart det med Nils Horner. Jag kommer alltid att sakna hans lugna röst, hans sakliga och personliga reportage.

14:36, 11 March 2014

Jonathan: Vila i frid, Nils. Jag kommer att sakna dina nerviga reportage, och ditt sätt att mixa in miljöljud i reportagen. Från påannonsens ljudisolerade studio i Radiohuset slungades man rakt ut verkligheten, till i en gatukorsning i Indien, en fabrik, en demonstration. Trafikbrus, slammer, skrik - det var aldrig tyst under din röst. Och du lät alltid vanligt folk höras i inslagen, trots att dom talade språk jag inte behärskar. Det gav en mycket större närvaro än när man bara återger vad som sägs på svenska. Jag kommer att sakna dig mycket.

14:36, 11 March 2014

Frida: Jag kommer sakna din röst och dina reportage, på sätt och vis har du varit som en gäst här hemma hos mig, i vardagen, genom radion, en gäst som alltid hade viktiga berättelser med sig. Tack.

14:36, 11 March 2014

Marta: Händer inte så ofta att tårarna bara flödar. Saknar dig. Hörde dig i morse. Tack.

14:38, 11 March 2014

Göran Vesterlund: Jag lärde mig snart att Nils Horners reportage var något man alltid kunde lita på, och jag imponerades alltmer över hans kunnighet, hans objektivitet, och inte minst på hans märkliga förmåga att oftast finnas på plats när det hände något viktigt. Det blir svårt för SR att ersätta Nils. En fråga: Är någon gripen för mordet? Har man några spår?

Hanna Källqvist: Tack för din kommentar. Du kan följa den löpande rapporteringen för nyheter kring utredningen. https://sverigesradio.se/

14:55, 11 March 2014

Mats Fahlgren: Så fruktansvärt sorgligt! Det kommer att bli så tomt i P 1 när din närvarande, engagerade röst inte hörs där längre. Vem ska nu förklara Asien för oss? Hörde dig nyss analysera det ekonomiska läget i Japan från en bil på en vägparkering i Sydkorea. Du var ju på väg till ett annat jobb, alltid på väg. Finns inte många journalister som du. Saknaden kommer att bli mycket stor!

14:56, 11 March 2014

Uffe: Den trygga, saklliga rösten från värdens alla hörn. Dessutom som en varm och sympatisk mäniska. Åt lunch med honom i Radiohuset för ett par år sen och hade ett mycket intressant samtal om journalistik.

14:56, 11 March 2014

Marlene: Den här hemska händelse gick rakt in i mitt hjärta, mina tankar finns med Nils familj.

14:56, 11 March 2014

Erika: Du var en självklar del av min vardag och också en del av min kunskapsinhämtning om omvärlden. Det blir fruktansvärt tomt utan din röst och dina intressanta inslag och reportage. Vila i frid.

14:57, 11 March 2014

wikar : Tack Nils för dina levande, nära och engagerade reportage där du lät den lilla människan komma till tals.. Mina djupaste kondeleanser går till Nils familj och er på Sveriges Radio.Känner en stor sorg över det tragiska som hänt. Det kommer att bli tomt utan Nils fantastiska reportage, hans röst och empatiska framtoning. Ingen kan tysta ner sanningen som Nils har jobbat för.

14:57, 11 March 2014

KW: Också i Finland saknar vi honom, vi brukar höra honom rapportera i svenskspråkig radio. Alltid saklig och intressant. Mina kondoleanser till anhöriga, vänner och kollegor.

14:57, 11 March 2014

Ebbe Pettersson: Som ofrivillig, kronisk radiolyssnare i många år fylls mitt rum av röster. Min fru säger ofta, du lyssnar ju inte. Stäng av! Men jag lyssnar som när man ser en folksamling. Plötsligt dyker det upp en bekant, en vän eller någon. En av rösterna var Nils Horners. Jag lystrade som om en nära vän klev in i rummet. En vän jag litade på. En vän att lita på.

14:58, 11 March 2014

Åsa: Jag minns Nils inte bara som en fantastisk journalist och förebild utan framför allt som en otroligt varm person. Även när jag bara var en grön timvikarie litade han på mig, fick mig att känna mig viktig. Det var Nils som lät mig sända live för första gången, istället för att tveka inför att skicka ut mig när jag sa att jag aldrig gjort det förut, sa han bara "det var väl på tiden, åk nu!". Nils, jag kommer sakna dig något enormt. En förebild likt ingen annan. Alla ord känns för små just nu.

15:00, 11 March 2014

Andreas Haggärde: Jag kommer sakna Nils intressanta repotage från runt om i Asien och världen. Lyssnade alltid extra noga når jag hörde hans lugna röst rapportera.

15:01, 11 March 2014

Ida Lundén: Den milda boråsaccenten och de inkännande reportagen kommer att saknas mycket. Ett ofattbart grymt sätt att gå bort på. Tack till Sveriges radios medarbetare som så fint har gett uttryck för sorgen under dagen idag.

15:02, 11 March 2014

Bodul N Ossiansson: En välkänd radioröst har tystnat, Det var en röst som man alltid lyssnade till därför att den alltid var saklig lugn och kunnande. Jag och många andra kommer att sakna Nils reportage enormt mycket. Mina tankar går till familj vänner och kolleger i denna stund. Mycket tragiskt. Bodil

15:02, 11 March 2014

Trogen lyssnare: En närvarande reporter direkt nersläppt i verklighetens explosiva härdsmälta, som levererar pulsens levande hetta i en värld av kaos, damm och ruiner. Man har känt sig stå bredvid en man som drog in oss i den dammiga jord han själv stod på. Men som själv var förankrad i den exakta redogörelsens betydelse för omvärlden, med sin egendomligt lyftande eftertänksamma stämma.

15:07, 11 March 2014

Ann Granfors: Varit klasskamrat med Nisse under gymnasietiden i Borås. Följt hans fantastiska nyhetsrapporteringar genom åren samt att vi har haft kontakt via epost även då jag jobbade bl.a. Congo-Kinshasa Sist vi träffades bestämde vi att varje gång han kom till Stockholm var det läge för att träffas IRL. Så mycket att prata om och så lite tid....... Mina tankar går tills hans familj!

15:08, 11 March 2014

Eva Danielsson: Det känns som att förlora en vän.

15:09, 11 March 2014

Lena Gennemark Edsbäcker: Så hemskt och ledsamt. Hans röst och viktiga rapportering kommer att fattas mig och många andra. Ett tomrum har uppstått.

15:09, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Vi har till Ekot fått en rad e-postmeddelanden efter beskedet om Nils Horners död. Vi kommer att publicera några av dem här med tillåtelse av mailskrivarna.

15:11, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Det här är så väldigt tragiskt, främst för hans anhöriga och för er, hans kollegor, men även för oss lyssnare. Nils och hans reportage gjorde ju något riktigt gott; att jorden faktiskt blev mindre och att människor här i Sverige kom människor på andra håll närmare. Det var inte bara världspolitik, det var riktiga människor han skildrade och skildrade så bra. Trots att jag aldrig träffade honom, kommer jag att sakna honom, hans reportage och hans fantastiska röst, väldigt mycket.

Varma hälsningar
Gunnar

15:11, 11 March 2014

Anders: På ett sätt är det konstigt hur en främmande människa till mig och de flesta andra i Sverige kom att kännas så nära. Antagligen är det för att Nils var ett av de klaraste fönster utåt till resten utav den stora världen. Även om vi inte tänkte på det just då, så var hans reportage en hörnsten i det som formade vår världsbild. Han dedikerade sitt liv för att vi skulle få en glimt utav världen utanför. En viktigare röst är svårt att finna. En klarare röst är svårt att finna. Den rösten kommer saknas, mycket. /Anders

15:12, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Jag har så många gånger tänkt att skicka ett tack till Nils Horner för alla fantastiska rapporteringar som han gjort men det blev inte av förrän det blev för sent. Nu vill jag till alla er utlandsreportrar och er som arbetar hemmavid säga att jag uppskattar ert arbete inkl Alice Petrén. Ni är mitt sällskap från morgon till kväll.

Hälsningar
Annika Rullgård

15:12, 11 March 2014

Helena: Tänker på familjen, kollegorna och alla som har berörts av hans berättelser. En sorglig dag :(

15:13, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Nils Horner var en legend,alltid väldigt intressant att lyssna till hans något hårdkokta repotage. Han dog med stövlarna på RIP Nils
Mats Hälsing Stockholm

15:14, 11 March 2014

Susanna R.: Lyssnade som vanligt på P1 i skogen med hundarna när jag hörde om mordet på Nils Horner. Började direkt storgråta. Liksom jag gråter så fort jag hör Nils Horners radiokollegor vars röster darrar av tillbakahållna snyftningar under dagen. Jag känner sådan sorg över det ni nu går igenom. Och över att Nils Horner inte längre finns. Håller om er i mina tankar.

15:14, 11 March 2014

Christina: Din röst i radion som har rapporterat och givit förklaringar kommer saknas mig. Du gav mig föståelse för mycket av det som händer och en tilltro till det goda. Jag sörjer med dina nära och kommer att sakna din röst.

15:14, 11 March 2014

Ulrika Mannius: Stor sorg och bedrövelse. Du var en underbar människa med en stor passion för ditt arbete. Kommer att sakna din röst i radion. Hade hoppats att träffa dig igen, Nils.

15:15, 11 March 2014

Nils: Sorgliga nyheter från Afganistan. Horner var en av mycket få journalister i public service som hade integritet och var värda att lyssna på. Kommer att sakna hans röst... Hoppas Horners mördare infångas och ställs till fullt ansvar. Vila i frid!

15:17, 11 March 2014

T.A.: Kommer att minnas Nils Horner med stor värme. I ett alltmer högljutt och kaotiskt mediaklimat var Nils röst en av de få som verkligen fick en att stanna upp och lyssna och tänka efter. En föredömlig journalist och uppenbarligen även ett föredöme som person. Mina tankar går till hans familj och vänner, och även till Ekot-redaktionen som trots att de förlorat en nära vän och kollega fortsätter att göra ett fantastiskt jobb med rapporteringen av händelsen. Det måste kännas helt bisarrt och fruktansvärt. Beklagar verkligen er förlust.

15:17, 11 March 2014

Said: En varm röst En mänsklig röst En berättar röst En förklarande röst Nej, Inte bara en, Många röster, många berättelser, många förklaringar. En röst som alltid hade bråttom Som om visste att tiden på jorden är inte 100 utan bara 50 år.

15:18, 11 March 2014

Johan A: En otrolig förlust för oss radiolyssnare som njutit men också utmanats av Nils skarpa och välbalanserade reportage. Som boende i Asien har jag inget annat än beundran för hur Nils lyckades täcka denna gigantiska världsdel och ofta avtäcka en djupare och mänskligare sida av tragiska och våldsamma skeenden. I en värld som alltmer domineras av Twitter-flöden och snabba och enkla poäng var Nils reportage en påminnelse om att verklig intelligens och journalistisk fortfarande är vägvinnande och det ger mig hopp i ett annars ganska miserabelt medialandskap. Mina tankar går till Nils familj och Sveriges Radios medarbetare.

15:21, 11 March 2014

Görgen: Tack, Nils Horner, för alla fantastiska radioinslag du givit mig som lyssnare. Att inte längre få höra din röst, känns tungt och mycket sorgligt. Du fattas.

15:23, 11 March 2014

Sanna: Kan inte sluta gråta. En smärtsam förlust. Tänker på all familj, vänner och kollegor och är så tacksam för hans gärning. All kärlek till Nils och hans kollegor som fortsätter göra ett fantastiskt arbete för mänskligheten. Nils, din röst är saknad.

15:24, 11 March 2014

Kjell: Sveriges Radio har lyckats samla några av Sveriges bästa journalister för att rapportera från världens alla hörn. För mig som radiot och news junkie blir de alla nära bekanta, som man saknar när de slutar, byter bana eller vad det nu kan vara. För Nils Horner var avslutet inte ett val, han dyker inte upp i någon annan världsstad, något annat program, någon annan kanal. och jag sörjer honom som en god vän.

15:25, 11 March 2014

Tommy: Jag tycker att Horner nog var den allra bästa utrikeskorren. Han hade alltid sån jäkla bra närvaro.

15:30, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Jag blev rejält omskakad av informationen om mordet på Nils Horner i Kabul. Jag förstår den djupa förstämning som nu råder på min gamla arbetsplats och vill på detta sätt betyga mitt varma deltagande i sorgen och saknaden efter Nils.
Rolf Egil

15:30, 11 March 2014

Kjell D.: Som flitig P1 lyssnare, jag kommer att sakna din röst Nils. Tack för dina mänskliga rapporter och din vilja att berätta.

15:30, 11 March 2014

Bengt: Jag minns Arne Thorens lätt nasala stämma över en raspig telefonledning med tydliga "markeringsdunsar" från New York med månlandningar, Vietnamkrig och Watergateskandaler på 60- o 70-talen. Staffan Heimerssons närvaroskapande krigsrapporter från Bosnien på 90-talet och Nils Horner från Asien under 2000-talet. Alla av samma klass och svåra att ersätta!

15:33, 11 March 2014

magnus hallor: En utmärkt journalist med en personlig och engagerad röst. När Nils Horner lämnade en rapport lyssnade jag alltid med full uppmärksamhet. han lämnar ett stort tomrum i min radiosjäl.

15:35, 11 March 2014

Lars: Tack Nils, för alla Dina reportage! För första gången ser jag Dig just nu på bild, och det känns konstigt att inte förrän efter Din död ha sett den vars röst man hört så många gånger. Jag kände Dig inte, men Du var en välbekant röst i radion, och jag lyssnade ofta och gärna till Dina reportage. Vila i frid!

15:36, 11 March 2014

Lars Colliander: Jag vågar påstå att efter Staffan Heimersson uppstod ett tomrum, som Du Nils åter fyllde med Din karaktäristiska röst, och som fått många av oss EKO-lyssnare känslan att "vara på plats" mitt i Världens stora skeenden. STORT TACK för det Nils!!! Idag går tankarna till familjen och kollegerna på SR.

15:36, 11 March 2014

Jesper: Det känns som att en kompis har mördats.

15:38, 11 March 2014

Tomas: Tankarna till nära och kära.

15:39, 11 March 2014

SparreholmsThomas: - En första reaktion i chock, självfallet - Så initierade och väl underbyggda reportage o. inslag från klotets väldiga 'Asienhörn' vare sig det handlat om sådana med pejl från människor på verklig gräsrotsnivå eller från personer i 'förtroendeställning', vidare upp i någon form av etablissemang - politiskt o/e ekonomiskt... Hörde just i P1ett reportage i återblick. Nils Horner med en unik, idealisk radioröst; tydlig nästan 'i överkant' - missade aldrig att poängtera en stavelse eller en enstaka bokstav - en röst, som jag är säker på, fångade varje radiolyssnares uppmärksamhet; inte ens en eventuell hörselnedsättning 'göre sig besvär'... En röst med omfång och en särskild 'melodi' - tror att en musikkritiker i England närmast skulle kalla Nils röst för 'haunting'... Världen är ofta alldeles, alldeles för grym -

15:40, 11 March 2014

Dick: En ack så viktig röst har tystast! Vila i Frid Nils.

15:44, 11 March 2014

AnnCharlott: Tack Nils för alla fina radiostunder. Jag saknar redan din lågmälda, medmänskliga röst från Asien.

15:44, 11 March 2014

Yvonne: En saknad människa som lotsat mig genom händelser i världen. Så tomt det blir, en enorm saknad. Tack för det du förmedlat genom åren.

15:44, 11 March 2014

Louise: Blev så chockad när jag gick in på sverigesradio.se i förmiddags och såg den fruktansvärda nyheten. Som många andra skrivit, man är van vid att höra Nils trygga röst så gott som dagligen, så även om man inte kände honom är det en stor förlust. Ofattbart.

15:46, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: RIP Nils Horner.
En röst från världen har tystnat. Låt inte detta ta död på utrikesrapporterandet det är så viktigt.
Patrik

15:48, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: P1, tidig morgon, förstrött lyssnande, men så hördes Nils Horners distinkta röst - då var det alltid något värdefullt att lyssna på. Han var en favorit! Det är ofattbart att han inte finns längre och mina tankar går till hans familj och alla hans vänner, inte minst på radion.
Trogen lyssnare.

15:49, 11 March 2014

Cathrine: Jag lystrade alltid extra mycket när Nils Horner var på radion. Han har bidragit till att vi fick lära känna människor och händelser i världen på ett mycket nära, och personligt plan. Alltid på rätt plats vid rätt tidpunkt! Det blir ett jättestort tomrum efter honom.

15:49, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Så sorgligt...En varm , kunnig , medkämnnande röst har tystats.....Det känns som att ha förlorat en nära vän fast vi aldrig har träffats.... Frid över hans minne.

15:49, 11 March 2014

Cilla Lundström: Vårt hus stannade av när nyheten trängde in nu på eftermiddagen. Som vanligt söker vi oss till P1 för att förstå, greppa och analysera. Skönt att höra Nils kollegors berörda röster. Största glädjen i förlusten av en viktig nyhetsförmedlare är att han delat med sig av sin kunskap och att han tycks ha spritt respekt för sin integritet och sitt medmänskliga engagemang. Varma tankar till anhöriga och er nära kollegor.

15:50, 11 March 2014

veronika s mauzischnauzi: Är djupt bedrövad. Nils Horner kunde alltid rapportera rakt och lättbegripligt. Världen blir aldrig densamma mer. RIP Tankarna går till hans familj och kolleger.

15:51, 11 March 2014

Johanna : Tack för alla fantastiska reportage. Jag minns Nils från Belgrad där våra vägar korsades. Nils stod utanför Milosevic hus på en lite gräsplätt i säkert mer än ett dygn och väntade på att Milosevic skulle överlämnas till Haag. Vi stöttade med smörgåsar, läsk och tillrop. Vi åkte hem men Nils stod kvar och gjorde ett utmärkt reportage. Har sedan dess alltid följt Nils via radion. Kommer att sakna hans röst, ödmjukhet och professionalism.

15:52, 11 March 2014

Kristina: Det blir oerhört tomt efter Nils Horner! Mina tankar går till hans familj och till alla kollegor och vänner! Trogen P1-lyssnare!

15:52, 11 March 2014

Anneli: Mina mornar med P1 på låg volym med stort och smått från jordens alla hörn kommer inte att vara som vanligt från och med nu. Han fångade det stora som hände utifrån hur det drabbade medmänniskor. Mycket duktigt journalist med patos!

15:55, 11 March 2014

Mats F: Vi kommer att sakna din röst Nils, vi kommer att sakna dina reportage Nils, vi och världen kommer att sakna dej Nils! Suck! Varför? Vila i frid Nils.

15:55, 11 March 2014

Anders: Djup sorg fyller mig och min värld stannade en stund. Tack för alla reportage Nils. Vila i frid!

15:58, 11 March 2014

Stina: Jag minns första gången jag hörde Nils Horner på radio. Det var från ett val på Balkan. Då tänkte jag: Vilken stjärna. Jag minns också särskilt ett, eller flera?, reportage från Fukushima som han gjorde med Stefan Sonning. De blev kvar i en bil över natten om jag minns rätt. Och många, många andra reportage. Hans röst saknas i etern! MVH Stina

15:59, 11 March 2014

Fredrik : Jag kunde aldrig riktigt fatta hur Nils Horner kunde behärska så många olika kulturer, konflikter och sammanhang i Asien. Lyssnade alltid extra uppmärksamt när han rapporterade. Nils Horner kommer bli saknad. Tack!

16:02, 11 March 2014

Lena Månsson: Köket blir tomt och tyst när jag vet att det inte någon mer gång skall besökas av sin röst och nya rapporter från Asiens platser. Sorgen är nära.

16:03, 11 March 2014

Håkan Bengtsson: Så mycket fakta, så många mänskliga öden. Din röst har tagit mig till platser och människor som tack vare dig kommit mig nära. Tack för en stor livsgärning. Du fattas oss, Nils !

16:03, 11 March 2014

Elise: Efter pensioneringen har jag alltid P1 på. De senaste åren har jag alltså "lärt känna" Nils Horner. Först hans efternamn, sen hans röst, spår av västgötsk dialekt. Han blev som en nära bekant. Och så var det på ett sätt. (Slog upp honom på Wiki först idag). Hans pappa var min teckningslärare på flickskolan. Känner en stor sorg över att aldrig mer få lyssna till Nils nära och personliga rapporter från Asien.

16:04, 11 March 2014

Anita Engström: Med bestörtning tog jag emot nyheten att reporten Nils Horner har mördats. Jag som ständig lyssnare kommer sakna hans reportage o hans röst. Vila i frid!

16:04, 11 March 2014

Jonathan: Blev alldeles kall i kroppen under första ekosändningen om mordet. Jag minns Nils inslag och reportage som fantastiskt proffsiga. Det är så fruktansvärt att något sånt här ska drabba en journalist.

16:04, 11 March 2014

Niclas.A: Fruktansvärt tragiskt att ännu en människa har fått sätta livet till i en krigszon likt väl som alla dessa människor som verkar för fred och demokrati i Mellanöstern. Jag kommer sakna dina reportage men jag hoppas för all del att Sveriges radio försätter att ge oss hemma i Sverige förstklassig information om hur världen ser ut utanför våra gränser och inte låter ditt arbete gå till spillo med ditt namn.. Vila i frid Nils Tankar går till dina nära och kära <3

16:05, 11 March 2014

J: Är själv nyhetsjournalist i grannlandet, och har ofta redigerat Nils inslag för korta nyhetssändningar. Kände inte Nils personligen men beundrade stort hans yrkeskunnande och mod. Genom inslagen strålar en jordnära människa med förmåga att skildra det stora genom det lilla, en sådan journalist som jag själv önskar att vara. Det är en sorgens dag för journalistiken. Känns ofattbart. Mitt varmaste deltagande i sorgen sänder jag de anhöriga - familj, vänner och kolleger. Jag kan inte ens föreställa mig vad ni känner en dag som denna.

16:05, 11 March 2014

Lars-Göran Hedén: Nils Horner var en av få journalister som jag aldrig har retat mig på. Han var korrekt, lågmäld och kunnig, men samtidigt engagerad. Det var som om jag själv hade gjort ett litet besök i Asien när jag hade lyssnat till honom i några minuter. Det känns overkligt, och i den kvarlämnade tomheten kan jag bara säga - tack, Nils Horner.

16:05, 11 March 2014

albert brimo: En oerhört duktig journalist som jag kommer alltid att minnas och saknar. Vila i frid.

16:06, 11 March 2014

Monica: Vad jag kommer att sakna din röst från fjärran länder och din förmåga att alltid få en mänsklig anknytning till stora händelser.Det kommer att bli tomt.

16:06, 11 March 2014

Kristina Elfving: För oss som lyssnar på P1 flera timmar varje dag var Nils som en gammal vän. Nils Horner hade en oerhörd intelligens, skärpa och engagemang i sina reportage. Jag kommer att sakna din varma, kloka stämma. Tack för att du gett oss alla reportage från områden i Asien som få vågar åka till. Du saknas.

16:07, 11 March 2014

Sundbyberg: Vila i frid. Känns som en vän gått bort. Misstänkte att det var Horner när jag gick och la mig kl 10 imorse. Vakna precis och tårarna vägrar ta slut. Mina tankar till hans närmaste.

16:07, 11 March 2014

Sven E.T. Andersson: En välbekant, intensiv röst, har ryckts bort. Inte bara från sin familj och kollegor, men även från oss som vant oss vid att höra hans rapporter från Asiens alla vrår i Dagens Eko. En djupt saknad röst som ofta lyckades engagerat beskriva vad som hände långt därborta, bortom horisonten.

16:10, 11 March 2014

Najib Al Saddawi: Hej! Det var en chock för mig, när jag, idag, läste på text-tv att den omtyckte Nils Horner blev mördad i Kabul. Det känns som om jag har förlorat en god vän till mig, en vän som jag, oberäkneliga gånger, njutit av hans röst och hans skickliga och spännande rapporter Men tyvärr, döden, ibland inte kan förklaras och inte heller kan begripas. Svenska folket bör vara stolta över Nils Horner och de andra svenska korrespondenterna att de, ibland, kan riskera sitt liv för att komma fram till sanningen och för att verka mot en bättre värld. En journalist som Nils Horner, dör aldrig - han kommer att finns kvar i den svenska journalistik andan, men, också, i våra minnen. Najib Al Saddawi Lund

16:11, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: RIP Nils Horner.
En röst från världen har tystnat. Låt inte detta ta död på utrikesrapporterandet det är så viktigt.
Patrik

16:15, 11 March 2014

Tobias: En av mina favoritjournalister. Saklig, kompetent, erfaren och nu oerhört mycket saknad.

16:16, 11 March 2014

Danielle Gebremariam: "Rest In Peace " Nils H. and thank you for all objective and good work you presented to us all . we will miss you ...thank you once again .

16:17, 11 March 2014

starpamela: Åhh så sorligt!! Så många gånger har man hört på radion "Nils Horner I Afghanistan" Eller andra orter! Ush så fruktansvärt att skjutas i huvudet på öppen gata! Du fattas oss alla Nils! Jag fattar inte att detta hänt! Dessa utrikeskorrar som ger oss dessa rapporet för att vi ska förstå och bringa den stora värden till vårt lilla vardagsrum. Riktiga hjältar!

16:18, 11 March 2014

Catharina: När Nils pratade så lyssnade man. Ofta stannade jag upp och bara stod i köket och lyssnade tills hans inslag var slut, och då kände jag mig lite klokare och visare. Han öppnade fönster till andra människors liv med värme och kunskap. Så tack Nils Horner för alla stunder.

16:18, 11 March 2014

Hanna: I förmiddags när jag läste att Nils Horner blivit skjuten gav jag ifrån mig ett förtvivlat tjut och blev genast förvånad över min starka reaktion. Jag har aldrig reflekterat över att Sveriges radios reportrar kunde beröra mig på det sättet. Sedan slog det mig att jag, sedan jag flyttade hemifrån, har lyssnat på radio när jag varit själv. Ensam, fast ändå i sällskap med reportrar, med Nils Horner. Jag har lyssnat på hans reportage och reflekterat. Och i det tror jag att det skapats något slags band. Ett märkligt band, för jag har ingen aning om när jag hörde honom senast eller vem Nils Horner egentligen är. Jag tänkte att han var mörkhårig. Men, jag har hört hans röst sedan han började på Sveriges Radio. Jag kan den. Och vetskapen om att jag inte kommer att få höra honom vid livet igen och att han blev mördad på öppen gata i Kabul, i tjänsten.. Gah! det är riktigt tungt.

16:19, 11 March 2014

Kjell Skansen: Som trogen radiolyssnare vill jag verkligen beklaga att en fantastisk röst tystnat, men vill samtidigt säja att jag i alla år beundrat alla era utrikeskorrespondenter, och imponerats av vilket fantastiskt jobb de gör.

16:20, 11 March 2014

Mikael P1 varje dag: Onödigt, i min värld var Nils Horner en kristallklar röst från platser som med hans intonation kom mycket närmre och en autentisk och moralisk förståelse för världshändelser blev möjlig.

16:21, 11 March 2014

Stefan: Kände dig inte. Träffa dig aldrig. Aldrig sett din bild tidigare. Lyssnade med stort intresse på varje reportage. Hoppas du visste hur bra och uppskattad du var. Saknar din röst redan...

16:23, 11 March 2014

Sonderling: Verkligen tråkigt och chockerande. Har alltid gillat hans reportage. Känns lite overkligt.

16:27, 11 March 2014

Lena: Har under många år lyssnat på Nils Horners rapporter och kommer att sakna honom .

16:29, 11 March 2014

Richard Handl: Nyheten chockade mig i förmiddags och jag kände mig väldigt ledsen. Jag lyssnade på Nils senast igår, o reagerade på att han befann sig i Kabul, o tänkte lite för mig själv att om det inte var farligt att vara där. Jag har lyssnat på Nils Horner i många år som van P3-lyssnare, o alltid gillat hans reportage. Vila i frid, Nils Horner.

16:29, 11 March 2014

Johan Normark: Jag skickar, liksom så många andra med mig, mina tankar till Nils Horners familj. Hans reportage, klara analys och lugna röst har lotsat mig genom världens kaos många tidiga morgnar. Tack Nils!

16:30, 11 March 2014

BK: En av få som fick mig att lyssna.

16:30, 11 March 2014

Carl-Oscar: Det är väldigt tungt att förlora det lugna sällskapet som följt mig varje morgon i över ett decennium. Medan resten av staden vaknade gav Nils mig insikt och tillfälle till lugn reflektion. Det som var långt borta blev alltid nära med hjälp av Nils röst. Tack.

16:30, 11 March 2014

Johan Swensson: Alltid påläst, alltid välinformerad, aldrig populistisk eller insmickrande. Ett proffs och en fröjd att lyssna till och lita till. Saknad.

16:31, 11 March 2014

Jonny: Jag kommer sakna Nils, hans alltid lika kompetenta och innehållsrika reportage, åsikter och fantastiska radioröst. Jag kände honom inte men genom hans röst och närvaro i sina reportage kändes det ändå som det...

16:31, 11 March 2014

Kerstin: Tack Nils Horner. Du var våra ögon och våra öron. Du tog oss med till platser och människor som vi inte hade någon möjlighet att lära känna på egen hand. Du gav oss oförglömliga upplevelser, och blev en omistlig del av vår vardag. Nu fattas du oss.

16:32, 11 March 2014

Elizabeth : Det känns så märkligt att Nils Horner inte kommer att dela med sig av sina upplevelser till oss radiolyssnare fortsättningsvis. Jag kommer att sakna hans distinkta röst, hans vårdade språk, hans engagemang o inlevelse. Han var genuin.

16:33, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Jag anonyme radiolyssnare blir mycket ledsen. När Nils Horner hördes i min radio lyssnade jag med den allra största intensiteten; det spelade ingen roll vad han rapporterade om; allt blev mycket intressant. En stor förlust för mig och jag tror en massa P1-lyssnare.
Stig Östlund - trogen SR1-lyssnare sedan decennier

16:36, 11 March 2014

Jonas: Som flera andra beskriver så var Nils Horner även för mig en del av vardagen påväg till eller från jobbet. Nils hade alltid svar, var alltid påläst och han kunde på något sätt förmedla situationer, händelser och känslor på plater 1000-tals mil härifrån. Även jag aldrig träffat Nils så känns det som man förlorat en vän. Saknar dig Nils.

16:37, 11 March 2014

Anders Lugnér: Jag saknar ord. Ni vårdar minnet ömt. Tack för allt.

16:37, 11 March 2014

Sylwe: Klockradion går igång, att ligga kvar några minuter och få världen till mig via Nils Horner har alltid varit lika intressant. Jag undrade ofta hur 17 hinner karln? Nyss var han ju i en annan del av Asien. Nåväl, bara att ta mig an dagen. Jag kommer nog att gå upp tidigare nu, det finns ingen Nils Horner som tar mig ut i världen. Känner redan en stor saknad fast det inte är morgon. Många tankar till hans familj.

16:38, 11 March 2014

Gerda: En av de finaste reportrarna jag har hört. i radion. I rösten fanns det alltid ett stort engagemang och mycket stor empati för människorna han pratade med och om..

16:39, 11 March 2014

Birgitta Nihlén: Det var med stor bestörtning och ett högt rop av nej!, som jag mottog beskedet om Nils Horners död. Det sker dagligen massor med onödiga mord och annan död., men Nils Horners lugna, sakliga och detaljerade röst har jag lyssnat till under många år, och det känns så ofattbart att inte få höra den live mer. Jag säger som många andra.Hans reportage gav någon form av " tankar för dagen". Mina tankar går naturligtvis till hans familj och kollegor. Kan bara säga helt ödmjukt; Vila i frid! Saknad är du av massor av människor.

16:41, 11 March 2014

Anders Guru-Nilsson: Nils Horner och hans viktiga uppdrag att bevaka en orolig ovärld rycktes ifrån oss, genom ett fegt och ynkligt attentat. I någon mening är kanske det det bästa CV han kunnat få med sig. Han lät oss veta - och fick oss att förstå - mycket som andra inte ville att han skulle förmedla.

16:42, 11 March 2014

Nick-Nick i Köpenhamn: Väldigt, väldigt sorgligt. Som att förlora en kär gammal vän. Efter alla grundliga och genomarbetade reportage kändes det som om jag kände Nils. Mina tankar går til familj och vänner. Mina varmaste hälsningar.

16:42, 11 March 2014

d gårding: Som journalist hade Nils Horner allt: de stora skeendena, de aktuella händelserna, detaljerna. Han stod i jämnhöjd med dem han intervjuade. Tårarna vill komma och jag känner saknad.

16:42, 11 March 2014

Louise: Nils Horners reportage var en perfekt balans mellan saklig skärpa och personlig tolkning - bara en superreporter har den kapaciteten.

16:43, 11 March 2014

Marie Hagman: Det var en högtidsstund varje gång Nils Horner rapporterade från Asien och Mellan Östern. Alltid påläst, alltid saklig, alltid engagerad. Journalister som arbetar i krigszoner och oroshärdar är utan tvekan modiga men Nils Horner försökte aldrig spela någon macho-roll. Tvärtom hade han ett ödmjukt förhållningssätt till sitt uppdrag och respekt för oss lyssnare. Det märktes att han drevs av att vilja förmedla en sann bild av den verklighet han befann sig i. Han lyckades med konststycket att intervjua allt från höga makthavare till förtvivlade krigsoffer så att vi här hemma faktiskt kunde se dem framför oss. Jag kommer verkligen sakna Nils Horners röst.

16:46, 11 March 2014

Kim Kanger: Alla korrar har sin egen speciella röst som man förknippar med den del av världen de representerar. Nu saknas en, en röst som man kommer att sakna.

16:46, 11 March 2014

Pep: Tack för alla dessa fantastiska reportage. Din röst som var så välbekant i alla situationer i livet. Ibland på jobbet, träning eller bara sittande för att lyssna på radion. Var med på presentationen av utrikeskorrespondenterna på SR på Malmöfestivalen 2012. Då var du där, då fick jag ett ansikte bakom rösten. Är glad för att jag mött dig. Vila i Frid

16:49, 11 March 2014

James Lorentzon: Jag kommer att sakna din mänskliga, varma, karaktäristiska röst som har berättat för mig, morgon som kväll om vad som händer runt om i Asien. Du är saknad

16:53, 11 March 2014

S Gunnarsson: När man för det mesta tar del av nyheterna via radio blir korrespondernas röster så välkända att man nästan tror att man känner också personerna. Jag blev mycket berörd av Nils Horners död. Världen är en engagerad, kunnig och lyhörd journalist fattigare. Vila i frid! Med tankar till familj och kolleger.

16:55, 11 March 2014

Kristina. Myrefelt: Undrar hur du själv skulle rapporterat om händelsen som nu drabbat dig, din familj och dina vänner. Din ödmjukhet, nyfikenhet och vänliga, inspirerande röst. Den kommer jag sakna. Du var en favorit i radion och min respekt för dig är total.

16:57, 11 March 2014

Pep: Känslosamt att genom dagen höra hur rösten brister för rutinerade SR medarbetare när de pratade om Nils Horner. Förstår hur berörda och ledsna många är.

16:57, 11 March 2014

Malin Atterving: Nils Horners röst är den första jag började känna igen på radion. Så fort den dök upp lyssnade jag fokuserat, för reportagen var alltid intressanta och engagerande. Jag känner stor sorg över att en röst som jag känner så väl inte finns mer. Han var engagerande och förtroendeingivande, och det känns märkligt tomt nu. Jag är förvånad över att jag känner så stor sorg över en person jag inte ens kände, och därför är jag också tacksam för de många inslag i radion idag som visar att jag inte är ensam i min sorg. Min respekt för SRs utrikeskorrespondenter bara växer, och jag är tacksam över att ni utför detta otroligt viktiga arbete. Jag ångrar att jag aldrig låtit Nils Horner veta hur mycket jag som vanlig lyssnare uppskattade hans reportage, men kommer att rikta mitt fokus mot övriga korrar desto mer nu. Jag har gråtit under varje ekosändning under dagen, och jag lider med hans kollegor och närstående. Sverige har förlorat en fantastisk journalist, och världen känns som en sämre plats nu.

16:58, 11 March 2014

Mbk: Jag minns hans säregna röst och så fort den hördes i radion visste jag att det var något intressant och viktigt att lyssna till. Saknar honom väldigt mycket.

17:10, 11 March 2014

Lajla Rosvall: Hej! Nils Horners varma radioröst har tystnat och jag kommer att sakna den. En varm radiröst kan verka som en vän, när man lyssnar. Tragiskt och hemskt för Nils Horners familj! Tack, för många fina reportage! Med vänliga hälsningar Lajla Rosvall

17:11, 11 March 2014

Karin: Tårarna rann i morse när beskedet om Nils död kom. Det känns chockartat. Jag har följt och lyssnat till Nils Horners reportage under många många år. Hans röst som alltid funnits där och levererat det senaste på ett mycket professionellt sätt. Jag kommer att sakna Nils något oerhört, en sådan förlust. Jag önskar kärlek till hans familj, anhöriga och kollegor i den stora sorgen.

17:12, 11 March 2014

Raoul: Det är först nu jag sett Nils Horners ansikte. Jag har hört honom på radion och tyckt om hans reportage, men har aldrig vetat vem han var. Det som utmärkte honom var hans röst. Den kommer jag att sakna för den var mycket speciell...i likhet med Arne Thorén! Nils Horner var min favoritkorrespondent på radion!

17:12, 11 March 2014

ABE: Det här var verkligen tråkigt. När Nils pratade i radio lyssnade man. En av de bästa korrarna. Överdramatiserade aldrig. Alltid jordnära, alltid lätt att förstå och den lite egna rösten som gav honom han personlighet m

17:12, 11 March 2014

Alexandra Vilu: Det är smärtsamt att ta in att en av våra främsta journalister har blivit bragt om livet och på det sätt som det skedde. En röst som varit en självklar del av min vardag under så lång tid och som på ett så självklart sätt gett oss svenskar de nyheter, reportage och personliga möten vi så innerligt behöver. Tack Nils Horner.

17:13, 11 March 2014

Bestört radiolyssnare: Söndag morgon den 17 nov. 2013 - jag steg upp och satte mig att äta frukost, slog på radions P1 för att höra 9-nyheterna. Efter nyheterna stod radion på och programmet Godmorgon världen började. Första inslaget var ett reportage från Filippinerna en vecka efter orkanen. Inslaget var från samma morgon! - bara några timmar tidigare än min lugna frukost - i en annan del av världen. Inslaget berörde mig mycket starkt. Nils Horner gav en medmänsklighet i varje inslag, och särskilt i detta reportaget från Tacloban. Blev bestört över detta besked idag. Känner redan en saknad av hans väldigt speciella röst, men också en tacksamhet för alla välgjorda reportage.

17:13, 11 March 2014

Ingrid Kentrschynskyj: När Nils Horner rapporterade från Filippinerna i höstas, mejlade jag en hälsning till vår "hjälte" i etern. Och vem svarade mitt i kaoset? Jo Nils Horner, med ett vänligt tack. Vilken underbar journalist! Vilken människa. Tack Nils Horner! Ingrid Kentrschynskyj, Södermalm

17:13, 11 March 2014

Anders Waldt: En bekant röst har tystnat. Kommer sakna Nils reportage som med engagemang o värme beskrivit händelser i världens mest oroliga hörn. Förutom den mänskliga tragedin för de närmsta anhöriga är det en stor förlust för SR och det fria ordet.

17:13, 11 March 2014

Ulf Celander: Jag kommer att sakna Din kloka och eftertänksamma röst och Dina initierade rapporteringar från olika håll i världen. Ett brutalt och meningslöst dåd har tystat Dig.

17:13, 11 March 2014

ingridE.: En röst har tystnat, en röst, som medvetandegjorde oss, om vad som skedde ute i världen. Kommer att sakna reportagen, kommer att sakna en informativ och varm journalist.

17:13, 11 March 2014

Karin G.: Jag saknar honom djupt redan, hans röst och hur han gjorde sina rapporteringar har alltid fängslat mig. Han var min FAVORIT !!!

17:13, 11 March 2014

Anna-Karin Andersson: Nils Horner, en röst, en människa, en hjälte. En man vars reportage genljudit högre och berört mer än det mesta i nyhetsflödet. En man vars reportage öppnat mina ögon och fått mig att KÄNNA. Nils Horner, en fantastisk korrespondent och medmänniska. Nils, du saknas även oss som aldrig kände dig som person - men vi som kände din röst från dina många reportage, vi skall minnas dig och ditt mod och din glöd. Mina tankar är hos dig Nils, hos din familj, hos dina vänner, hos dina kollegor och hos alla andra utrikeskorrespondenter och journalister som utsätter sig för livsfara i kampen för en tryggare och fredligare värld.

17:14, 11 March 2014

Aslam Khan: Hej, Det känns en stor tomhet och kommer att sakna Nils Horners saklig- och personlig angerman i rapportering om hur andra har det. En san hjälte- och en modig journalist. Mördare var inga andra än ynkliga fega avskum. De hade inte ens kurage att skjuta en obeväpnad person fram ifrån. Usch va jag mår dåligt. Mvh Aslam

17:14, 11 March 2014

Christer: Som lyssnare av P1 dagligdags så dök ju Nils Horners röst upp med jämna mellanrum för att rapportera om där han befann sig. En lätt röst att känna igen och vad jag kan säga att han gjorde sina reportage så levande. Jag kommer att sakna hans röst i min radio! Tyvärr blir man också påmind om vansinnet som finns här i världen.

17:14, 11 March 2014

Stefan Hansson Göteborg: Nils var nog en av de bästa. Slölyssnandet innan man gick upp på morgonen avbröts alltid när Horners röst ljöd, plötsligt var öronen på helspänn, och kom man senare till jobbet så sket man i det. Jag har alltid undrat över hans resshema..Mina mornar bliver inte desamma utan Nils. Tuffingen....

17:14, 11 March 2014

jan teeland: Nils Horner hade en röst, någon slags "touch" med sina reportage som var alldeles unik och av stor dignitet. Jag har lyssnat till P!, nyheter i många decennier och tagit speciellt del of Nils Horners reportager från fjärran östen, alla, ska jag säga. Jag och alla som uppskattar god journalistik känner sorg. Men forstätter ni i P!, och era utmärkta korrespondenterna - ni gör en svår världen lite mer begriplig och för det är jag mycket tacksam.

17:14, 11 March 2014

Olle: Jag vet inte vad jag ska säga. Men jag ville i alla fall säga någonting. Du kommer vara saknad Nils..

17:15, 11 March 2014

gustav bergström: Som student utomlands har det blivit så att jag mer och mer lyssnar på svensk radio. Faktum är att jag känner att jag numera hänger bättre med i det svenska nyhetsflödet än förut. Men jag känner också att min kunskap och förståelse för omvärlden har breddats, och det är något jag känner stor tacksamhet för till Nils Horner och alla utrikeskorrespondenter på SR.

17:15, 11 March 2014

Dirk: Nils Horner var en god journalist. Han lavede reportager, så rigtig, så neutral, så korrekt som det nu er muligt. Jeg lyttede altid med begejstring til hans reportager på svensk P1 fra København. Det klæder svensk P1 og Ekkot, at man stadig bruger penge på denne journalistik fra hele verden i en god tradition om almen oplysning. De fleste offentlige radiokanaler er gået bort fra denne slags radio, desværre. Jeg blev chockeret da jeg hørte om Niels Horners død. Jeg vil savne hans stemme.

17:15, 11 March 2014

Jan Eriksson: Som trogen radiolyssnare har jag i många år lyssnat på Nils olika repotage runt i Asien. Det har varit spännande då man har hört Nils röst. Han har alltid varit nära händelsernas centrum. Radion har förlorat en stor utrikesraporter!

17:15, 11 March 2014

Walter: En röst om kvällen har för evigt tystnad.Jag brukade ofta lyssna på Nils Horners olika reportage från världens oroshärdar,men nu har hans trygga och sakliga röst tystnat för alltid. Vila i Frid

17:18, 11 March 2014

Plogen: Du har så länge varit en vän och en berättare för så många svenskar, och tagit med dig historier från andra sidan jorden. Med din röst har jag och många andra fått en relation till dig utan att vi någonsin har träffat dig. I sommar går jag ut min journalistikutbildning. Det är en stor sorg för mig att du aldrig blir min kollega.

17:19, 11 March 2014

Sören: När man fick höra Nils röst så lyssnade jag extra noga för hans sätt att komma så nära händelsen han rapporterade ifrån gjorde att det kändes som man var där

17:19, 11 March 2014

Eva Cinthio: Nils var den lugna, trygga rösten som alltid kunde rapportera om den lilla människan och få det att låta som en intervju med Barack Obama. Hans reportage var alltid fyllda av intressant kunskap. Han kommer att saknas väldigt mycket. R.I.P.

17:19, 11 March 2014

Martin: Man saknar ord... Så sent som i morse åminde jag mig ett av hans senaste radioreportage och hade hans röst i huvudet då jag hörde på hans namn på radion och "skjuten". Det var så ofattbart att jag inte ens kopplade förrens jag fick en känsla av att dubbelkolla på sr.se. Oerhört! Fruktansvärt! Nils var en av inte bara Sverges utan Världens bästa reportrar/korrespondenter i mina öron! Alltid på plats! Alltid med den "lilla människan" i fokus! Det är inte ofta man tar till gråten men tårarna var nära kan jag säga! Mina tankar till hans mor och familj och heder till sr som på ett fint sätt under dagen hyllat Nils och bearbetat detta i alla sina program. Vila i frid, Nils! Vi kommer INTE glömma dig!!!

17:20, 11 March 2014

Anita: Nils, tårarna rinner fast jag inte kände dig men ändå gjorde det genom de alltid lika närvarande berättelserna, som har gripit tag och ruskat om...Du har gett insikt och förståelse. Kommer att sakna din röst, dina kunskaper och din empatiska förmåga...

17:20, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Nils Horner var min absoluta favorit av alla journalister, alla kategorier. Jag blev chockad, när jag fick veta att han blivit skjuten i Kabul.
Så fruktansvärt sorgligt. Man kände omedelbart igen Nils Horners röst.
Han hade ett speciellt sätt att rapportera en händelse på.
Han kunde som ingen annan förmedla känslan hos personer han intervjuade.
Jag beklagar djupt att han är borta. Svenska folket har förlorat en enastående person.
Marianne Wärnelius

17:21, 11 March 2014

John: Jag har alltid tyck om Nils och kommer sakna honom något enormt. Det känns väldigt tungt idag.

17:23, 11 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Så förfärligt. Hans röst var en av dem, som Cecilia Uddén och Lars Palmgren, som fått mig att uppleva platsen han rapporterat från, som om jag själv vore där. Som en slags personlig vän.
Mitt deltagande i er sorg.
Med vänlig hälsning,
Anne Henricson, Helsingborg

17:23, 11 March 2014

Pål: Som flitig radiolyssnare får man en sån intim (men ändå distansierad) relation till radiorösterna. Speciellt tror jag detta gäller utrikeskorrespondenterna som liksom reser istället för en själv till olika platser i världen. Har kommit på mig själv att bli orolig för tex Cecilia Udden och hoppas att hon är säker trots resor i farliga områden. Nils Horners olika reportage från tex Fukoshimakatastrofen eller demonstrationerna i Thailand var en helt osannorlik, klar och tydlig stämma under obegripliga förhållanden, som gjorde det oförklarliga mer förklarbart. Jag har en oerhörd respekt för utrikeskorrarnas arbete och särskilt Nils till synes outtröttliga resande i Asien och kommer sakna det väldigt mycket....

17:28, 11 March 2014

Maria: Nils Horner hade något som gjorde att han var lätt att tycka om och att vilja lyssna på. Någon som alltid fanns där och så plötsligt är han inte bland oss längre. Åh, vad han fattas mig.

17:31, 11 March 2014

Viktor Löfgren: Nils röst har placerat mig länder jag aldrig kommer besöka, i möten som jag aldrig kommer få uppleva och i händelser jag aldrig kommer behöva gå igenom. Jag känner ett enormt tomrum efter att fått höra att han inte finns med oss längre och en lika stor tacksamhet för alla dom perspektiv och insikter jag fått av hans rapportering. Nils röst var en del av pappas kök under min uppväxt och efter det att jag flyttat hemifrån har den följt med mig vart jag än kommit. Saknar honom mycket.

17:32, 11 March 2014

Adéle Södrin: Nils Horners röst borgade för intressanta och levande berättelser från olika delar av världen. Jag lyssnade alltid med stort intresse på hans rapporteringar och hans röst kändes välbekant. Det jag senast hörde var när han samtalade med kvinnor i Afghanistan inför det stundande valet. I inslaget beskrev en kvinna sin oro över kvinnors livsvillkor i landet. Trots oro ingav inslaget också en gnutta hopp Det kändes bra att höra det. Nu har Nils Horners röst tystnat genom ett fullständigt meningslöst illdåd. Det är med bestörtning och sorg jag mottagit beskedet om att han inte längre finns bland oss. Ett stort tomrum finns nu i etern. Jag kommer alltid att sakna hans röst. SRs utrikeskorrespondenter gör alla en fantatisk arbetsinsats, i många fall under mycket riskfyllda förhållanden. Jag kan inte nog beskriva hur mycket jag uppskattar "korrarnas" arbete.

17:32, 11 March 2014

Jonas Gustavsson: Nils och jag var kollegor i mitten på 90-talet i New York och jag chockerades när jag såg nyheterna i morse, så tragiskt och så fruktansvärt. Vila i frid Nils, din röst lever vidare i mitt huvud och etern.

17:34, 11 March 2014

Maria Blomberg: I så många år har jag lyssnat på Nils Horners reportage från olika händelser, olika länder och fått möta massor av intressanta människor i vardag och under stora katastrofer. Nu är jag så förfärligt ledsen. Tack Nils Horner.

17:34, 11 March 2014

Glenn J: Jag kommer att sakna Nils, hans lugna trygga röst som tog mig med ut i världen och människorna i den. Han fanns på plats bland människorna på gatan, och sällan har någon lyckats så bra med att i det lilla spegla det stora. Fri från bullrighet och stora gester gjorde ha en stor komplicerad värld lite mer begriplig. Nils fick oss att inse att det är så mycket mer som förenar oss än som skiljer oss - vi människor på jorden.

17:34, 11 March 2014

Carin: Förtroendeingivande, kunnig, varm, saklig, initierad - stort tack för alla värdefulla stunder vid radion. Jag hoppas att det kan vara till någon liten tröst i sorgen för hans familj.

17:35, 11 March 2014

Kjell Arvedson: Jag kände inte Nils Horner, och han visste inte ens att jag existerar. Men genom radion var han med sin varma röst en välkommen och ofta återkommande gäst i vårt hem. Därför känns det som en nära vän som tagits ifrån oss. Tack Nils, för det du åstadkom genom ditt arbete.

17:45, 11 March 2014

A G Stöckel : Det var mitt första år som frilansare och jag lyssnade alltid på P1 medan jag skrev. Nils Horners röst blev snabbt en favorit, då han proffsigt med sin allvarliga och lena stämma rapporterade och fick världens öden att kännas närmare. Nils Horner, du lämnar ett stort tomrum efter dig. Vila i frid och tack för allt.

17:45, 11 March 2014

Henrik S: Favoriten i radion alla kategorier. Jag kände att jag var på samma plats som Nils när han pratade med en lugn och behaglig röst. Jag såg fram emot hans rapportage när jag satte mig i bilen på morgonen för att åka till jobbet. Det får vi inte uppleva längre. En sorgens dag för Nils familj, vänner och trogna lyssnare.

17:45, 11 March 2014

Alf Mölleryd: Fruktansvärt att detta händer, Nils gav oss levande och målande beskrivning av många platser som han rapporterade ifrån. Jag fick känslan att vara på plats samtidigt som jag sitter i vårt trygga land medans Nils befinner sig på plats med livet som insats idag. Tack Nils, din röst kommer leva vidare som en av de stora radiorösterna som nu har gått ur tiden

17:45, 11 March 2014

Mio: Sveriges Radio blir oerhört tomt när Nils Hornes röst tystnat. Vila i Frid.

17:52, 11 March 2014

Ami: Hans röst utstrålade medkänsla med de människor han mötte i svåra situationer utan att han behövde tala om vad han kände. Man fäste sig vid honom som person, inte bara som en oerhört skicklig journalist.

17:52, 11 March 2014

Håkan: Mina tankar går till hans familj.

17:52, 11 March 2014

Annika Richert: Känner mig oerhört ledsen och förtvivlad över det hemska dådet! Nils Horner var en absolut favorit bland radions alla duktiga reportrar och jag beundrade honom oerhört. En sorgens dag för alla radiolyssnare!

17:56, 11 March 2014

Tala J: Jag har inte gråtit på ett tag, men när nyheten hade sjunkit in i skallen, grät jag en hel del! kommer att sakna hans röst och beskrivningar av händelser där han har rapporterats! Deprimerad! Hoppas att Cecilia drar sig tillbaka från Egypten. Det är hemskt!

17:56, 11 March 2014

Rickard: Nils Horners trygga röst i radion följde mig genom tonåren och blev både sinnebilden för en verklig utrikeskorrespondent, samt inspirerade även till att senare själv ta steget ut i världen. Tack Nils, du är saknad. Vila i Fred.

17:57, 11 March 2014

Åsa Engström: Reste på 1970-talet runt i Pakistan och Afganistan. Länder jag aldrig återvänt till men aldrig glömmer. Nils Horners reportage har inte bara hållit mig uppdaterad om läget, hans röst och berättelser har varje gång fått mig att också minnas dofterna, ljuden, färgerna....

17:57, 11 March 2014

Monica Jung Ricci: Det är något speciellt med utrikeskorrespondenter i radio. Man har oftast inget "ansikte" på personerna, utan de är rösterna och sätten att rapportera som skiljer dem åt. När man som vanligt slölyssnade på Ekot och Studio 1, samtidigt som man gjorde färdigt middagen, var det Nils Horners personliga röst och engagerade reportage, som fick en att stanna upp och verkligen lyssna. Det är med stor sorg i hjärtat jag inser att din röst inte längre kommer att vara en del av vår vardag. Utan modiga journalister som varje dag ger oss nyheter för att vi ska förstå statsmakters såväl som vanliga människors handlande, skulle vår värld vara både farligare och svårare att överblicka.Tack, och min djupaste respekt för dig, Nils Horner, för din medkännande journalistik och också för alla andra journalister, som med stort mod kommer med Världen till oss varje dag!

17:57, 11 March 2014

Monica Mårtensson: Jag kände in Nils Horner, men ändå är det som om en vän försvunnit. Hans väldigt speciella röst och de fakta han alltid presenterade, fängslade mig varenda gång. Min man och jag var och lyssnade på honom då han var på Malmöfestivalen 2012, alltid lika intressant att lyssna på. Mitt hjärta gråter och alla mina tankar går först och främst till hans familj, men också till alla kolleger, både här hemma och runt om i världen. Fortsätt i Nils anda, bevaka oroshärdarna och låt oss alltid få veta vad som händer där ute.

17:57, 11 March 2014

Eva: Jag är en P1-oman, lyssnar många timmar om dagen och tycker att det finns många korrespondenter mycket värda att lyssna till. Med det sagt så hade Nils Horner en extra plats i mitt radiohjärta. Så direkt, så känslomässigt utan att gå till överdrift.... Mina tankar går till familj och kollegor som mist en fantastisk person....

18:00, 11 March 2014

Kristina: Som trogen P1-lyssnare har jag många gånger haft förmånen att få följa med Nils Horner i hans resor över världen. Jag är tacksam över att ha fått ta del av hans stora känsla och engagemang för den vanliga människan. Våra utrikeskorrar är verkligen fredsarbetare! Tack!

18:01, 11 March 2014

Petralex: Vila i frid Nils. Vi kommer sakna din ròst. Vàra tankar gàr till din famil och vànner. Tack fòr alla fina reportage du har skànkt oss genom àren.

18:01, 11 March 2014

alexandra coard : En röst har slocknat i min radio, en röst som berättade för mig om folks liv på platser jag aldrig kommer att besöka, om liv så olika mitt egna... Tack!

18:04, 11 March 2014

Andreas : Mannen med den fantastiska rösten har följt med en genom hela uppväxten. Visste inte hur han såg ut, bara att när han dök upp på radion så stanna man upp och lyssnade till hans reportage.En ikon är död, vila i frid Nils.

18:04, 11 March 2014

Nils: "Nils Horner, Islamabad" "Nils Horner, Kabul" "Nils Horner, New Delhi" Den avslutande meningen kommer jag alltid at komma ihåg.

18:06, 11 March 2014

Martin: Mina tankar går främst till familj och vänner. Det känns som om Sverige förlorat delar av synen, hörseln och känseln idag. Nils gjorde ett viktigt arbete, och han gjorde det oerhört bra. Jag kommer sakna hans varma och trygga röst som kompanjon på vägarna. Den rösten som kunde få en att inbilla sig att man stod där bredvid honom och upplevde det han upplevde, och det är en egenskap få förunnat. Tack Nils, vila i frid.

18:12, 11 March 2014

Lena Hellström: För mig var NIls en bekant röst från världens katatrof och konflikthärdar. Alltid lugn och saklig men med värme och intresse för den lilla människan. Jag är enveten p1-lyssnare. Kommer att sakna honom och tänker på hans familj. Jag kände honom inte och har faktiskt aldrig tidigare funderat över hans utseende... ändå känns det som om världen blivit lite fattigare och kallare. Det blodiga mordet är tyvärr inte unikt. I alla fall kan NIls knappast ha varken hunnit uppfatta hotet eller lida innan det snabba slutet ...

18:12, 11 March 2014

Zappafan: Nils Horner var en av de allra bästa på radion. Han var ständigt nära och formulerade sig på ett tydligt och bra sätt. Nils hade en enorm fallenhet för det han gjorde och ingen kan ersätta honom. Just nu är jag bara ledsen. Ett stort tack till Nils för att jag fick vara i din samtid. Samtidgt skickar jag en tanke till alla dina kollegor och de som stått dig allra närmast. Känns ändå "fjuttigt" att säga såna här saker när det är för sent....

18:12, 11 March 2014

Lov: Jag känner en stark övertygelse om att pennan, hörseln eller talet inte får stillas eller tystas. Nils Horner utförde en värdefull uppgift genom att vara oss lyssnares ögon och öron.

18:12, 11 March 2014

Susanna: Jag vill bara hälsa till familj och kollegor att jag tänker på er idag. Jag kände inte Nils men han har ändå varit otroligt viktig för mig. Jag trodde inte att jag skulle kunna känna så för någon jag inte ens hade ett ansikte på, men för mig är hans röst någon jag litade på. Hans rapporteringar från världen över, alltid där det hände, har hjälpt oss att ta ställning, att bilda egna uppfattningar om världsläget och utan den typen av journalistik skulle vi som demokratiska varelser inte alls vara desamma. Det är fruktansvärt det som har hänt och jag gråter med familj och vänner, hoppas att ni förstår hur mycket han betydde även för oss som faktiskt inte kände honom. Ta hand om er.

18:13, 11 March 2014

Eva Lundskog: Att aldrig få höra Nils Horner mer ger mig djup sorg. Att slå på radion och lyssna på P1 är en daglig vana sedan jag gick i pension och att få höra Nils Horners reportage var alltid en höjdpunkt. Jag saknar honom som om han vore en nära vän. Ett svart hål öppnar sig. Eva

18:14, 11 March 2014

Daniel Duberg: en ikon, en röst men framförallt en person är borta. ditt engagemang för att informera om de händelser i världen kommer inte glömmas. vila i frid

18:15, 11 March 2014

Annika: Du gav mig världen genom etern, jag saknar din röst och intressanta reportage. Tack Nils.

18:15, 11 March 2014

Katarina: En av SR:s ABSOLUT BÄSTA utrikeskorrar! En som kan berätta och dramatisera utan att förlöjliga! Snälla, var inte död!

18:16, 11 March 2014

maria: Jag beklagar Nils Horner tragiska bortgång iidag på morgonen. Han måste har varit väldigt modig person.Sänder varma hälsningar till hans familj.Maria Polanowska.

18:16, 11 March 2014

Nina Berggren: Nils, detta är en sorgens dag. Var förvissad om att du efterlämnar en stor saknad. En av dina många trogna radiolyssnare.

18:16, 11 March 2014

Staffan larsson: Som notorisk radiolyssnare blir vissa radioröster lite som en ingift familjemedlem som reser i mitt ställe och förmedlar upplevelser om stort och smått från världens alla hörn. Nils Horner var en sådan röst. En röst som när jag hörde den fick mig att lystra lite extra, för när jag hörde namnet Nils Horner eller hans röst, visste jag att det oavsett ämne var något intressant på gång förmedlat på ett personligt och engagerat sätt. Nu har hans röst tystnat - tystats - för gott. Min, vår, allas radiofamilj har blivit en viktig röst fattigare. Tack för ditt engagemang, Nils Horner. Saknaden blir stor...

18:21, 11 March 2014

Robin: Med tårfyllda ögon vill jag tacka dig Nils för alla fascinerande reportage. Jag kommer att sakna din unika röst och ditt fantastiska bildspråk.

18:21, 11 March 2014

Brita: NIls Horner, en ständigt efterlängtad röst har tystnat, men Ekot av din stämma, dina närvarande bilder av vanliga människors liv i händelserna långt borta kommer ständigt att vara levande för oss som lyssnar. Tack för att du fanns!

18:21, 11 March 2014

Blommaland: Åh vad tråkigt!!! Nils Horner ÄR en del av vardagen. Det blir ett jättehål i etern efter denna mycket duktiga journalist. Stora och varma kramar till familjen!! /Maria

18:22, 11 March 2014

Ewa Johansson: Med intresse har jag genom åren lyssnat på NIls Horners personliga reportage från olika platser på vår jord. Det är med en stor saknad jag idag blir tvungen att inse att jag inte kommer få höra fler nya reportage och rapporteringar från denna helt igenom strålande utrikeskorrespondent. Så blev våra liv fattigare denna sorgens dag.

18:23, 11 March 2014

Bengt : Så djupt, djupt tragiskt. En berättare som trovärdigt skildrade världen precis som den är, utan att ha en annan ledstjärna än fakta. En obegripligt stor förlust för hans familj, men också för oss som uppskattar det talade ordet från en exceptionellt skicklig reporter.

18:23, 11 March 2014

Turid: Oj, vad läste för Push på telefonen? Nils Horner skjuten till döds.. Nä, det kan inte vara sant! En fantastisk journalist och utrikeskorrespondent med en helt unik förmåga att berätta. Inte bara Vad utan också Hur han gav röst åt människor mitt i en kris eller ett kaos. Jag med stor glädje lyssnat till hans reportage, hans stämma, hans respekt o hans stora förmåga att förmedla människoöden. Hans speciella röst kommer att finnas kvar, inom mig. Nils Horner, Kabul.... Mina tankar går till hans familj, till kollegor och alla radiolyssnare. Sverige har blivit fattigare men låt oss förbli modiga o stå kvar även om ondskan visar sig. Det är så vi kan hedra den fria journalistiken,

18:24, 11 March 2014

Roger: Stor saknad av en stor reporter och radioprofil.

18:27, 11 March 2014

Carl Gustaf Bjursell: Så ofattbart sorgligt! Jag är en trogen radiolyssnare (P1) och under alla åren uppskattat Niils Horners rapporter. Han har (jag väljer fortfarande presensformenl) en ton som går till hjärtat och det han har att meddela är så välunderbyggt. Det är en ofattbar förlust, det känns bara så hopplöst!

18:27, 11 March 2014

Jan-Olof Nilsson: Ja man minns och kommer att minnas Nils Horners röst i från ekots dagliga nyhetssändningar för alltid Mina tankar går till er på ekot och hans familj Med vänlig hälsning Jan-Olof Nilsson

18:30, 11 March 2014

Ann-Mari, P1-lyssnare L-å: Jag är oftast skeptisk till det jag hör och läser men när Nils Horner rapporterade litade jag fullständigt på det jag fick höra, alltsedan jag "upptäckte"honom under Tsunamikatastrofen. Jag kan bara säga "HEAR HEAR" TILL ALLA FINA och sanna ord som sagts under dagen om Nils. Kommer att sakna honom länge, länge. Var rädd om er därute!/Ann-Mari

18:33, 11 March 2014

Sense: En av de tunga reportrarna har försvunnit. Han var allt det som SR står för. Tillförlitlig och seriös. Det blir stor sorg och saknad.

18:33, 11 March 2014

Barbro Löfgren: Onsdag 11 mars 2014 blir för mig en sorgens dag. Jag har lyssnat på så många av Nils fantastiska reportage från olika oroshärdar. Han skildrade vanliga människors öden på ett sakligt sätt, man kunde nästan se dem framför sig. Vilken förlust!! Framförallt för familjen förstås men också för alla hans lyssnare och för Sveriges Radio.

18:34, 11 March 2014

Kim: Du Nils som genom dina reportage så ofta gav röst åt vanliga människor, lät dem berätta sina historier i tider av oro och omvälvningar från så många hörn av världen. Och jag fick vara med och lyssna på vad de hade att säga. Kommer att sakna dina reportage, kommer att sakna din trygga och sakliga röst i radion, kommer att sakna dig.

18:40, 11 March 2014

Joakim Davidsson: Nils Horner är en av många lysande journalister på Sveriges Radio, hans reportage har en slags varm underton av ett engagemang för utsatta och önskan att det ska bli bättre, på ett värdigt sätt lyfter han liksom fram utsattas röst. Kommer att sakna hans speciella röst. Varm hälsning till hans familj och medarbetare

18:40, 11 March 2014

Ulla Nilsson: Den bästa rösten i radion. Har alltid lyssnat. Nils rapporterade alltid med värme och med ögon och öron öppna. Tack för att du delgivit oss dina fantastiska reportage och nyhetsinslag från världens oroshärdar. Jag sörjer dig och kommer alltid att minnas dina kloka ord. Med vänlig hälsing Ulla Nilsson

18:40, 11 March 2014

T Öhman : Så ofattbart och så fruktansvärt fegt! En av radions mest professionella utrikeskorrar har tystats. Svårt att ta in... Med en unik förmåga att berätta, med sådan respekt och värdighet - och med sådan egen stämma. Alltid lika lugn och väldigt intressant. Jag böjer mig huvud och vill rikta ett Stort Tack till Nils för allt jag lärt mig och alla minnesvärda reportage. Å mina tankar går till Nils familj och kollegor på Sveriges Radio.

18:40, 11 March 2014

Tomas Lundahl: Tack Nils, för allt du har funnits, för att du varit min ödmjuka iaktagare. För din gåva att förmedla som om jag själv var där du stod. Mina tankar går nu till er alla som gjorde Nils gärning möjlig, anhöriga, kollegor och uppdragsgivare. Tack för allt det stöd ni gett Nils. Vänligen lyssnaren / Tomas

18:40, 11 March 2014

A-K Abenholm, P1-lyssnare: Ett stort tomrum efter Nils Horner, hans reportage var så mycket mer än bara reportage.

18:47, 11 March 2014

Andreas Blomberg: En enormt skicklig journalist och företrädare för det fria ordet har lämnat oss. Nils Horner blev för mig synonymt med rapporter från Asien och mellanöstern. Hans röst sitter liksom kvar och man förnimmer hans rapporter från händelsernas centrum. En stor personlighet i nyhetsmedia är tystad men ändå inte... Nils Horner har gjort så stort intryck på så många att dessa förvirrade gärningsmän kommer att upptäcka att de inte kommer att kunna stoppa Nils. Fler kommer att ta vid där han rycktes bort från oss andra som nu bara får minnas hans röst och stora mod. Varma kramar till Nils minne och hans familj!

18:47, 11 March 2014

Karin Johansson: Bestörtning när jag hörde att Nils Horner blivit skjuten på sin post. Han som med sin karaktäristiska röst berättade för oss radiolyssnare om människor i andra delar av världen. Alltid korrekt och saklig skildrade han möten mellan människor och platser långt bort i Asien. Tyckte om att vakna på morgonen sätta på P1 och lyssna till hans reportage. Det kommer jag verkligen att sakna. Du var så mycket mer än en journalist. En stor berättare som kunde konsten att beskriva för radio lyssnarna så det nästan kändes som man var där.

18:47, 11 March 2014

Jan Wahlin: Tack!

18:47, 11 March 2014

Johannes: Vila i frid Nils, vi kommer sakna dig!

18:47, 11 March 2014

Anne-kristina Abenholm P1: Ett stort tomrum efter Nils Horner, hans reportage var så mycket mer än bara reportage

18:47, 11 March 2014

Veronica Appelqvist: Lyssnar mycket på P1 och just Nils Horner var en av de journalister jag tyckte bäst om att lyssna på. Kunnig, påläst och berättade med stor inlevelse om stora som små händelser! Som synskadad är dessutom hur en person talar och låter viktig för mig, och jag fann Nils röst som mycket behaglig att lyssna till. En radioröst jag verkligen kommer sakna - så oerhört tragiskt och ledsamt! Mina varmaste tankar går denna sorgsna dag till Nils familj och kollegor! Nils Horner, vila i frid!!!

18:47, 11 March 2014

Marianne Knutsson- Hall: Det är så ofattbart ledsamt, trots att jag heller inte kände Nils. Men, under alla års bilpendling har han tagit med mig och oss alla, på sitt mkt personliga och nära sätt, till Asiens alla aktuella händelser. Alla dessa vanliga människor som fått berätta sin historia genom Nils Horner, många oförglömliga. Kommer att sakna hans röst och kloka engagemang väldigt, väldigt mycket. Mina tankar går till hans nära och kära. Det blir tomt.

18:47, 11 March 2014

Bert-Owe Nelson: Läste alltid hans artiklar i SvD o beklagade att han "försvann" därifrån. Sen fann man honom strax i radion istället. Jättefina reportage som man alltid stannade upp inför o lyssnade på. Förundrades över hur man förflyttade sig mellan platser: Afganistan, Indien, Burma, Korea, Japan. Förfärligt att Nils Horner är mördad.

18:49, 11 March 2014

Jujja Wieslander: En bild från en affär i Sala idag: Jag står och packar in mina varor. En kvinna kommer fram till kassörskan och säger upprörd: "Jag skakar i hela kroppen, NIls Honer är skjuten!" Jag vänder mig mot henne och säger i kassakön: "Ja det är förfärligt, han var en av våra absolut bästa journalister!" "Jag kommer aldrig att glömma honom och hans röst", svarar kvinnan mitt där i kassakön. Ett ovanligt samtal. När jag på hemvägen i bilen hör kollegernas hyllning och utdrag ur program där Nils egen röst hörs, bränner tårar innanför mina ögonlock. Fatta vad en bra journalist betyder, när så mycket fjams rinner ut i media idag! Tack Nils Honer.

18:49, 11 March 2014

Håkan Falk, Helsingborg: Jag brukar alltid känna ett visst vemod när SR byter ut sina långkorrar. Nu senast var det Lars Palmgren (Latin-/Sydamerika) som tackade för sig efter mer än tjugo fantastiska korreår. Men när jag fick beskedet om Nils Horners tragiska "avgång" blev jag faktiskt bestört och chockad. Jag har följt honom hela vägen, ända sedan hans tid som nyupptäckt frilansare i början av 1990-talet fram till nu. Nils Horner var en självklar del av "min" nyhetsinformation och jag kommer att sakna hans rättframma reportage och skarpa analyser. Och - inte minst - hans lite särpräglade dialekt; den fick mig att känna mig trygg på något outgrundligt vis. Requiescat in pace!

18:52, 11 March 2014

Hannu : Mycket sorgligt! Nils var så oerhört härligt att lyssna på. Stor saknad. RIP Hannu

18:57, 11 March 2014

Fredrik Mogren: Min Astrid Lindgren i vuxenvärlden.....

19:01, 11 March 2014

Kristina J Nuszkowski: Minns speciellt Nils Horners reportage från Fukushima. När jag hört något av dem mailade jag Nils och tackade. Så glad jag är för det nu! En fantastisk livsgärning, med intelligenta och respektfulla reportage. Mitt djupa deltagande till familj och arbetskamrater.

19:01, 11 March 2014

Viktoria Isaksson: Nils Horner var en så otroligt duktig journalist. Det han rapporterade verkade alltid trovärdigt och han lät människor komma fram på ett sätt som gjorde händelser långt bort mer begripliga och nära. Det känns redan tomt.

19:06, 11 March 2014

Ann-Katrin: Oftast när det rapporterades från olika håll i stora världsdelen Asien..så nog var Nils Horner där och beskrev ofta eländena med varm och mjuk röst. Han pratade med snabba ord, men förståeligt. Verkligen en snabbtänkt, intelligent, varm person med stor empati. Kommer att sakna hans inlägg väldigt mycket, även om det finns många duktiga journalister på både SR och SVT. Det var Nils Horner i Bangkok ena dan och så Fukushima den andra...osv hur hann han med ? En otroligt kompetent och samtidigt varm människa. Ofattbart!

19:06, 11 March 2014

Margareta Lindkvist: Får ett sms från min dotter Karin "Mamma, Nils Horner är skjuten i Kabul, jävla skit" en välbekant röst har tystnat, så nära att vi tycker att vi känner honom på riktigt, en sorgens dag för oss, 11/3. Nils Horners röst och reportage lever kvar i oss.

19:06, 11 March 2014

Maggie: TACK. Och inget mer. Svårt att hitta ord. Kommer att sakna dig och din röst!

19:08, 11 March 2014

Tobias: Blev mycket berörd av dagens besked. Nils var den enda journalist som fick mig att stanna upp med dagens bestyr när hans röst hördes i radion som alltid står på här hemma. Bara häromveckan letade jag för att se om hade någon blogg man kunde följa eftersom jag var nyfiken på hans arbete. Stor saknad!

19:10, 11 March 2014

bokmal: Har nästintill dagligen lyssnat på Nils Horners rapportering. Så ambitiös och så kunnig och därtill med så snäll röst. Jag kände honom inte men han lät så genomsympatisk. En rapport kommer för mig: Nils intervjuar människor i Abbottabad efter bin Ladens död och ger också en målande beskrivning av själva miljön. Briljant! Vi har mist en fantastisk medmänniska och sorgen är stor.

19:10, 11 March 2014

Claes-Gordon: En son och jag har under de senaste åren samtalat mycket om SR:s utrikeskorrespondenter och deras rapportering, och med all respekt för övriga synnerligen kompetenta korrespondenter var det just Nils Horner vi satte högst. En lågmäld korrespondent som kunde förmedla känslan av att vi själva var med. Vi sörjer med hans familj och SR.

19:20, 11 March 2014

Eva Nyström: Jag har länge känt igen rösten och med glädje och förväntan redan vetat att "nu kommer jag höra något både intressant" och också sympatiskt berättat. Berättarrösten, det mänskliga sättet att beskriva har blivit något hemkärt. Jag känner stor sorg!

19:20, 11 March 2014

Marlene: Sådan förlust :( sådan orättvisa :(

19:20, 11 March 2014

Olle Gauffin: Som en ung radiolyssnare som jag är, så har Nils Horner spelat en jätte viktig roll i min omvärldskunskap. Har alltid förundrats över hur han hunnit med att täcka ett sådant stort område som Asien, och vara så ajour med det som händer. Har alltid känt som jag har fått en bit utav världen skänkt efter ett Nils Horner-reportarge. Nils Horner är saknad!

19:26, 11 March 2014

Ida & Markus: Känns så sorgligt. En röst känd av många. Saknad av många. Vila i frid.

19:26, 11 March 2014

Gisela: Jag har varit oerhört bedrövad och ledsen idag. Nils horners reportage och röst har berättat om omvärlden för mig under de år jag lyssnat intensivt på P1. Tack Nils.

19:26, 11 March 2014

Anders: Så oerhört synd på en sån fin människa. Saknar ord. Du kommer saknas för många med mig.

19:26, 11 March 2014

Lena: P1står på hemma hos oss mest hela tiden. Nils Horners röst, värmen, klokskapen, kunskapen och engagemanget har rullat in över frukostbord, hemarbete och läxläsning. Stora och ungdomar har förstått, fördjupat kunskaper och berörts. Världen är en respekterad och högaktade man fattigare. Tack Nils för Dina gåvor till mig och min familj!

19:26, 11 March 2014

Ingrid: När Nils talade lyssnade jag alltid till lite extra. Världen har gått miste om en stor, lågmäld radioröst.

19:29, 11 March 2014

Owe och Agneta Parmskog: Jag kommer att sakna dig ,Nils Horner, alltid påläst och saklig . Han fick mig att höja volymen på radion när han stod mitt i folkvimlet och trafiken och rapporterade om en händelse , som om man var med honom där . Vilken förlust . Helt i onödan . Vad ska det tjäna till att göra så . Sänder också en hälsning till alla kollegor på SR och till hans familj . Vi kommer att sakna dig .

19:30, 11 March 2014

Niklas Arnell: Nils Horners fantastiska reportage berättades alltid med en sådan inlevelse så att det var omöjligt att inte stanna upp och lyssna klart. Alla inslag kändes så äkta och han verkade genuint intresserade av dem han intervjuade. Han var en av alla dessa otroligt kompetenta korrespodenter SR har i sitt stall. Jag kommer att sakna hans röst för alltid.

19:39, 11 March 2014

Ewa Zander: En fantastisk röst har tystnat. Det känns tomt. Hos mig står alltid radion på,varje gång jag hörde din röst så stannade jag upp och lyssnade och fick lära mig något. Alltid lika intressant. Du hade en förmåga att beskriva "det lilla"bland de stora konflikterna, oerhört personligt och fängslande. Jag kommer att sakna din lågmälda röst.Tack Nils.

19:39, 11 March 2014

Christer: Har lyssnat på en del av hans reportage här nu igen och det är än mer ofattbart att inte få höra den "live" mer. Tragik!

19:50, 11 March 2014

Åsa: Nils Horner förvandlade okända människor i utsatta situationer i främmande länder långt borta - till medmänniskor, personer som man via Nils Horner kunde känna med och bli intresserad och engagerad av. Han kändes öerhört äkta i allt han gjorde som journalist. Jag kommer verkligen att sakna hans röst och reportage. Jag kan fortfarande höra Marcus Öhlander säga "Marcus Öhlander, Belfast" eller liknande i sin avslutning. Likaväl kommer jag nog alltid att kunna återkalla "Nils Horner, Kabul" eller någon annan östlig ort i mitt minne. Mitt största deltagande till hans familj, vänner och nära kollegor.

19:50, 11 March 2014

Roger Hedblom: Du kommer att fattas oss som lyssnar på nyheterna på radion. din objektivitet, saklighet och kunnighet är gåvor som inte många reportrar har. Din röst Nils, kommer att klinga kvar länge i mina öron. Tack. Roger i Borås.

19:50, 11 March 2014

Maria: Det är med bestörtning vi tar emot beskedet om Nils Horner. Hans reportage var alltid sakliga men med stor värme och känsla för personerna bakom händelserna. Man spetsade alltid öronen lite extra då man hörde hans röst. Våra tankar går idag till hans familj och medarbetare!

19:50, 11 March 2014

Helene: Det blir mycket tomt nu. Utan sådana här röster blir vi ovetande om vad som händer i vår värld. Journalister måste få den kredit och skydd som är en rättighet även i krig!

19:51, 11 March 2014

Anders Nordlund: Som trogen P1-lyssnare reageade man givetvis med bestörtning när den ofattbara nyheten slog emot en idag. Nils Horner död. Så ofattbart tragiskt. Nils var en av det allra bästa och jag såg alltid framemot att få höra något av de reportage där han levandegjorde en okänd värld på andra sidan jordklotet. JAg kommer att sakna Nils något enormt! Bästa sättet att hedra Nils minne är att oförtrutet jobba vidare i hans anda. Keep up the good work! Mina tankar är med er, Anders

19:54, 11 March 2014

Lars: Ofattbart att inte få lyssna mer till dina reportage. Tack för din gärning Nils!

19:54, 11 March 2014

Winni Fejne: Som långvarig "asiat" lyssnade jag också som pensionär med intresse till Nils Horners rapportering. Han hade en särskild förmåga att engagera, inte minst om Fukushima, Japan. Så sent som i morse tänkte jag på Nils m a a ett reportage om dagens Fukushima i SR1; 20 min senare hörde jag om hans död. Så fasansfullt. Vi hade senastmejlkontakt i samband med hans utmärkta , belysande rapport från Hongkong 23 december -13. Han saknas redan.

20:00, 11 March 2014

Fabbe: Jag är djupt gripen över vad som hänt Nils Horner. Vi behöver flera som Nils, som belyser och rapporterar på ett fantastiskt bra sätt om vad som sker utanför vår svenska lilla bubbla. Inte färre! Mina tankar går till hans familj och hans närmaste kollegor. ag hoppas SR kommer ha en tyst minut på radion för honom. Jag kommer isåfall att delta och hedra den minuten.

20:00, 11 March 2014

Beatriz Hedvåg: Som trogen P1-lyssnare mottog jag med stor bestörtning den tragiska nyheten. Din vackra röst har nu tystnat. Man kom så nära de folk och miljöer du beskrev med känsla och inlevelse. Ett stort tack för din gedigna journalistgärning. Varma kondoleanser till familjen och till Sveriges radio.

20:00, 11 March 2014

Gunnar Edholm: En person jag kommer att sakna, hans reportage friån världens alla hörn har jag alltid stannat upp för att ta in - blir ett tomrum som kommer att bestå under lång tid.

20:04, 11 March 2014

Ylva o Roger: Saknar ord för vad vi känner. Våra allra varmaste hälsningar går till alla anhöriga, vänner, kollegor och bekanta.

20:07, 11 March 2014

Anne-Marie Harms: Det personliga berättandet från världen har tystnat. En oerhörd förlust.

20:11, 11 March 2014

Anna: Så ofattbart!!! Blev oerhört ledsen när jag fick beskedet imorse. Känns som att han fattas en efter alla år i radion. Alla mina tankar går till anhöriga och vänner.

20:11, 11 March 2014

patrick, anne och jeppa: vi hoppas att hans familj och medarbetare, mitt i en sådan stor sorg, är stolta att det finns människor, som tar sitt uppdrag på så stort allvar. det är verkligen sorgligt att någon ska behöva dö på sitt arbete…. vi kommer att sakna en så modig människa.

20:12, 11 March 2014

Hannes: Sänder mina tankar och mitt deltagande till Nils familj, vänner och kollegor. Som många andra berördes jag av nyheten att en vän i etern är borta. Jag vill rikta mitt hjärtliga tack och min uppskattning till Nils.

20:12, 11 March 2014

Christian W: Chockad och ledsen av nyheten om mordet på Nils. Jag kommer att sakna hans röst i etern. För mig var Nils en av våra allra bästa journalister. Han stod för ärlighet och seriositet. När jag hörde hans reportage var jag alltid övertygad om att det han sa var sanningen. Han var otroligt påläst och trovärdig. Du är redan saknad Nils! Mina tankar går nu till Nils familj. Önskar er allt gott!

20:12, 11 March 2014

bert: Fasansfullt! Nils Horner hade en stor förmåga att förmedla andra världar med stor respekt för dem han talade med. Jag stannade alltid upp när hans reportage sändes för att kunna höra ordentligt. En stor förlust för oss radiolyssnare. Mina tankar går till hans familj o medarbetare. Kommer att bli tomt.

20:20, 11 March 2014

Eleonora: Sörjer över att inte mer få höra Nils Horners reportage! De var alltid så intressanta! Har lyssnat på hans röst många gånger. Tänker på hans anhöriga och arbetskamrater.

20:20, 11 March 2014

Tomas Ahlén: Jag fick faktiskt någon slags personlig relation till Nils Horner fastän jag inte kände honom eller visste hur han såg ut. Han fick en att känna sig nära de människor han intervjuade och berättade om. En radioröst man kommer sakna väldigt länge.

20:21, 11 March 2014

Khibar Rassul: Jag träffade Nils flera gånger då han var i Afghanistan, han var en riktigt passionerad och omtänksam människa som brann för det han gjorde. Han var en riktig vän till Afghanistan och ville landet väll. Alla våra tankar och böner finns med honom och hans familj!

20:21, 11 March 2014

Sven: Tack, Nils. Det kunde sluta så här. Det visste du nog. Men vi sörjer dig likväl.

20:21, 11 March 2014

Annika: Den lugna rösten mitt i den stora världen, han lyckades verkligen fånga och beskriva världen så man förstod. Åh, vad jag kommer sakna hans röst och repotage. Tack.

20:21, 11 March 2014

Mattias: Du är och kommer att vara mycket saknad i radion Nils. Särskilt minns jag dina rapporteringar från oroligheterna och våldet i Burma, jag tror det var 2008, samt efter katastrofen i Fukushima. I samband med Burmahändelserna skickade jag mejl till dig och tackade för din rapportering, du tog dig tiden att svara. Du hade ett stort beundransvärt mod och en förmåga att vara med där det hände, gång på gång reflekterade jag över hur snabbt du var på plats. Ett stort och varmt tack Nils, du har givit oss radiolyssnare så oerhört mycket. Ett tack också till SR som har en så god utrikesbevakning med egna korrespondenter.

20:21, 11 March 2014

Susanne: Kommer att sakna dina fantastiska reportage och din röst i etern. Det känns obeskrivligt tomt just nu.

20:22, 11 March 2014

Jonas: Nils Horner blev som en god vän. Hans röst fanns ofta i vardagsrummet från någonstans i världen. Han berättade allt så begripligt. Jag kommer att sakna hans rapporter och röst.

20:22, 11 March 2014

Victoria : Chockad och ledsen. Nu när det börjat sjunka in börjar jag också känna vrede. Så fruktansvärt orättvist! Känner så mycket för Nils anhöriga, vänner och kollegor. Sveriges radio har flera fantastiska korrespondenter. Nils Horner blev riktigt speciell för mig när jag hörde reportagen ifrån Burma. Och i ett specialprogram med många utrikeskorrespondenter minns jag att han uttryckte sin beundran för de journalister som stationerade sig utomlands med hela sin familj. Förstå då viken beundran jag och många med mig känner för honom, som alltid ville vara på platsen där det händer. Vila i frid. Världen har förlorat en stark röst, men dina ord lever kvar hos oss.

20:22, 11 March 2014

Ingela Bogren: Det känns helt overkligt - och otroligt sorgligt. En påläst, inträngande och engagerande reporter, en av de där rösterna som följt en genom åren och förmedlat bilder över ställen man troligtvis själv aldrig kommer till. Minns ett reportage där Nils Horner porträtterade Aung San Suu Kyi efter att ha intervjuat henne. Han var så uppenbart fascinerad av henne som person. Det glömmer jag inte. Tacksam för allt han förmedlat, och för alla andra som fortsätter att rapportera från världens konfliktområden. Tack!

20:25, 11 March 2014

Annika Sandin: Känner en stor SORG och SAKNAD! Kommer att sakna din röst och dina reportage från olika länder, de har berört mig så mycket. Mina tankar går till din familj, arbetskamrater och alla vänner och de människor som du gav en röst. Tack Nils Horner! Saknad men inte glömd.

20:25, 11 March 2014

Lars-Göran: Blev väldigt ledsen när jag fick läsa vad som skett, tankarna går naturligtvis till Nils familj och vänner. Så som många andra så fort man hör eller ser namnet Nils Horner hör man hans röst säga "Nils Horner, [ valfri stad ]".

20:25, 11 March 2014

Christian: Det är så enormt tragiskt. Nils kommer verkligen vara saknad i etern under en väldigt lång tid framöver. Sverige kommer sakna den relation han skapade med Asien och Mellanöstern.

20:28, 11 March 2014

Sandra H.: Jag har vuxit upp med P1 påslaget, SR:s korrespondenter är en del av vardagen och genom åren har flera av Nils Horners reportage etsat sig fast i mitt minne. Han rapporterade med osviklig närvarokänsla och med utpräglat sinne för små men så viktiga detaljer och för mig som journalist är han en förebild. Det är aldrig värt att dö för jobbet men den goda journalistik Nils Horner stod för behövs för fred, frihet och demokrati. Därför hoppas jag hans minne och arbete hedras genom en fortsatt god utrikesbevakning världen över. Nils Horners röst i radion kommer alltid fattas mig och jag sörjer alla reportage som inte blev.

20:35, 11 March 2014

Marie: Kommer att sakna dina fantastiska reportage och din fina röst i etern. Det känns obeskrivligt tomt just nu.

20:35, 11 March 2014

Hans Petzen: För drygt ett år sedan skrev jag till juryn för Stora Journalistpriset och föreslog att Nils Horner skulle tilldelas priset. Bland annat motiverade jag detta med att vi i en orolig och osäker tid, med ström av motsägande information fann en reporter som vi kunde lita på, som vi visste, att det han rapporterade också var väl underbyggt och sant. Vi bildar mycket avvåra uppfattningar och åsikter utifrån det vi vi hör på radion, och det vi läser i pressen. Nils Horner stod för kvalitet och medkänsla. Ingen kan ersätta honom. Saknaden kommer att bli mycket stor.

20:35, 11 March 2014

Lisa Jansson: Jag känner stor bestörtning och sorg. Kan inte fatta att jag inte längre ska höra hans röst till morgonkaffet. SR har verkligen många professionella duktiga korrar som kan förmedla känslor i viktiga händelser i världen, och Nils var en av dem. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

20:35, 11 March 2014

Robert: En ärlig och modig sanningens röst har tystats och tystnaden kommer att djupna allt mer. Nils Horner, du var under många år min stora vardagshjälte som med klarsynt sinne och empati rapporterade från alla jordens fyra hörn. Ett ljus i mörkret som såg den enkla människan i de stora sammanhangen och hjälpte oss att se det stora i det lilla. Vila i frid, käre vän.

20:36, 11 March 2014

Maria: Vi saknar Nils! I dag har vi förstått att Nils bearbetade sina upplevelser genom sina egna reportage. Det har vi också gjort. Vi som överlevde tsunamin 2004, kunde, tack vare Nils, fortsätta följa vad som hände i Sydostasien. Han var vår informatör, vår tröst och vår "debriefing" när de svåra upplevelserna plågade oss. Hans reportage har varit värdefulla och vänliga. Tack!

20:36, 11 March 2014

Ingemar: Ett stort tack Nils för alla fina reportage du gjort. I alla krig ingår propaganda som ett vapen i krigföringen. Förmodligen är det därför som journalister blir blir måltavlor i konflikter runt om i världen. Sänder mina tankar till Nils familj, vänner och kollegor.

20:36, 11 March 2014

Ninni: P1 med Nils Horner har varit givet tills nu. Tack för att du fanns där med din kloka och engagerande röst <3

20:36, 11 March 2014

Anna-Lena: Åh vad jag kommer sakna Nils Horners röst och reportage. Det var bara några dagar sedan jag fastnade framför radion, blev försenad för att det var omöjligt att stänga av när Nils Horner pratade. Jag minns speciellt inslagen från Burma och Tacloban. Tack för att du tog världen till Sverige. Mitt varmaste deltagande till de anhöriga.

20:37, 11 March 2014

Agneta: En sorgens dag . Nils Horner reportage har varit det mest intressanta som sänts ut via radion. Hans röst har tystnat för alltid. Jag kommer att sakna dig. Tack för alla reportage som du skänkt oss. Tack för allt vad du gett oss här hemma i trygga Sverige. Jag kommer att sakna din röst och dina reportage

20:46, 11 March 2014

Magnus E.: Som inbiten P1- lyssnare tycker man sig nästan känna utrikes- korrespondenterna. När Nils Horner rapporterade lyssnade man. Han var rösten från Asien och hade alltid en historia att berätta. Det är så oerhört sorgligt det som hänt och jag kommer att sakna hans röst i radion. Mina tankar går till hans familj.

20:46, 11 March 2014

Erik Bergquist: Tack Nils för rapporterna som jag lyssnade till i stort sett varje vardagsmorgon och kväll under min timslånga bilfärd till och från jobbet. Nu senast igår morse och eftermiddag din sista rapport från Kabul. Det känns som vi lyssnare hade en personlig relation till dig.

20:46, 11 March 2014

Ramesh: Hans röst och hans skildringar kommer att vara saknad långt framöver. Det är en väldigt sorg och tomhet efter honom. Jag var vann och höra på honom på varje dag för det var ingen dag som han inte hade något att berätta från något land i Asien.

20:46, 11 March 2014

Mats Härd: Jag saknar redan en röst som alltid var närvarande, alltid fanns på plats, alltid gav mig bilderna han skapade med endast mikrofon och ord. För mig var han Sveriges främste utrikeskorre. Jag sörjer djupt en kollega vars patos var så enastående transparent. Den tomhet, det svarta hål, Nils Horner lämnar efter sig går inte att fylla. För mig har radiolyssnandet blivit fattigare och det bekymrar mig hur det numera är så trångt i himlen av de goda som hade så mycket kvar att ge här nere i Jämmerdalen.

20:46, 11 March 2014

Magnus: En stor röst från världens mest viktiga hörn har tystnat. Nils, du hade en unik förmåga att förmedla en saklig rapportering men samtidigt med ett stort personligt engagemang och med den lilla människans perspektiv. Du var en av de bästa!

20:47, 11 March 2014

Hans Hultin: Jag kommer sakna Nils initierade och jordnära reportage enormt mycket. Hans lugna och sakliga röst som kunde göra att vardagliga händelser likväl som stora omvälvande händelser fick liv. Mitt stora deltagande till din familj och anhöriga. Du lever kvar i mitt sinne och hjärta Nils.

20:47, 11 March 2014

Cecilia : Så sorgligt att denna kunniga och fina röst har tystats. Jag kände inte Nils och träffade honom aldrig, annat än genom hans reportage. Att han alltid inkluderande den lilla människan i det stora sammanhanget gav så oerhört mycket. Han tog hem världen till oss härhemma. Tack Nils! Sänder de varmaste tankar till dina närmaste och dina kollegor.

20:47, 11 March 2014

Kristina: Ett oändligt tack Nils för dina enastående reportage. Har ofta funderat på hur en människa orkat och haft förmågan att berätta från så många hårt drabbade platser i värden. Vi kommer att sakna sig så.

20:47, 11 March 2014

Maryam : Tackar dig för att du gjorde mig vittne och berättade om eländet och människors lidande i världen. Du var unikt. Vi kommer att saknar dig ...

20:55, 11 March 2014

Lena: Det var med stor sorg och bestörtning jag tog del av nyheten att Nils Horner blivit brutalt avrättad i Kabul. Det kändes som han tillhörde min bekantskapskrets. Han dog för oss alla. För att vi skulle bli medvetna om hur verkligheten ser ut ute i världens oroshärdar. Tack Nils Horner för alla intressanta reportage Du levererat under åren. Min medkänsla finns hos din familj.

20:55, 11 March 2014

Malin Nyman: För mig var Nils Horner mina ögon ut mot världen. Jag är chockad och mycket ledsen över hans bortgång. Mitt i all sorg vill jag dock att vi minns hans gärningar och för att han alltid satte den lilla människan i fokus trots att händelsen i sig var i ett mycket större. Jag är uppriktigt sorgsen över hans bortgång. Detta är en stor sorg. Men vi har samtidigt mycket att lära oss av Nils. Hans sätt att arbeta, hans sätt att kommunicera med människor. Den respekt som han alltid visade alla människor han intervjuade eller mötte. Du är mycket mycket saknad Nils.

20:55, 11 March 2014

Jörn Hagerud: Tack för dina alla kunniga, intressanta och komprimerade reportage, intervjuer och direktkommentarer. Jag kommer att sakna allt detta men också din omisskänliga röst. P1 och Sveriges Radio kommer aldrig att vara desamma mer.

20:55, 11 March 2014

Annika: För mig som vanlig, daglig radiolyssnare målade Nils Horner upp bilder från många stora händelser i Asien. Med sin intensiva intensiva, engagerade röst och sin klara språk förmedlades andra verkligheter till oss lyssnare. Som en stor författare gör och som du gjorde. Hoppas du förstod hur mycket du betydde.

20:55, 11 March 2014

Christer: Din röst kommer aldrig tystna i mitt hjärta...

20:57, 11 March 2014

Christer: Din röst kommer aldrig tystna i mitt hjärta...

20:58, 11 March 2014

Ann-Katrin Strandberg: Det är alltid tråkigt när en bekant röst tystnar. Jag lyssnade inte så noga först och tänkte att det hörde jag ju igår.Sen förstod jag varför den sista rapporten sändes en gång till.För svårt att ta in, hela dagen har jag tänkt på honom.

21:00, 11 March 2014

Mats J.: Chock, sorg och saknad, det är ofattbart när en så god person som ville så mycket gott rycks bort på detta ofattbara sätt. Har känt Nils i 45 är och redan i mellanstadiet kunde han trollbinda oss andra med sina historier. Genom alla år har det känts som samma kompis, som hört av sig från fjärran länder och berättat för oss vad som händer. Jag kommer sakna denna röst och dessa kristallklara rapporter från avlägsna hörn av vår värld. Mina varmaste tankar till familjen.

21:00, 11 March 2014

Lena med familj.: Nils blev nästan som en familjemedlem för oss. P1 står alltid på i köket och när Nils rapporterade från ställen vi besökt, stannade vi ofta upp och lyssnade på hans bildrika reportage, och mindes. Han redogjorde inte bara för händelser, han förmedlade en känsla, en stämning, på ett särskilt sätt. Vi kommer definitivt att sakna honom och hans lite hesa röst i vårt hem.

21:01, 11 March 2014

Marcus Bergström: helt ofattbart! Jag känner en så stark sorg, Jag satt på jobbet och vill bara skrika ut NIIIIIILLLLS!!! när jag hörde nyheten! Jag har aldrig träffat eller ens sätt honom i verkligheten. Men hans rapportering berörde så att jag inte kan låta bli att känna en stark sorg. Jag kommer alltid att sakna Nils rapportering. Nils du är död nu, men du kommer alltid att vara saknad!

21:10, 11 March 2014

Mona: En otroligt kunnig och intressant reporter som har tagit med oss , lärt oss och fått oss intresserade av många händelser i omvärlden, ovärderlig

21:10, 11 March 2014

Birgit i Bromma: Nils Horner, vilken otroligt smärtsam dag i dag 11 mars 2014.. Du gav oss givande inblickar i människors öden, nu ar du borta och ditt viktiga uppdrag är slut. Du kommer att saknas i mitt dagliga P1-lyssnande. Det känns som att ha mist en kär vän. Mina tankar går nu till dina närmaste. Birgit T

21:15, 11 March 2014

Karl Andersson: Vill ge en eloge till Sveriges Radio för hur ni behandlat denna hemska nyhet. Har haft P1 på hela dagen och det har känts som gemensamt sorgearbete fast vi alla lyssnare är utspridda. Både ni SR-medarbetare och alla som kommenterar här känns som mina vänner. Tungt lyssna på Nils fina reportage i dag. Jag hoppas han förstod hur älskad han var hos oss alla som såg honom som en så självklar röst i vardagen.

21:15, 11 March 2014

Mats L: När Nils Horners röst hördes på radion i köket stannade man i regel till för att lyssna ordentligt vad han hade att rapportera. Seriöst, intressant och en fantastisk känsla för att skapa sammanhang och miljöer till sina reportage. Nu känns det tomt och kallt. Mina tankar går till hans anhöriga.

21:16, 11 March 2014

Ali: Det är tragiskt men samtidigt bekymmersamt att detta har hänt. Nils Horners rapportering har varit ett för mig viktigt & fast moment i de radioprogram jag lyssnar till.

21:16, 11 March 2014

Bosse: Jag saknar dig i radion

21:17, 11 March 2014

Eva Ribbenhall: Nils Horner fan forever! Du var unik, dina reportage unika. En enorm förlust för världen och människorna du berättade om och en stor förlust för oss radiolyssnare. Mina tankar går till dig och din familj denna sorgens dag.

21:17, 11 March 2014

utlandssvensk: varje gång jag hörde honom tänkte jag varför rapporterar han inte om Sverige detta land som utanför storstadsregionerna ligger helt i medieskugga.

21:20, 11 March 2014

Kerstin: Kan inte tro att Nils Horner, min favoritradiokorrespondent, har blivit dödad i Kabul. Hur många gånger har jag inte hört hans lugna och sakliga röst prata medan jag tuggade på en frukostmacka eller åt min lunch med P1s nyhetssändningar som sällskap. Det känns som om jag har förlorat en vän. Mina tankar går till hans familj och kollegor.

21:20, 11 March 2014

Karin: I kväll tänker jag på dig som sköt Nils Horner på en gata i Kabul i morse. Vad känner du att du är för sorts människa? Tror du att du har någon gud på din sida, eller något annat som är större och viktigare än människors värde? Vad rättfärdigar du dig med? Fungerar det när natten smyger på? Och så tänker jag på dig som blev offret. Vila i frid, du vår vardagsrumsröst från Asiens konflikthärdar, världshändelser och långsamma skeenden.

21:25, 11 March 2014

Gunnar Norrman: Med Nils Horner har en viktig, kunnig och förtroendeskapande röst tystnat. han var en sanningens riddare! En förebild för journalister och vi andra, som nu får hjälpas åt att hedra hans minne genom att verka i hans anda!

21:26, 11 March 2014

Ketty Nisser: Nils! Igår eftermiddag 17.45 var Du med mig i mitt kök. I mitt kök har Du varit många gånger. Jag skulle inte ha känt Dig på gatan men hade jag hört Din röst skulle jag naturligtvis känt igen Dig. Strax före klockan 11.00 idag när jag i bilen var på väg till ett möte hörde jag om ett extrainsatt nyhetsprogram p.g.a. dödskjutningen. Jag blev bestört, körde fel och kom lite sent till det avtalade mötet. I bilen kände jag tårarna tränga upp, det var som jag förlorat en nära vän eller släkting. Jag har själv tre söner som under ordnade former rest runt i världen. Jag tänker på Nils mamma och lider med henne. Jag hoppas att hon i all sin sorg förstår att vi är många som tänker och deltar i sorgen och samtidigt vill tacka för att hon gav Nils livet!

21:27, 11 March 2014

Disa Håstad: Han var ju egentligen beatt av säkerhet. Jag minns när vi var tillsammans som korrespondenter i Bagdad hösten 2003, efter amerikanaernas inmarsch, och vi bodde på samma hotell, Palestine. Nils var mycket störd av taxichaufförerna som satt i lobbyn. Mycket konstigt, eftersom alla vi som bodde på hotellet muddrades mycket ordentligt innan vi fick komma in. Nils hade en fantasti, eller kanske en idée fixe: om alla dessa taxichaufförer tog med sig en liten klick Semtex (sprängmedel) så liten att den inte kunde upptäckas vid en muddring och de lämnade den då de kom in och dessa semtexklattar knådades ihop till en jättestor klump semtex med vilket man till slut kunde tillverka en bomb… Jag sade glöm det, man kan inte leva så. Det känns otroligt sorgligt att han är borta. Men jag blir också fylld av en känsla: varför händer inte detta oftare?. Hur har alla journalister som varit ute lyckats klara sig undan bomber och kulor. Det känns som ett rent mirakel. Nils var, som Cecilia Uddén redan sagt, den bäste av oss.

21:27, 11 March 2014

Lena: Tack för dina insiktsfulla reportage, tack för allt du förmedlade till oss, tack för dina goda gärningar.

21:27, 11 March 2014

Therese : Kommer att sakna din röst enormt mycket!

21:27, 11 March 2014

Ulla: Sedan jag hörde den förfärliga nyheten klockan 10 på förmiddagen så har jag känns mig så ledsen och bedrövad, även om jag inte alls kände Nils. Det känns helt overkligt och sorgesamt. Nils har funnits med mig i köket genom radion vid så många tillfällen och han var en person som berättade historierna från världens alla hörn på ett begripligt, lättförståeligt och intressant sätt och dessutom med en behaglig röst. Jag är en inbiten P1l-yssnare och oftast då Nils hördes på radion stannade jag till i det jag hade för handen och lyssnade lite extra. Jag har fått ta del av så många fantastiska levnadsberättelser tack vare hans förmåga att känna in människors liv och vardag. Berättelserna var helt unika! Varma tankar går till Nils familj, vänner och kollegor. Sverige har blivit fattigare och mer isolerat från lättillgängliga och begripliga beskrivelser från omvärlden och världen har förlorat en god människa som gav röst till så många människor i världen.

22:49, 11 March 2014

Johnny S: Hallå Nils Horner! Jag har lyssnat till alla dina radiorepotage i många, alltid lika intressant och spännande med en fantastisk berättarröst. Jag kommer att sakna dig nu, jag glömmer dig aldrig... Kram /Johnny

22:49, 11 March 2014

Dag Lison Almkvist: När dina rapporter kom kopplade man på direkt. Inget slölyssnande, den perfekta radiorösten gick rakt in , beskrivningarna knivskarpa och distinkta. Man har lärt sig det väsentliga om de stora händelserna i Asien. Efter nästan dagligt lyssnande i ett decennium känns det som om en vän gått bort, trots att jag aldrig träffat dig. Vår bäste korrespondent sen Arne Thoréns dagar

22:49, 11 March 2014

Ing-Marie: Drabbas av bestörtning över detta förskräckliga. Det som händer familjer världen över varje dag - och slås av att jag upplever det som att det nu hänt en i min nära omgivning. Han var en mycket tydlig person i min vardag sedan många år - trots att jag inte visste hur han såg ut, vilket ansikte den karaktäristiska rösten hade. Har kommit att respektera och fascineras av seriösa nyhetsjournalister i allmänhet och Sveriges Radios i synnerhet, för det arbete de gör, med vilken skicklighet de intervjuar och ställer motfrågor. Och Nils Horner - det fascinerade att han kunde vara på ena stället en dag och höras från ett helt annat land den nästa?? Rent praktiskt - hinna fixa biljetter, hinna avsluta det han just höll på med, hinna få till något att sända?? Mina tankar går också till den familj som inte kan ha fått se honom så mycket - för att vi skulle få veta vad som hände andra, i den bild han målade i sina reportage.

22:49, 11 March 2014

Torbjörn: När Nils Horners distinkta röst hördes i ett nyhetsprogram spetsade jag alltid öronen. Alltid intressant, gripande och värt att lyssna till, oavsett vad det handlade om. Oersättlig. Ändå är allas vår förlust liten jämfört med den förlust hans familj och vänner lidit; mina tankar går till dem.

22:50, 11 March 2014

Helena Uppsala : Nils Horner, en av de bästa rösterna från omvärlden! Kommer att sakna honom mycket!!

22:51, 11 March 2014

Jessica: Jag blev riktigt chockad och ledsen idag när jag hörde vad som hänt Nils. Det känns som man mist någon man känner. Lyssnar mycket på SR och nyhetsrapporteringen och gärna på Nils. Oerhört duktig journalist och så behaglig röst. Hemtest tragiskt när en ung människa mister livet och i en så brutal gärning. Mina tankar går till Nils och hans familj!

22:51, 11 March 2014

Maria: Nils, jag kommer att sakna dig mycket. Du gav oss lyssnare så mycket, enormt levande reportage, du verkade vara så snäll. Vila i frid Nils Horner <3

22:51, 11 March 2014

Lars-Eric Sundin: Jag brukade höra Nils i min långtradare. Någonstans mellan Söderhamn och Hudiksvall dök han upp. Hans framställning förmedlade närvaro, precis som han satt bredvid och berättade fast han samtidigt tog en med till andra sidan jorden. Ett angrepp på en sådan reporter är ett angrepp på den fria världen, på de värderingar den står för. Man kan gott säga att han föll på sin post. Kommer att sakna Nils!

22:51, 11 March 2014

Helen Knutson: Jag är ledsen ikväll, jag sörjer dig Nils. Konstigt att tårarna trillar över någon som jag inte vet något om, inte ens utseendet. Ändå har du berikat mitt sinne, din intensitet och din känsla i reportagen har förflyttat mig till Asien trots att jag egentligen bara suttit i bilen på väg till jobbet. Tack Nils!

22:51, 11 March 2014

Mikael Eriksson: Denna magiska röst i etern! En journalist som kunde få ett ointressant ämne att bli intressant tack vare sin berättarteknik. Du kommer bli saknad!

22:51, 11 March 2014

Ulla : Oerhört många är berörda av det som hänt Nils Horner. Kan man tänka sig att hedra hans minne genom någon slags fond? Fonden kunde vända sig till unga människor som vill satsa på journalistik eller liknande. På så sätt skulle hans gärning leva vidare.

22:51, 11 March 2014

Janne: Jag önskar såå att jag hade haft vett att skriva hur tacksam jag var över dina reportage - ditt engagemang - din absoluta närvaro - då när du fortfarande var i livet. Du var på något märkligt sätt odödlig och ständigt på väg till en mikrofon för att ge mej och så många andra rapporter som ofta skulle fått den starkaste att bryta samman. Det kommer att ta tid innan jag ska uthärda din tystnad. Därför säger jag redan nu till er alla som ofta riskerar era liv för att vi ska få veta att jag är oändligt tacksam för er gärning och jag ska ta mej den lilla stund som krävs för att till var och en skicka en rad så den uppskattningen når fram ... och må alla ni slippa samma öde. Varma tankar Janne

22:51, 11 March 2014

Eva: Hörde Nils Horners sista reportage om kvinnorna i Afghanistan och det stundande valet. Jag reflekterade för mig själv över att just han hörs där det händer något intressant och att det måste vara ett riskabelt jobb. Och så är han död nästa dag. Det berör mig mycket eftersom alla hans reportage också berörde mig. Jag förstår att det är många radiolyssnare som, liksom jag, beklagar sorgen hans familj och nära vänner känner.

22:51, 11 March 2014

Shahla Amin: Hej Nils! Jag körde bil och som vanligt lyssnade på P1. När jag hörde den chockerande nyheten om din död, började mina tårar rinna. Du och de andra korrespondenter förgyller min vardag med era engagerande reportage från världens alla hörn. Vilken enorm saknad kommer att kännas utan din värma och sympatiska röst. Det som har hänt är en enorm tragedi för din familj, dina kollegor, dina nära och kära och inte minst för radiolyssnarna. Det var ett otroligt högt pris du och din familj betalade för att världen skulle få veta sanningen. Vila i frid Nils.

22:51, 11 March 2014

Sara: Det känns så himla tragiskt och jobbigt, jag kommer sakna Nils röst i framtiden på P1.

22:51, 11 March 2014

aino östergren: det blir ett tomrum i min radio efter din karaktäristiska röst som berättade så insiktsfullt om människorna i östern. Jag älskade att lyssna till dig och ville att du aldrig skulle sluta. Blir alldeles matt när jag tänker på det sorgliga och hemska.

22:51, 11 March 2014

Lena: Ett sms man inte vill ha som ger mig informationen om det hemska som hänt. Precis som många vittnat om var Nils en del av mitt "radioliv", P 1 i köket, i bilen, i hörluen och så många gånger med just Nils intressanta reportage. Tänk så man kan sakna och gråta över en person man aldrig träffat, inte känner egentligen men ändå på något sätt är ens vän. Tack Nils

22:52, 11 March 2014

Herbert H: Nils! Jag vill tacka dig! Du har gjort skillnad. Dina nyheter har varit värdefulla, objektiva, välbegripliga och visat en stor medmänsklighet! Tack!

22:52, 11 March 2014

Nina hedner: Det kändes bara såå tråkigt när jag hörde om dödsskjutningen i morse. Kände tårarna välla upp trots att vi aldrig träffats IRL. Jag har vant mig vid att lyssna till hans speciella röst då han rapporterat ifrån Asien och Afganistan med flera länder. Kan inte fatta att han bara blev skjuten i huvudet rakt upp och ner då han stod och intervjuade folk. Känns faktiskt bara så ofattbart. Mina tankar går till hans anhöriga och trots att de säkert har hört hur många ggr som helst att han var en fantastisk journalist vill jag sälla mig till den skaran som tyckte så.

22:52, 11 March 2014

roger renfjäll: en bra uppfinning är enkel, men med många praktiska funktioner. Nils Horner levererade en genialisk uppfinning vid varje reportage. enkelt och tydligt, på begränsad tid, målade Nils Horner upp en bild av situationerna ifrån en orolig och komplisserad värld så tydligt och fylligt, som om man själv var där. jag trodde inte att jag föll i gråt så lätt. finns det en himmel, så är jag säker på att Nils Horner hamnat där..

22:52, 11 March 2014

Anna-Karin: Vilken sorglig dag detta har varit. Jag är helt tagen över hur berörd jag är av Nils Horners död. Nils rapportering och reportage har under åren flyttat in i vårt kök där P1 står på mer eller mindre dygnet runt. Hans röst med en unik inlevelse från de platser och händelser runt om i världen han befann sig har alltid fått en att stanna upp och lyssna. Han hade en förmåga att nå fram som är få förunnad. Märkligt, orättvist och väldigt sorgligt att de bästa ofta får lämna alldeles för tidigt.

22:52, 11 March 2014

Ann-Britt: Jag är så ledsen!!! Saknar; tänker på anhöriga. Har inga ord för den sorg jag känner. Har inga andra minnen än den välbekanta rösten. Jag kommer att sakna den!

22:52, 11 March 2014

Sören: Kommer sakna de inlevande intressanta repotagen, och den speciella rösten! Ett nedrigt dåd, fegisar sköt bakifrån! Hör han röst! En respekterad journalist! Vila i frid!

22:52, 11 March 2014

halima : Jag o min familj är trogen radio lyssnare. Nils H var en av våran favorit radio rapportör, du kommer att bli saknad vännen :(

22:52, 11 March 2014

Anders: Strax efter jordbävningen på Haiti besökte Du Atcheprovinsen igen. Det var ett reportage jag aldrig kommer glömma. Du intervjuade två tonårsflickor som samlade pengar till offren på Haiti. När Du frågade dessa flickor varför de (som själva var så fattiga) samlade, svarade de att världen hade hjälp dem efter Sunamin. Nu ville de hjälpa tillbaka. Tack för alla fina skildringar. De har gjort oss lyssnare till bättre människor.

22:52, 11 March 2014

Bosse: Kommer att sakna din röst och dina fantastiska reportage om vanliga människor

22:52, 11 March 2014

Leila: Hej Nils, det var hemskt att höra om din bortgång. Du var en fantastiskt korrespondent och jag följde dina reportage från hela Asien. Tack för allt du bidrog med, jag glömmer dig inte. Mina tankar går till din familj och vänner. Vila i frid, Nils.

22:52, 11 March 2014

Walter Alfaro: Beklagar Nils död under så tragiska omständigheter. Ett stort förlust, inte bara för Sveriges radio utan för mediekommunikationen också. Det kommer inte att bli lätt att fylla det tomma rummet och den tysta rösten Nils Horner lämnar efter sig. Nils röst fyllde hela förarplatsen under mina arbetstimmar. För mig gjorde Nils Horner levande alla nyheter han informerade om som utrikes korrespondent. Jag kunde nästan förflytta mig där det nyheterna ägde rum när jag hörde Nils röst. Jag var i Japan...i Afganistan... och i alla andra platser Nils rapporterade ifrån. Mina varma tankar till Nils närmaste och hans kollegor

22:52, 11 March 2014

Ann-Britt: Har hört hans reportage många gånger, det är fruktansvärt det som hänt finns inga ord för detta, saknaden är stor. Tänker på hans familj.

22:52, 11 March 2014

Johan F: Det var så intressant att lyssna på Nils Horner. Han var en sådan god berättare med stillsam humor och respekt för människorna på gatan. han lyckades skapa en doftande realistisk bild av fjärran länder. Han kunde skildra absurda livsvillkor i Indien, Burma, Afganistan, Kina och Nordkorea så att man kunde förstå. En oerhört professionell korrepondent där tonfallet gav ett speciellt eftertryck på liknande sätt som Alf Martin, Knut Stålberg och Hans Granquist på sin tid.

22:52, 11 March 2014

MN: Kommer att sakna din röst! Lyssnade på dig imorse och beundrade dig för att vara så modig, flitig och viktig för oss som har lyssnat på dig. Tack för allt du berättat för oss! RIP

22:53, 11 March 2014

Johan F: Det var så intressant att lyssna på Nils Horner. Han var en sådan god berättare med stillsam humor och respekt för människorna på gatan. han lyckades skapa en doftande realistisk bild av fjärran länder. Han kunde skildra absurda livsvillkor i Indien, Burma, Afganistan, Kina och Nordkorea så att man kunde förstå. En oerhört professionell korrepondent där tonfallet gav ett speciellt eftertryck på liknande sätt som Alf Martin, Knut Stålberg och Hans Granquist på sin tid.

22:53, 11 March 2014

janicke i Schwiez: som ständigt poddande sr-lyssnare brukar jag skoja om att jag är korrespondenternas främsta fan, men Nils Horner hade verkligen en fantastisk förmåga att nå långt in i en som är få förunnade. mitt i den stora bestörtningen över att han mördades idag är jag glad över att jag i ett mejl till honom - efter ett rapportage från Burma - passade på att uttrycka min stora uppskattning över hans korre-gärning. när han sen dessutom tog sig tid att skriva ett vänligt och informativt svar gillade jag honom naturligtvis ännu mer. att vi nu förlorat hans sympatiska stämma och upplysande rapportering, samtidigt som han av mörkret makter ryckts bort i förtid från sina nära och kära, känns bara för orättvist!

22:53, 11 March 2014

Mehdi: Jag var van vid att höra hans röst på P1. Idag har någon tystat hans röst. Jag kommer att sakna hans röst och engagemang att rapportera från olycks härdar. Tänker på hans familj och hans vänner som också kommer att sakna honom. En sorgens dag

22:53, 11 March 2014

Reynir Bödvarsson: Nils Horner var en av mina absoluta favoriter som SR nyhetsförmedlare. När jag hörde hans röst i en nyhetsförmedling var jag alltid extra mån om att inte missa den minsta nyansering. Höjde gärna volymen. Hann gav bilder och en svårbeskrivbar närhet till händelserna. Händelser som för det mesta var mycket komplexa och svåra. Denna närhet till platserna som Nils Horner rapporterade ifrån har jag svårt att se hur SR nu kan ge oss lyssnare utan Nils Horner. Jag saknar honom.

22:53, 11 March 2014

Ross:: Nils röst är inte bara bekant, utan också upplyftande i hur den förmedlar saklig information tillsammans med mänsklig insikt. Han var en förebild för flera än journalister--att nyfiket och känsligt försöka förstå vår värld är vad alla bör hålla på med. Nils gjorde det, och drog med miljontals lyssnare. Att tysta en sådan röst, en ledande lärande röst, är det värsta av våldsamma dåd.

22:53, 11 March 2014

Hans-Olof Pettersson, : En intressant och påläst korrespondent har tystnad. Jag kommer att sakna hans säkra rapportering från så många hörn i Asien. Hur kunde han hinna vara på så många platser?

22:53, 11 March 2014

Gustav Wetter: Ett stort tack till dig Nils för din gärning som reporter. Utan människor som dig så skulle vi andra inte kunna bilda oss en lika bra uppfattning om vår omvärld och även vår lilla del av världen skulle på sikt bli en osäkrare plats. Vad skulle vi göra utan människor som riskerar livet för sanningen?

22:53, 11 March 2014

Torbjörn Mellberg: Timmarna i bilen kommer att kännas längre nu. Din förmåga att få mig att se,uppleva och inte minst förstå händelser och plaster på andra sidan jorden var unik och jag kommer att sakna den oerhört

22:53, 11 March 2014

Marianne: Så fruktansvärt som detta har hänt att Nils Horners röst har tystnat. Ytterligare ett slag mot demokratin. Jag kommer att sakna Nils Horners röst som alltid rapporterade så sakligt från alla oroshärdar. Nu senast från Afghanistan. Mordet på honom är så fruktansvärt fegt och ytterligare ett negativt slag mot demokrati och yttrandefrihet. Alla vi som bor i demokratiska länder borde gå ut i ett gemensamt fackeltåg för DEMOKRATI och YTTRANDEFRIHET. Tack Nils Horner för alla reportage. Varmaste tankar till Nils Horners familj.

22:54, 11 March 2014

HB: Tack Nils! Tack för alla dina fantastiska reportage från Asien. Varje gång du hörts i radion har det varit en ynnest att få lyssna till din lågmälda och kunniga rapportering. Du och dina kollegor bland utrikeskorrespondenter på SR är så oerhört viktiga. Jag känner sorg som efter en nära vän, och mina tankar går till din familj och dina vänner. Tack Nils!

22:54, 11 March 2014

Pooja: Jag saknar dig och din speciella röst fylld av engagemang och uthållighet i radion. Vad som sker i Asien har stor betydelse för mig. Du är saknad av mig och många som lyssnat. Vila i frid, Om Shanti.

22:54, 11 March 2014

Roy Svensson: I svåra stunder är det svårt att finna orden, men jag vill hedra din insats och tack för allt du berättat. Din röst har tystnat, men du är en förebild som lever vidare.

22:54, 11 March 2014

Magnus Blixt: Kommer att sakna dina intressanta reportage från olika länder i Asien. Tänker på familjen!

22:55, 11 March 2014

Anders: Tack Nils. Vad blir P1 utan dina reportage från fjärran länder. Du lät alltid så pigg och engagerad och jag tyckte alla rapporter från Dig var så intressanta och medryckande. Tack Nils.

22:55, 11 March 2014

Björn: Den bästa rösten sen Hans Villius, och utan tvekan den bästa korrenspondenten som Sveriges radio haft detta millenium. hans utpräglade röst ihop med hans sakliga ton har på ett utomstående sätt för mig förmedlat händelser runt om från världen i många år, jag lyssnade alltid lite extra då Nils röst dök upp på radion. att han blivit mördad kom som en chock och har påverkat mig hela dagen. Mina tankar gick direkt till familjen, jag kan inte beskriva med ord de jag känner. Hoppas att gärningsmännen får sitt straff. Du kommer alltid att vara saknad.

22:55, 11 March 2014

Eva Norberg: Tack Nils för alla reportage, kommer att sakna din röst. Sänder mina tankar till familjen.

22:55, 11 March 2014

Afrodite: Jag som så många andra hade Nils med sig i köket, i vardagen. Vid arla morgonstund över en skål filmjölk, i eftermiddagens stök eller tillsammans med ett kvällsmål. Alltid rapporterandes med en stark närvaro och omisskännlig stämma. Det blir lite tystare nu. Annorlunda. Jag kommer att sakna dina skildringar Nils.

22:55, 11 March 2014

Lisa M: Så otroligt sorgligt. Kommer sakna dina repportage och din lugna, sakliga röst i radion. Minns det senaste repportaget om återföreningen av anhöriga i Syd- och Nordkorea.

22:55, 11 March 2014

Erika: Tack för allt du gav oss. Vi, som valde det trygga livet hemma.

22:55, 11 March 2014

Monica : Så oerhört sorgligt! Den enda gång jag träffade Nils var när jag satt bredvid honom på min brors 50-årsfest. Han svarade vänligt på mina nyfikna frågor om hans intressanta och ibland farliga jobb. Efter middagen blev det dans och vi var några som fick upp både Nils och andra korrar på dansgolvet när "Dancing Queen" började spelas. Han sa att han inte dansat på länge men jag ser fortfarande hans glada leende framför mig, när han svängde runt på dansgolvet en sommarkväll i Stockholm för ett par år sen. Vilken sympatisk och fantastisk man!

22:55, 11 March 2014

Aron Wigh: Det känns som om jag vill ringa någon och prata om din bortgång. Jag vet bara inte med vem. Jag har lyssnat till din röst så otroligt mycket, du har varit en av de röster som stått mig mycket när. Du kommer att fattas mig. Jag kommer att minnas dig. Du var lugnet i stormens öga.

22:55, 11 March 2014

En lyssnare från Finland: Det är konstigt att jag känner en sådan stor förlust, då en människa jag inte kände nu går bort. Att en korrespondents död en halv värld borta, som representerar ett mediebolag, som inte är "mitt" får mig att fälla så många tårar av innerlig sorg, det vittnar på något sätt om Nils genomslagskraft som människa. För trots att han var en knivskarp journalist, en fantastisk berättare, en röst som alltid lyckades befinna sig i händelsernas centrum, så är det ändå människan och humanisten Nils Horner som jag kommer att minnas och sakna mest av allt! Det är tack vare människor som Nils som världen blir begriplig. Det är tack vare människor som honom, som man själv inspireras knega på. Tack Nils och tack till alla modiga, kloka, tänkande kännande journalister på SR! Ni gör ett fantastiskt arbete och ni gör min värld bättre att leva i! Till sist vill jag bara begrunda det vackra i att vi alla så genuint kan sörja Nils tillsammans. Det reflekterar gott över oss och det reflekterar gott över Nils. Det visar att saker betyder något och det är fint. Vila i frid!

22:56, 11 March 2014

Matte: Arne Thorén. Staffan Heimersson, Nils Horner. Journalister som i sin gärning tagit oss med till alla världens hörn. Som varit våra ögon och öron på plats och med stor kunskap förmedlat hem skeenden och vardag. Röster - alltid vänliga som en kompis som hör av sig och rapporterar att allt är bra egentligen men jag ska bara kolla läget här också. Sveriges Radio har alltid varit bra på att skaffa korrespondenter som förmedlar något. Inte bara rapporterar. Horner var absolut en av dessa. Precis som med Heimersson och Thorén visste man att kom det ingen bulletin från Horner i kvartifem-ekot, då hade det inte hänt något av värde i världen. Och varje gång man hörde hans "ava" oavsett om den var från Bagdad, Abottabad eller Fukushima fascinerades man av att - vi har en svensk där som har sett och förmedlat och som är där för dig - där du inte kan vara. Någon kommer garanterat att ta Nils Horners plats men precis som ingen har kunnat förmedla verkligheten som Arne Thorén och Staffan Heimersson kommer någon att kunna ta över kavajen efter Horner. Vila i frid, bästa eter-kamrat.

22:56, 11 March 2014

robert green nilsson: Jag tyckte han ofta lyckades förmedla händelserna på ett mycket bra och skarpt vis. Man hade lätt att förstå. Det jag hört med Horner har varit otroligt bra. Tror han betytt en hel del för Sveriges Radio. Hans bortgång blev faktiskt väldigt upprörande för mig personligen.

23:02, 11 March 2014

robert green nilsson: Vad tror ni den plötsliga förlusten av Nils Horner kommer innäbära för rapporterandet från utrikesländerna framledes? Kan någon ersätta hans plats?

23:02, 11 March 2014

KB: Trist!!

23:02, 11 March 2014

Katarina: Tack för ditt mod och ditt engagemang. Jag kommer att sakna din röst och din känsla för människan.

23:05, 11 March 2014

Liza: Det känns konstigt att känna denna tomhet i magen. Din röst var så speciell och du berättade hur det var för vanligt folk med ett engagemang som var enormt. Du kommer att fattas oss och varför , frågar jag mig, ska det vara på detta sätt för journalister. Vila i frid, Nils

23:06, 11 March 2014

robert green nilsson: Nils Horner kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan. Tack för allt.

23:19, 11 March 2014

Lennart: Tack Nils för alla fantastiska reportage om och samtal med alldeles vanliga människor, på alla tänkabara platser runt hela Asien. Du har gett oss en varm och inkännande bild hur livet ser ut för många som mitt i en katastrof eller konflikt ändå hittat något sätt att gå vidare i livet. Nu försöker vi gå vidare utan din varma stämma som sällskap. Tack!

23:19, 11 March 2014

robert green nilsson: En röst har tystnat. En n stark radioprofil med ett angagemang i händelsernas centrum. Där allting hände och florerade. En radioprofil har nu lämnat oss. Dina radiorapporteringer från världens alla hörn kommer alltid att vara av stor betydelse. Sverige sörjer en fantastisk röst. Vila i frid. Och en stor tanke till dom anhöriga.

23:19, 11 March 2014

Johan: Tack Nils för alla år av fina reportage. Du har blivit som en familjemedlem här hos oss. TACK för din goda gärning, ett bra arbete och alla dina uppoffringar för att vi ska kunna höra och förstå vad som händer där du varit. TACK, du är saknad.

23:20, 11 March 2014

Ragna Engqvist med familj: Mitt och vår familj djupa deltagande till Nils familj och arbetskamraterna på P1. Tack för alla reportage, rösten, engagemanget och kunskapen... Nu blev ALLT tråkigare, torftigare och jäkligt ledsamt...:( De varmaste hälsningar från oss, trogna P1 lyssnare. Ragna, Dan, dottern Maria som ska ha en bebis NU och hennes man Todor från Makedonien,dottern Johanna i London och hennes tvillingbror Viktor och mamma/ mormor Britt 83 år som oroade sig så för vad han sade sist i reportaget... Våra tankar är hos Er.

23:20, 11 March 2014

margareta magnusson: Har ingen fråga att ställa - enbart uttrycka min stora, stora sorg! Det känns som att ha förlorat en vän, hans enorma närvaro i varje reportage, det tydliga uttrycket i varje mening-han var outstanding! Bara att vara tacksam över att det finns många fantastiska korrespondenter i Sveriges Radio o som fortsätter att förmedla det vi lyssnare tacksamt får ta emot. Inget medium kan mäta sig med Sveriges Radio PI !

23:20, 11 March 2014

Helena: Jag har varit en trogen P1 lyssnare under många år och minns naturligtvis Nils alla reportage och inslag. Tack för alla radiostunder! Få radiopratare skapar ett sådant intresse och engagemang som Nils gjorde. Hans röst är oförglömlig, hans sätt att rapportera från oroshärdar världen över grep tag i en och gav insikt i att människors liv och förutsättningar ser mycket olika ut. Sättet han rycktes bort på är oerhört tragiskt och oacceptabelt, för att hedra hans minne måste vi fortsätta värna om yttrandefriheten och arbeta för demokrati, frihet och människors lika värde. Främlingsfientlighet måste bekämpas och kvinnor och mäns lika rättigheter värnas. Skänker en tanke till hans närmaste familj, vänner och kollegor men vill också uttrycka min tacksamhet över att ha fått lyssna till alla hans reportage och tacka för den kunskap de givit mig. Utan hans arbete skulle världen vara mindre och mer obegriplig. Radion kommer att bli tystare.

23:20, 11 March 2014

Lotta: Så sorglig denna dag är1knappt att vårsolen förmådde lysa igenom de tunga sorgemolnen.Hur ska vi klara oss utan dina personliga rapporter från världen och dess människor,som du alltid lyckades göra levande och begripliga.Din personliga röst ekar i öronen fortfarande och går inte att ersätta.Många,många saknar dig,Nils.

23:20, 11 March 2014

Maria : Din röst och ditt engagemang och ditt målande berättande - det kommer att fattas något i etern. Jag är chockad och känner en stor sorg och saknad och en förtvivlan över det öde du mött. Och känner stor sorg över det öde som du nu delar med andra modiga journalister som utför ett oerhört viktigt arbete för att vi andra ska se och höra vad som händer ute i världen. Mina varmaste tankar till dig, Nils Horner.

23:29, 11 March 2014

Daniel Lindstrand: Tack för alla fina radioinslag som berörde och som gjorde vår värld lite mer begriplig. Du är saknad av många, Nils!

23:29, 11 March 2014

Tommy Berg: Tack för dina spännande repotage och din saklighet

23:29, 11 March 2014

Britt-Marie: Tack Nils Horner för dina reportage från oroshärdarna och katastroferna i vår värld. Jag kommer att sakna din välbekanta stämma och insiktsfulla rapportering.

23:32, 11 March 2014

marianne : En kunskapens röst finns inte mer. Min tilltro till just din röst och det den berättade gjorde att jag lyssnade extra väl. Utan att ens veta hur du såg ut och än mindre vem du egentligen var känner jag stark smärta och sorg över att du, just du, tystats. Tack Nils Horner. Det blir tomt nu.

23:50, 11 March 2014

robert Green Nilsson: Olof Palme. Anna Lindh och nu Nils Horner. Vart är världen på väg? Stora svenska profiler som betytt mycket för Sverige. Som rycks ifrån oss så här. Nils röst och hans fantastiska rapportering kommer alltid finnas i minnet.

23:50, 11 March 2014

Mattias Lundqvist: P1 är min viktigaste fortbildare och Nils Horner var en av de bästa.

23:50, 11 March 2014

Johan, 51: Vad vore ett bra sätt att hedra Nils Horners minne, och samtidigt värna yttrandefriheten i världen? Jag skulle gärna skänka en minnesgåva som tack för hans gärning och till stöd för journalister som han och andra som arbetar för en bättre värld.

23:50, 11 March 2014

Per: Som radioreporter såg man ju aldrig hans ansikte, men den lite stumma, torra rösten minns man alltid och kommer alltid minnas. Han gjorde en stor tjänst för alla genom att riskera livet för att berätta hur folk levde på andra sidan jorden, få världen hem till lilla Sverige. Tack.

23:55, 11 March 2014

Tuldan: Det är få som har rapporterat med en sådan närvaro och varit så saklig som Nils Horner och vilken bra röst! Vila i frid. Mina tankar är med de anhöriga.

23:55, 11 March 2014

Mor till son i Tokyo: Jordbävningen i Japan för tre år sedan fick mig att upptäcka och uppskatta Nils Horners storhet som förmedlare av hur vanliga människor har det i svåra situationer. Jag minns särskilt hur Nils målande beskrev hur han och Staffan Sonning fått tag i en bil, packat allt som behövdes under resan och sedan gett sig ut i flodvågens spår. Deras rapportering och de intervjuer av människor som drabbats berörde mig mycket djupt. Nils röst har för alltid en plats i mitt hjärta.

23:55, 11 March 2014

shahin: we lost a breav man today.. we will never foget you Nils.. thank you

23:58, 11 March 2014

Sören: Du var min lekkamrat där hemma i Borås och redan som barn förstod jag att du skulle bli något annat än det vi andra tänkte oss. Tack för ditt mod och dina målande reportage som betytt så mycket för så många. Känner sorg över att jag inte fick träffa dig igen.

00:16, 12 March 2014

Lars Ohlson: Detaljerna, närheten och det effektiva berättandet gjorde att man nästan togs till de platser Nils Horner rapporterade från. Och så rösten. Den måste ha varit en av Sveriges vackraste. Tack för att man fick lyssna på den så ofta!

00:16, 12 March 2014

Pia: Sätter på radion. Nyheter. Nils Horner kallblodigt mördad. Ofattbart. Hör inom mig din varma och engagerade stämma ljuda. För alltid har dina målande beskrivningar från krigshärdar tystnat. Nils, du är oändligt saknad!

00:16, 12 March 2014

Gunnel Hedström: Jag sörjer och gråter. En man som jag inte känt, men ändå känt genom alla reportage. Jag är engagerad i Burma, och har lyssnat på Horners alla reportage därifrån. Så kunnig, så påläst o lugn hantog mej till platser jag aldrig varit genom sitt sätt att berätta. Jag skulle gärna skänka en gåva som en uppskattning. Kan SR initiera något sådant. Jag saknar dej mycket Nils Horner.

00:16, 12 March 2014

Lars K.: Jag är en trogen p1-lyssnare och blev mycket upprörd när jag fick reda på att Nils Horner blivit dödad på ett så fegt och brutalt sätt. Tack för alla nyhetsrapporter genom åren, som har varit så klara och sakliga. Jag kommer att sakna din röst i Sveriges radios kanaler. Allt jobb som du har lagt ned har inte varit förgäves. Vila i frid.

00:18, 12 March 2014

Anders: En tung dag. Så fruktansvärt meningslöst. Mina tankar går till din familj.

00:18, 12 March 2014

Bodil: Vissa människor och det de har att säga, fastnar i ens medvetande så självklart och starkt att man tar dem för givet. Nils Horner var en sådan människa. Sakligt och initierat förde han in mig som lyssnare i den värld som man annars skulle veta så lite om. Hans förmåga att tolka problematiken i dessa länder han rapporterade ifrån var stor och jag har många gånger refererat till hans rapporter då disskussioner uppkommit. Tack för de som vågar vara en röst till oss som befinner oss långt ifrån händelsernas centrum. Det blir tomt efter en så välkänd röst.

00:50, 12 March 2014

Niklas Hallberg: Vem ska jag nu äta frukost med? Diska med? Laga mat med? Som så många andra lyssnare blev jag djupt chockerad då jag, som alltid på lunchen, slog på lunchekot och fick höra vilket tragiskt och orättvist öde Nils gått till mötes. För orättvist var det! Nils har för mig alltid varit den korrespondent som alltid levererat kärnfulla skildringar av de konflikter och incidenter han rapporterat från. Det är inte utan tårar jag ser hur Nils alla kollegor hedrar honom på ett värdigt och fint sätt så nära inpå beskedet. Minnet av Nils är ett som inte kommer blekna på lång tid. Vila i frid, Nils Horner. Etern är inte längre densamma.

00:50, 12 March 2014

Görel Hintze: Det känns overkligt! Du som alltid befann dig i händelsernas centrum med dina briljanta iakttagelser och infallsvinklar. Alltid påläst, engagerad och så oerhört närvarande i allt du gjorde. De bilder av de miljöer du befann dig i fastnade på näthinnan. Din lugna sakliga röst i etern från världens alla hörn kommer att fattas oss. Tack Nils Horner för din gärning!

00:50, 12 March 2014

Ingela: Under mitt dagliga arbete i verkstaden, alltid med P1 på, dök hans karaktäristiska röst ofta upp - alltid med engagerande berättelser från världens stora händelser ur människors perspektiv, det stora i det lilla. Det är först nu jag riktigt fattar hans stora betydelse även i min vardag. Jag kommer att sakna NIls Horner,

00:51, 12 March 2014

Monica Hedmän Solax : Kommer att sakna din röst o intressanta reportage! Tack & vila i frid Nils!

00:51, 12 March 2014

Gunn Berglund: Jag blev oerhört ledsen när jag nåddes av nyheten idag. Det fanns alltid en känsla av respektfull nyfikenhet och genuint engagemang i dina rapporter. Tack för den upplevelse av närhet, till människor, händelser och miljöer, du förmedlade. Jag kommer att sakna din röst i etern, mycket.

01:32, 12 March 2014

Hanna Birath:

Tack! Under kvällen och natten har det kommit in hundratals minnesord och kondoleanser med anledning av Nils Horners död. Under ett par timmar har vi lägre bemanning på webbredaktionen och kommer inte att kunna publicera i lika snabb takt men fortsätt gärna att lämna tankar och kommentarer. Vi publicerar det som har kommit in under tidig morgon. En kort sammanfattning av lämnade tankar och minnen finns här: http://t.sr.se/NYHfeA

02:02, 12 March 2014

Mats: Jag kommer att sakna hans speciella röst, så skön att höra speciellt på nätterna när Ekot sände extra sändningar. Vila i frid Nils

06:58, 12 March 2014

Mitra: Jag saknar din röst idag. Den har varit en del av min vardag för så länge och betytt så mycket. Tack för allt du gjort. Du har lämnat ett stort hål i etern efter dig. Tänker på din familj. Vila i frid

06:59, 12 March 2014

Lars Johansson: Det var omöjligt att hålla tårarna tillbaka när jag fick höra att Nils Horner mördats. Det är en oerhörd förlust för framförallt hans anhöriga men även för oss andra som vant oss vid att lyssna till hans reportage från händelsernas centrum. Förmodligen ett rent vansinnesdåd spontanutfört.

07:27, 12 March 2014

C Guru: en mycket dukigt och kompetent journalist, kommer att sakna din mjuka och varma röst berätta om händelser på ett engagerande och spännade sätt.

07:28, 12 March 2014

HannaEliva : MIn mamma ringde och berättade, och vi storgrät bägge två. Det känns verkligen som att ha förlorat en nära vän. För mig har hans röst funnits i vårt hem under nästan hela min uppväxt. Oerhört saklig, tydlig och samtidigt så varm och närvarande, allt igenom engagerad. Våra tankar går till Nils familj och Sveriges Radio. Vi kommer alltid att bära Nils röst inom oss.

07:28, 12 March 2014

Peter: När andra journalister funderar på att packa väska var Nils redan på plats. Hans reportage var en av anledningarna till att jag själv valde att bli journalist och söka mig ut i världen. Stor saknad av en stor röst.

07:32, 12 March 2014

Jonas Berg: Tack kommer att sakna din röst i etern.

07:41, 12 March 2014

Annica i Öjebyn: Det är helt ofattbart att Nils ( Nisse med den mysiga rösten ) inte finns mer. Hans reportage var ALLTID så engagerade innehållsrika .... ♥ Tack för allt du gjort jsg tänker på din familj R.I.P.

07:41, 12 March 2014

Jonas: Nils var den person som fick ge mig ett öra in i det älskade sydostasien som jag saknar så. Nils hade ett alldeles särskilt röstläge som invaggade mig i säkerhet om att allt var som det skulle trots de tragedier han rapporterade om. Jag saknar dig redan Nils Horner!

07:45, 12 March 2014

Stefan Palmkvist: Tack, Nils!

08:27, 12 March 2014

Jacob: Det är fruktansvärt att Nils Horner har mördats. Skickliga reportar som Nils är SRs styrka. Det här känns så sorgligt på så många sätt.

08:27, 12 March 2014

Irene: Nils Horner väckte mitt intresse för Afghanistan och som sedan gjorde att jag blev medlem i Afghanistankommitten som jag aldrig ångrat. Något fattas oss nu när vi inte längre kommer att ha Nils röst i etern som berättar om de vanliga människorna i det krigsdrabbade landet.

08:27, 12 March 2014

Lars-Anders: Tack för dina reportage Nils Horner. Din röst är en väns trots att jag aldrig träffade dig. Jag kommer att sakna den! Tack till alla journalister som fortsätter att göra SR till en bättre nyhetskälla än de flesta stora länder har lyckats producera.

08:27, 12 March 2014

paul: Jag blev väldigt ledsen, har hört nils under lång tid i radion och lyssnade alltid då han med sin stämma kunde trollbinda sin publik. Både jag och min sambo kommer verkligen att sakna honom. En stor personlighet.

08:27, 12 March 2014

Bodil: Så sorgligt. Mest för hans familj och vänner, men som flitig radiolyssnare kommer jag att känna en stor saknad. Han var alltid på plats före alla andra och förmedlade bilder ur ett perspektiv som man annars sällan möter. Nils Horner har lärt oss mycket om världen.

08:27, 12 March 2014

Agnetha: En av radions bästa radioröster, alltid så intressant att lyssna till, så sorgligt, många varma tankar till familj, släkt och alla hans vänner världen över.

08:28, 12 March 2014

sandor: Konstigt att det kan kännas så personligt när en radioröst tystnar. Så många mornar man hört hans initierade reportage och fina röst… Så sorgligt. Tänker på hans familj och kollegor. Vila i frid, och tack för allt.

08:28, 12 March 2014

Georg Johansson: Jag har inga minnen av Nils Horner. För mig var han bara en av flera utrikeskorrar men jag märker att chocken är lika stor för svenska folket som när Olof Palme mördades. Han är alltså som jag ser det journalistikens motsvarighet till Olof Palme. Jag tycker att Sveriges Radio ska producera en CD-box med Nils Horners bästa reportage. Kalla den "Nils Horners Bästa". Den kommer att bli en försäljningssuccé utan like. Det garanterar jag. Folk kommer att slita CD-boxarna ur edra händer. Ni kommer att få jobba er svettiga.

Julia Milder, Ekot: Hej Georg! Vi får höra med vår marknadsavdelning om det går att producera en sådan cd-box, men tills vidare får du och alla andra gärna ta del av Nils Horners samlade rapportering i text, ljud och - inte att förglömma - hans fantastiska bilder från världens alla hörn - på vår webb: http://t.sr.se/1ltrWpB

08:32, 12 March 2014

Arvid: Nils Horners röst har för mig varit en säkerhet för ett intressant inslag. Jag hoppas att din död kommer föra något gott för dig med andra journalister. Jag kommer sakna att höra dina inslag.

08:32, 12 March 2014

Andreas: Tack för alla fantastiska reportage. Kommer alltid att vara saknad...

08:32, 12 March 2014

Rene: Tack Nils för att du var den du var...tack för alla reportage...tack för Tagloban....du var korrekungen.....

08:32, 12 March 2014

sune nordöander: Både som medmänniiska och en beundrande radiolyssnare vill jag djjupt beklaga Nils Horners beklagliga bortgång mitt uppe i sitt viktiga arbete.

08:32, 12 March 2014

H Nybäck: Jag älskade hans korta kärnfulla personliga och samtidigt mycket informativa rapporter från Asiens alla avlägsna hörn. Kommer att sakna hans karaktäristiska "Nils Horner, Hongkong"

08:32, 12 March 2014

Eva Denison: Nils Horner förmådde att förmedla fakta, perspektiv och medkänsla - det gjorde honom till en av de allra bästa. Det är tragiskt det som hänt och jag tänker på närstående och kolleger.

08:33, 12 March 2014

vera: Nils Horner, Såg alltid fram mot dina reportage, Din röst blir saknad.

08:33, 12 March 2014

Linnea: Jag lyssnar på P1 så ofta jag kan. När jag hörde Nils Horner rapportera stannade jag alltid upp ett slag, skärpte minna sinnen – och verkligen lyssnade. Förundrade mig över hans närvaro i sin förmedling. Hans beslöjande något vemodiga röst var tilltalande. Han behövde aldrig söka effekter, han var sann och engagerad. Fanns alltid på plats. Han var journalist – men blev en vän, liksom, – som alltid fanns där någonstans. Jag saknar honom och etern är inte längre densamma.

08:33, 12 March 2014

Henrik: Tack Nils. Känner saknad och sorg.

08:33, 12 March 2014

Mariam Pakravan: Det är helt offatbart att just han inte finns längre för oss lyssnare som älskade höra hans röst och hans otroligt professionella och samtidigt sympatiska a reportage om de små männsikornernas öde. Han har en särskild plats i mitt hjärta.

08:33, 12 March 2014

Hans Åsell/Hasse: Fick en chock igår när jag hörde att Nils Horner blivit dödad, tårarna kom, känns som att ha förlorat en gammal vän. Efter att ha hört alla lysande reportage från honom, världen och människorna kom närmare. Tack Nils.

09:27, 12 March 2014

Tuula: Han lät alltid så mänsklig.

09:27, 12 March 2014

IngMarie Bolander: Nej, det kan inte vara sant!!!! Rösten från radion gjorde mig förstenad, tiden stannade och jag trodde inte på det jag hörde, ville inte tro att det var sant.....denna härliga röst som jag hört rapportera från katastrofer runt om i världen. Jag blev ledsen, bestört och arg.......vem skall nu rapportera om den lilla människans situation i krigshärjade och utsatta länder? Tack Nils för att du gav röst åt så många människor i deras vardag, kommer att sakna dig och din röst. Du var bäst!

09:28, 12 March 2014

Magnus Åkesson: Beskedet om Nils död tog mig hårt, jag kände honom inte men ändå på nåt sätt, jag lyssnade alltid med stort intresse på dina jobb, alltid välgjort, ett proffs. Du hade en trygg stämma som jag gärna lyssnade på i oroliga tider, du tillhör de odödligas skara nu Nils, ditt minne och gärning lever, du ligger på samma hjältelista som Olof Palme, du brydde dig mer om den lilla människan än om de stora mäktiga männen. Tack för allt Nils, jag och min radio kommer att sakna dig. Magnus Åkesson

09:28, 12 March 2014

Erik Brickman Örebro: Men Nils lite udda dialekt och rösttempo invaggades jag varje gång i en sorts speciell atmosfär, där hans beskrivning av vad, vem eller hur någonting hänt gjorde mig lugn och tillfreds i en förståelse av världens olika platser. Den rösten kommer jag att vilja ha tillbaka varje dag för resten av mitt liv.

09:28, 12 March 2014

Hans Wilhelm: Jag ansluter mig till den stora skaran lyssnare som med bestörtning och sorg tagit emot beskedet om Nils Horners bortgång. Han var min absoluta favorit bland radions korrespondenter. Hans utmärkta, personliga reportage förde världens oroshärdar närmare oss här hemma på ett oefterhärmligt sätt

09:28, 12 March 2014

Christopher Bäckström: Tack för allt Nils, kommer aldrig glömma alla gånger man hört dina reportage. En otroligt kunnig och proffsig journalist. Stor sorg och saknad för alla radiolyssnare i Sverige!

09:28, 12 March 2014

Annelie: Känner fortfarande idag stor sorg. Nils var faktiskt en vän som nådde mig i köket, på tåget mot jobbet, i trädgården; alltid berikande min lilla värld med det stora. En strålande stjärna bland er stjärnor i etern som är så viktiga för oss lyssnare, och naturligtvis den mest strålande stjärnan för familjen och vännerna - en stor tröstekram till er alla!

09:29, 12 March 2014

Inger Berner: En ofattbar sorg har drabbat inte bara Sveriges Radio utan hela det svenska folket med den enorma och oersättliga förlust som Nils Horners bortgång innebär. Han var helt makalös som reporter och yrkesman och min favoritkorrespondent alla kategorier utan jämförelse. Sorgen och saknaden efter Nils blir svår att uthärda och fatta. Varför får dessa meningslösa dåd fortsätta? Hälsningar Inger Berner

09:29, 12 March 2014

Joel: Har växt upp med din röst i mitt bardomshems radio, och även sedan jag flyttade hemifrån. Kändes självklart att du fanns med med dina reportage, och nu känns det plötsligt tomt att slå på radion. Tack för dina skildringar, de var värda mycket märker jag speciellt nu.

09:29, 12 March 2014

Jörgen Pettersson: Kommer att sakna Berättelserna, Rösten och alla tankar och syn på saker och ting som jag fick förmånen att lyssna till.

09:29, 12 March 2014

Cecilia Lindborg: Jag kommer sakna Nils Horner oerhört. Jag vill inte tro det är sant att jag aldrig mer få höra hans röst. Hans karakteristiska röst har etsat sig fast och nu blir det väldigt tomt. Som trogen P1-lyssnare de senste 15 åren, kommer jag sakna hans fantastiska reportage; dem berörde mig mycket. Mina tankar går till hans familj.

09:30, 12 March 2014

Elisabeth: Elisabeth: som mamma till en journalist blir jag starkt berörd när journalister drabbas. Nils Horner var en av de väldigt skickliga utrikeskorrespondenter som rapporterar om världen för oss i olika medier. Jag kommer att sakna hans reportage som kom så nära enskilda människor.Jag hoppas att vi kan fortsätta ta del av deras rapportering trots detta förfärliga brott

09:30, 12 March 2014

Jonas: Tog emot dödsbeskeded med sorg och bestörtning. Nils Horner var den korrespondent jag höll högst (alla svenska medier). Hans särpräglade intensiva röst i kombination med hans förmåga att ge en bild av vad som hände i världen, ofta utifrån den lilla människans perspektiv. Repotage som gav mycket levande bilder av världen. Ibland på mornarna på väg till jobbet lyssandes på P1 var jag nästan tvungen att stanna upp för att bilderna och innehållet som förmedlades av Nils Horner var så intensivt. Jag kommer att sakna hans röst mycket. Sverige har blivit fattigare.

09:30, 12 March 2014

Mia: Tack Nils för dina alltid så engagerade reportage! Det känns tomt och sorgligt att att inte få höra din röst igen!

09:31, 12 March 2014

Annette Skogås: När jag läste på löpsedlarna att Nils Honer skjutits, tog det någon sekund innan jag, genom att "säga namnet i mitt inre" förstod vem det gällde. Bara att höra hans namn nämnas väcker känslor av värme, trygghet och förutsägbarhet i mig. Det var kanske just den dimensionen som blev så viktig för mig. Att höra denna så levande, engagerade röst ofta mitt i ett kaotiskt inferno, ingav mig mod och styrka. Jag är så oerhört bedrövad över att den rösten inte får fortsätta kommentera skeenden som vi ofrånkomligen är en del av, även om det sker på andra sidan jorden. Jag upplever att Nils Honers röst verkligen gjorde en skillnad och den "fattas mig". Den var genuin, kan inte ersättas och jag sörjer det, innerligt. Men den kommer att fortsätta vara levande inom mig och vara en viktig del i mitt fortsatta upplevande av den värld jag är del av. Tack för det du gjorde för oss hängivna radiolyssnare Nils.

09:31, 12 March 2014

raymond: De är med stor sorg jag hörde att Nils har blivit mördad jag har nog lyssnat på nästa varje repotars han har gjort mina tankar går nu till hans familj om denna ofattbara handling som begåtts vila i frid Nils du va en fantastisk reporter

09:31, 12 March 2014

Trogen lyssnare: Ofattbart och så meningslöst! Jag kommer att sakna din röst och dina personliga reportage. Ett exempel på din stora genomslagskraft är att till och med min 11-årige son blev märkbart berörd när jag nämnde att du gått ur tiden. Tack Nils!

09:32, 12 March 2014

Susanne: En röst i världen har tystnat. Är saknad och sörjd. Kampen fortsätter hoppas jag.

09:32, 12 March 2014

David Levi: Jag vill tacka Nils Horner och Sveriges Radio där han arbetade, för den professionella, informativa och insiktsfulla bild han målade i sina reportage. Tack!

09:32, 12 March 2014

Ingrid: Minns alla informativa, bildrika och personliga rapporten från så avlägsna platser i Asien. På ett snabbt och lågmält sätt kunde han beskriva förfärliga händelser och även små händelser på ett sätt så man verkligen lyssnade. Alla mina tankar går till hans familj, kolleger och vänner.

09:32, 12 March 2014

Eva Fallqvist: Det är så otroligt sorgligt på många plan. En duktig, engagerad och inspirerad reporters röst har tystnat för evigt. Jag kommer verkligen att sakna den. När man hör alla röster om Nils så förstår man det man anat, att han var just den fina människa han var. Empatisk, snäll, otänksam, ambitiös, engagerad, påläst... osv. Det är så sorgligt att det alltid är de bästa som får gå först... Vår värld har blivit fattigare. Varma tankar till Nils anhöriga.

09:32, 12 March 2014

Björn Wallén: Jag reagerade starkare än jag trodde att jag skulle göra när jag igår morse fick höra den tragiska nyheten. Han var en fantastisk journalist som verkligen fick en att känna sig delaktig. Han var en av de allra bästa och är djupt saknad. Vila i frid!

09:33, 12 March 2014

Eleanor: När jag läste vad som hänt tänker jag direkt på hans röst, en röst som nu är borta. Det är så djupt tragiskt! Det är så fruktansvärt orättvist, så fel att ge sig på journalister, viken skrämmande värld som tre sig än mer skrämmande nu. Stor tacksamhet för allt du bidragit. Du är oersättlig Nils Horner!

09:33, 12 March 2014

Helena Engleson: Kära Nils Horner. I fjorton år har din röst varit en del av min vardag. Nästan varje morgon, eftermiddag eller kväll har jag hört dina rapporteringar från drabbade medmänniskor. Otroligt professionell korrespondent. Journalistiken kommer att fattas dig. Vila i frid.

09:33, 12 March 2014

Gunilla: Meddelandet om Nils Horners död bringade fram tårar i mina ögon. Jag grät över en obekants död. Men genom sina så ofta förekommande engagerade och personliga men ändå professionella reportage hade han blivit så välbekant. En duktig man i sina bästa år dödad i sin gärning. Jag sörjer.

09:33, 12 March 2014

Johan, en trogen lyssnare: Tack Nils ! Dina repotage var väldigt uppskattde. Jag kommer att sakna din röst och kunskap!

09:34, 12 March 2014

Helena Hedkvist: Jag vill inte "lägga beslag på" Nils Horners död och lägga en politisk betydelse i den, utan har bara en liten tanke om hans betydelse i ett vidare perspektiv: Jag lyssnar på P1 nästan dygnet runt. Nils Horners röst kunde jag känna igen oavsett hur långt från radion jag var. Dök den upp, gick jag genast närmare apparaten. Han visade att människor och samhällen är komplexa och "på riktigt" överallt i världen, att man inte kan förenkla och schablonisera dem. Folk är folk. Vi behöver fler som Nils Horner nu när nationalismen och rädslan är på frammarsch i Europa (och världen?). Jag behöver det. Jag vill inte vara rädd och trångsynt, och Nils Horner hjälpte mig att inte vara det. Tack Nils. Du kommer alltid att vara en förebild för mig.

09:34, 12 March 2014

Kerstin: Den 11 mars 2014 blev en sorglig dag. Kommer att sakna dina reportage Nils men din röst kommer alltid att finnas kvar i mitt huvud.

09:34, 12 March 2014

Carl George >Persson: Tack Nils Horner för alla högtidsstunder du bjudit på. Tack för kloka tankar och stillsamma reflektioner som gett nya perspektiv på vardagen och på Livet. Du saknas.

09:35, 12 March 2014

Bosse Arleij : Nils, Du var bäst! I en orolig värld lyckades Du alltid förmedla bilden av olika livsöden med stor värdighet. Äkta journalistik när den är som bäst. Vi kommer att sakna Dig mycket.

09:35, 12 March 2014

Vieno Mårtensson: Jag är krigsbarn. Min favoritjournalist har varit Barbro Alving, men på senare tid har jag tyckt om att lyssna till Nils Horner, hans speciella röst, hans speciella sätt att förmedla nyheter. Djupt tragiskt med attentatet. Må vi alla ta till oss Bengt Terners ord " att tala om när någon gjort något bra". Vi är nog många som länge kommer att tala om Nils och så länge lever han verk. Med vänlig hälsning Vieno Mårtensson

09:35, 12 March 2014

Zeina Bol: Nils Horner! Du fångade min uppmärksamhet varenda gång jag hörde din reportage! Hela Sverige miste en duktig kunnig journalist! Saknar dig!

09:35, 12 March 2014

ERIK: Nils var min favorit bland alla utlandskorrar, han var helt enkelt bäst, lugn och saklig. Han var så långt från sensationsjournalistik man kan komma. Jag funderade ibland på om inte SR överutnyttjade honom - ena dagen i Japan, nästa i Indonesien sedan Pakistan osv. Jag förstår nu, efter SR-kollegors minnesord över honom, att det var hans liv och att han ville rapportera från det enorma område han var satt att täcka även om det ibland syntes omänskligt. TACK NILS - RIP !

09:36, 12 March 2014

Fredrik S: En underbar journalist har lämnat oss. Varje dag när jag pendlar till jobbet lyssnar jag alltid på P1 och Nils din närvaro och professionella reportage och din röst var så närvarande att rummet kommer vara tomt nu när du lämnat oss. Saknad och sorg!

09:36, 12 March 2014

Anne: RIP, Nils

09:36, 12 March 2014

Marianne: Tack Nils, saknaden av din röst är stor.

09:36, 12 March 2014

Anna-Karin: Ja så märkligt tomt. Hans rapportering har som blivit något man tagit för givet, den rösten. En fantastisk journalist. Stor saknad.

09:36, 12 March 2014

Hans Gleimar: Nils, Tack för Dina för initierade, sakliga och intressanta reportage. Jag kommer att sakna dina personliga och närvarande röst.

09:36, 12 March 2014

Joel: Körde i bilen kl 12 igår när ekot utsände, ordet som slog mig utan eftertanke var bara, FAN!. Har länge lyssnat på Horners reportage, fantastisk man som varje gång jag hört hans röst fått mig stanna upp och lyssna på de fantastiska skildingar som han levererade gång på gång. Min tanke går till hans familj och kollegor som förlorat en journalistisk legend, ingen kommer kunna leverera reportage av samma kaliber från Asien igen. Farväl Nils och tack för allt du gett det mig och det svenska folket.

09:36, 12 March 2014

Joakim: Varför? Det är frågan jag ställer mig. Varför tystades en röst av Nils kaliber? En rapportering från dessa delar av världen är viktig för att få en nyanserad bild av den vanlige medborgaren och nu kommer rapporteringen aldrig bli den samma. Förlusten av Nils ger oss alla en sämre bild av världen utanför Europa. Vi, som under åren fått uppleva Nils rapporter från olika delar av världen öster om vårt avlånga land, kommer att sakna Nils förmåga att förmedla den lilla människans röst till omvärlden. Du är saknad.

09:36, 12 March 2014

Torbjörn Semb: Jag sörjer Nils Horner. - Han har hjälper oss att känna och förstå att ingen människa är ett föremål eller ett Det. Han förmedlade möten med människor på ett sätt, så att vi här blev Du och Jag med den han intervjuade - Tack Nils. Tankarna av tröst och delande går till familj och kollegor.

09:37, 12 March 2014

Ann Wiking: Jag älskade Nils Horner. Stora ord att använda om en person man inte kände. Men redan från alla första början när Nils röst dök upp etern, så fäste jag mig vid honom. Som en mamma elker syster. Hur kan han flänga runt så där?! Hur har han det? Vid en kurs i Bryssel träffade jag en Eko-kollega t Nils och frågade hur han orkade och fick då veta om hans väskor på olika ställen. Det var en njutnung o glädje att höra Nils röst o hans fantastiska rapporter. Man ska berätta att man uppskattar människor. Daniel Allibg, du är en annan favorit.

09:37, 12 March 2014

Morabor: Som mångåriga P1-lyssnare kändes Nils Horner som en vän med förmåga att sakligt, engagerat och ödmjukt förmedla allvarliga situationer utöver världen. Med extra stor tacksamhet minns vi hans reportage från Paktistan, när en mycket nära vän, hjälparbetare i landet i nästan 40 år, också hade skjutits på öppen gata i Lahore den 3 dec. 2012. Hans värme i reportaget blev till stor hjälp i vårt sorgearbetet. Tankarna går till Nils anhöriga och alla er medarbetare. Tack Nils!

09:37, 12 March 2014

Toraj.saknad för alltid: Jag kommer att ha din fina röst alltid i mina öron kommer alltid förvänta mig en retortage i från dig på radio men det kommer jag aldrig att få höra det ända som blir kvar är bara goda minnen fast jag inte kände dig. Må du vila i fred.

09:37, 12 March 2014

Lars: En korrekt och empatisk stämma har tystats. Saknaden är stor.

09:37, 12 March 2014

Christofer: Nils Horner, dina reportage och din fantastiska röst. Den kommer att följa mig länge. Jag hörde en av dina kollegor kalla dig för en institution och jag kan inte annat än hålla med. En legend. All min respekt och empati till dig och dina anhöriga.

09:38, 12 March 2014

limperi: hänen äänensä ja nopea puhetyylinsä yhdessä sympaattisen tavan tarkkailla ja keskustella ihmisten kanssa.. En mycket lysande korrespondent, som är svårt att glömma!

09:41, 12 March 2014

AC: Jag är absolut berörd av mordet på Nils Horner och tyckte om han sätt att rapportera, men jag undrar en sak. Vad är motsatsen till "öppen gata"? Det pratas på om att han sköts på öppen gata, men vet ni vad ni säger? Vad menas egentligen med öppen gata?! Uttrycket är rätt knäppt. Sedan tycker jag kanske att när en anställd på ett företag mördas så är det rätt mycket en intern sak. Oavsett om man är journalist eller inte. Dock: att vi har människor som vill åka till sådana länder som Afghanistan och berätta om det är jättevikigt, men nu är ni inte på dag två och det låter som om det handlar om mordet till 100 % idag också. Det har hänt att svenska unga soldater fallit offer i Afghanistan också, men inte blir det flera dagar i radion för det.

Julia Milder, Ekot: Hej AC! Nils Horner befann sig på en gata i en välbevakad stadsdel i centrala Kabul mitt på dagen när han sköts till döds, en plats som generellt sett är ganska säker i Kabul. Som vi har rapporterat om i program och nyheter hade Nils stor erfarenhet kring hur man ska tänka säkerhetsmässigt. Att bli skjuten på öppen gata på det sättet som Nils blev är ingenting man kan förbereda sig på, hur mycket säkerhetstänk man än har. Som BBC:s Afghanistankorresponent David Loyn berättade om i P1-Morgon i morse är det här första gången som en journalist blir måltavla på det här sättet. Vad gäller vår rapportering om mordet på Nils Horner handlar det om att en viktig röst, som bevakat många olika delar av världen på ett ganska unikt sätt, har slocknat. Det är en förlust inte bara internt på Sveriges Radio, vilket man kan se i den här chatten där lyssnare delar med sig av sina minnen av Nils, det är en förlust som berör väldigt många.

10:01, 12 March 2014

William Kloetta Schamidt: Nils Horner var otvivelaktigt en skicklig journalist, som gick ett tragiskt öde till mötes. Det är en tragedi, i första hand för hans anhöriga och vänner. Men måste den svenska journalistkåren tappa omdömet så till den grad. Gårdagens nyhetssajter, tidningar, radioprogram, TV- program var fyllda av tragedin. Och idag fortsätter det. Nils Horner är inte den enda som fallit offer för ett meninslöst våld i Afghanistan. Ett flertal svenska soldater har dött, för att inte tala om alla andra offer detta långvariga krig skördat. Att Nils Horner fallit offer för en kula är en tragedi, men var finns balansen i rapporteringen. Han den blivit lite mera omfattande om en svensk affärsman fallit död ned på gatan i Kabul?

Julia Milder, Ekot: Hej! Se mitt svar här under till signaturen AC.

10:02, 12 March 2014

Helena: Även hos oss står P1 på i köket nästan jämnt när vi är hemma. Utrikeskorrespondenterna är alltid givande och intressanta att lyssna på, och Nils Horner var en av de bästa. Nyheten om hans död känns chockartad. Saknar redan hans trygga röst, och vardagsnära reportage. Sänder många tankar till hans närmaste och till hans kollegor.

10:02, 12 March 2014

Barbro: Jag kommer att djupt sakna Nils Horners vänliga stämma när han lärde oss att se det stora i det lilla. Snälla SR, gör en nedladdningsbar samling av en del av hans strålande repotage.

Julia Milder, Ekot: Hej Barbro! Som jag skrev till signaturen Georg tidigare: Vi får se om det går att göra en sådan samling, men tills vidare får du och alla andra gärna ta del av Nils Horners samlade rapportering i text, ljud och - inte att förglömma - hans fantastiska bilder från världens alla hörn - på vår webb: http://t.sr.se/1ltrWpB

10:04, 12 March 2014

Claes Nordin: NILS HORNER Till P1 i allmänhet och nyhetsredaktionerna i synnerhet Jag har vid flera tillfällen tänkt att skriva till P1 för att uttrycka min stora tacksamhet för det arbete ni dagligen gör. Att det det nu blev denna händelse som gjorde att det till slut blev av, är så oerhört tragiskt. Långt innan jag förstod att Nils sätt att rapportera var ett tydligt val han gjorde, lärde jag mig att uppskatta hans sätt att återge situationer som berörde oss alla. Nu förstår jag mycket bättre. Han har lärt mig så mycket. Det var verkligen så, att man lärde sig att förstå de stora sammanhangen genom de "små" personliga berättelserna. Att förstå hur de storpolitiska besluten påverkar samhället och kvinnan/mannen på gatan. Så oerhört träffande, så kunnigt, engagerat, empatiskt och med en sådan respekt, både för de intervjuade och oss lyssnare. Ofta hände det mig att jag stannade upp i det jag gjorde, när jag hörde att det var ett reportage signerat Nils. Det var ALLTID hörvärt. Det jag innan denna händelsen tänkt att skriva till P1 om, är den tacksamhet och faktiskt stolhet jag ofta känner när jag lyssnar på er nyhetsförmedling och kanske framförallt på era utrikeskorrsespondenter. Allt från Arne Thorén till Hans Grankvist fram till dagens fantastiska korrar. Var hittar ni alla dessa ess? De är ju nästan overkligt skickliga, och de ger oss hela världen varje dag. Hoppas nu innerligt att någon/några förstår att plocka upp den fallna manteln efter Nils Horner, en av de största. Oj oj oj, vad jag kommer att sakna Nils underbara röst och hans kunnighet. Varma hälsningar till anhöriga och kollegor Claes Nordin

Julia Milder, Ekot: Tack för den feedbacken Claes Nordin! Hur vi hittar alla våra ess, som du refererar till, kan du fråga vår utrikeschef om : per.eurenius (at) sverigesradio.se. Vad gäller rekryteringen av Nils Horner var det dåvarande utrikeschef Agneta Ramberg som rekryterade honom.

10:07, 12 March 2014

Barbro: Så sorgligt och förfärligt . Det blir tomt utan din röst i P1.

10:07, 12 March 2014

Hanna: Ditt arbete var så oerhört viktigt. Vi kommer att sakna dig. Din röst nådde verkligen fram till oss här hemma i lilla Sverige. Människor långt borta kändes så nära genom ditt arbete. Det kommer att bli en stor tomhet efter dig. Du hade en så vacker röst. Vila i frid, Nils.

10:07, 12 March 2014

Marie E. Follin: Djupt tragiskt! Tack för alla fina reportage jag kommer sakna dem mycket!

10:07, 12 March 2014

Anna: Jag har lyssnat på P1 i många år, särskilt på Studio Ett. Nils Horner var en av mina favoritkorrspondenter och hans rapporter var alltid intressanta, aktuella och mänskliga. Jag kommer sakna honom mycket och det är fruktansvärt orättvis att en sådan duktig och fin person mördas. Jag är övertygad om att de som gjorde det ängrar sig om de förstår vem Nils Horner faktiskt var och vad han gjorde. Nils - sov gott, vi kommer att sakna dig.

10:08, 12 March 2014

Cecilia: Det är så ledsamt att Nils Horners förtjusande röst har tystnat. Jag gillar att lyssna på P1. Särskilt när Nils Horner rapporterade. Jag hade förmånen att träffa Nils Horner en gång över fika. Tack för du tog dig tid till ett P1 fan. För mig är radion som en trogen vän. Man känner sig inte så ensam som man känna sig under en skilsmässa. Nils Horners röst blev som en vaggvisa, en trygghet i tystnaden. Att lyssna på P1 är ett sätt för mig att drömma mig ut i skärgården med Sjörapporten. Att ta in världen med Nils Horner. För mig har rösten betydelse. Nils Horners röst hade betydelse. Han berättade för mig att han fått höra att han i början av sin karriär hade radioutseende. När jag fick höra att Nils Horner hade blivit skjuten var jag på väg till en intervju. Jag tänkte först ställa in den. Även om jag inte kände Nils Horner så har jag i likhet med många andra lyssnare blivit tagen. Det är så ledsamt att din förtjusande röst har tysnat.

10:08, 12 March 2014

Anna-Maria Ericsson: Vår bästa röst från Asien har tystats. Nils Horner fick mig att spetsa öronen och lyssna till varje ord han sa. Han trängde igenom mediabruset med en skärpa värd att beundra. Han lät oss förstå nutidshistorien genom den "vardagliga" människan vilket bidrog till empati, något som världen är i stort behov av för att öka förståelse mellan folk. En absolut favorit, ett föredöme har lämnat. Min vardag blev fattigare. Vi minns dig, trots att vi aldrig hade förmånen att träffa dig!

10:08, 12 March 2014

Berit: Känner en saknad som efter en vän. Nils Horner var en unik radioröst i många bemärkelser. Jag låter tårarna strömma. Mina tankar går till hans anhöriga i denna djupa sorg.

10:09, 12 March 2014

Bernt Ståhl: Det är fruktansvärt det som har hänt med Nils Horner. Jag har lyssnat på honom under årtionden. Han var en sann talesman för det fria ordet på platser och oroshärdar borta i Asien. Det har inte funnits någon som kunde förmedla den lilla människans utsatthet i farliga oroshärdar. Varje morgon när man lyssnar på morgonekot i P1, väntade man på vad Nils skulle berätta idag med sin äkta iver och proffsighet. För mig blir saknaden enormt stor. Mina tankar går till familj, släktingar och kollegor till honom. Tack Nils. Vila i frid.

10:11, 12 March 2014

Katarina: Oj, vad jag kommer att sakna hans röst i radion. Han gjorde det svåra begripligt tack vare sin unika förmåga att skildra verkligheten genom vanliga människors upplevelser och lyckades med konststycket att skapa närhet och empati istället för distans och avskärmning, som så ofta är fallet med reportage som skildrar kriser långt borta. Att han själv skulle falla offer för det meningslösa våld han gjort till sin livsgärning att belysa känns djupt orättvist.

10:11, 12 March 2014

AC: Men ni svarar inte på vad som är motsatsen till "öppen gata". Jag tycker inte man tänker efter när man använder ett sådant uttryck. Det är teatraliskt. Öppet gata? Que? Å William Kloetta Schamidt är jag överens med.

Julia Milder, Ekot: Som jag skrev tidigare tycker jag att just "öppen gata" förklarar det som jag förklarade i mitt långa inlägg på ett bra sätt. Det är tråkigt om du inte kan förstå det, trots den långa förklaringen, andra verkar förstå den formuleringen.

10:15, 12 March 2014

Niklas: Så otroligt ofattbart och sorgligt. Nils Horner var en av mina absoluta favoritkorrar, en radiopersonlighet som alltid fängslade mig med sina reportage och berättelser, sin röst och den närvaro han förmedlade. Saknaden är stor av en lysande journalist, en person och en röst jag aldrig träffat men som ändå varit nära och närvarande... Tack Nils - vila i frid!

10:16, 12 March 2014

Khodadad Bahrami : idag den 12 mars 2014 när jag hör från radio att Nils Horner sköts ihjäl pga sin godhet, empati t.ex rapportering av katastrof i världen. fick jag en känsla som är svårt att förklara. det sitter bara där någonstans i huvudet. hans röst hörs. jag måste skriva för jag kan inte sluta grubbla över detta! beklagar anhöriga och medarbetare. hälsar Khodadad

10:16, 12 March 2014

Björn: Eftersom jag under flera år alltid lyssnat på P1 på morgonen och hört hans reportage tycker jag att det mest fantastiska med de är att han pratade med den vanliga människan och man fick en skildring ur dennes synpunkt inte en massa politiker. Reportagen var väldigt levande något jag kommer att sakna.En fantastisk journalist som jag kommer att sakna.

10:16, 12 March 2014

Greta : Det är något alldeles speciellt att veta hur en korrespondents röst låter. Att den kliver in i vardagsrummet, i mobilen, i radion på sommaren. Och att det är en röst som funnits med under en uppväxt, ett tidigt vuxenliv. Jag gråter av att världen är så stor och mörk, men att Nils Horner lyckades formulera den i stadig stämma och ett oerhört lugn. "Nils Horner, Islamabad"- hur kan det liksom sitta i ryggmärgen? Storartad journalist. Mycket saknad.

10:16, 12 March 2014

Karin: Vår 9-åring sa idag: Nu rapporterar han från himmelriket. Ganska fint mitt i det outhärdliga.

10:16, 12 March 2014

Pia och Svante Aspemo : Nils Du var vår favorit journalist alltid lugn och påläst. Vi saknar Dig oerhört. Vila i frid

10:16, 12 March 2014

ingrid och NilsEric: När vi hörde NilsHorners röst visste vi att världen fortfarande går att leva i. Vi saknar honom så mycket!

10:17, 12 March 2014

Anne: Som så ofta rapporterade Nils Hornerdirekt från en gata i ett land långt bort. Världspressen var samlad. Solen stekte timme efter timme. Jag lyssnade och lyssnade - tänkte: Hur äter dom, när går dom på toan? Jag skickade iväg ett mejl till honom, gissade på förnamn och efternamn plus at och sr.se. Han svarade: Äter inte och dricker inte. Snacka om att offra sig för uppdraget/driften att rapportera! Och dessutom svara en lyssnare i Sverige!

10:17, 12 March 2014

Birgitta Rudin: Det är med stor sorg i hjärtat man mottog nyheten om Nils Horners död. Som trogen radiolyssnare stannade man alltid upp vad man än gjorde för att höra hans fängslande reportage var han än var i världen. Han sätt att förmedla och hans underbara röst kändes som man var med honom i ögonblicket han rapporterade om. Världen har mist en av dom allra största journalister. Det blir så tomt och tyst efter dig och din röst. Jag sänder de allra varmaste kramar till dig, du ska känna hur älskad du var. Tankarna går också till din familj och anhöriga. Jag glömmer dig aldrig. Tack för att vi fick den stora äran att ta del av ditt fantastiska arbete.

10:17, 12 March 2014

Lena: Nils Horner visade att saklighet är att vara empatisk. Han respekterade lyssnarnas förmåga att ta till sig kunskap och göra sina egna värderingar.

10:17, 12 March 2014

John D Martin: Instifta ett "Nils Horner stipendium". Jag lyssnar på talad radio så fort jag kan. När nu den bisarra sanningen är ett faktum att Nils Horners röst tystnat så förstår jag vilken betydelse han hade och storheten i hans professionella arbete. Vi är många som aldrig kommer att glömma Nils. Låt hans gärning och stil bilda skola och vara förebild för andra radiojournalister. Vila i frid..

10:18, 12 March 2014

MB: Utlandsrapporteringen på radion måste granskas. Den företräder en föråldrad storsvenskhet med målsättningen att svensk radio ska mäta sig med de stora bolagen. Målsättningen är absurd eftersom bevakningen av Sverige förfaller. De svenska utlandsrapporteringarna är ständigt samma krumelurer alltid utan tyngd eftersom de tunga inslagen alltid kräver utsända från de stora länderna.

Julia Milder, Ekot: Där är vi av olika åsikt. Jag tycker att Ekot och aktualitetsprogrammen gör ett bra jobb att skildra både inrikes- och utrikesnyheter och att som Sveriges Radio satsa stort och mycket även på utrikesbevakningen gör att vi i Sverige kan ta del av skeenden och förstå dem även långt utanför Sveriges gränser. Och jag vet att många, många av våra lyssnare håller med mig i den frågan.

10:22, 12 March 2014

Henrik Gyllstad: Att lyssna till Nils Horners reportage var alltid en fröjd. Jag minns att jag alltid var förundrad över hans förmåga att rapportera från olika aktuella platser i Asien, alltid med sådan saklighet, reda och objektivitet, men alltid med en personlig intensitet. Jag tänkte ofta: "hur klarar han att från en dag till en annan täcka in så stora avsnitt av en världsdel, och alltid med sådant djup och en sådan kunskap och klarhet?" Han hade förmågan att fånga både den lilla människans och makthavarnas röster i sina reportage i en relevant blandning. Sverige och världen har förlorat en stor journalist. Han är en hjälte. Han är saknad. Världen blev igår en mörkare plats.

10:22, 12 March 2014

Lars Slättvik: Jag var på väg att äta frukost när jag hörde att Nils var död. Jag kunde inte äta frukost. Mina arbetskamrater såg på mej att jag inte mådde bra men sa inget. Jag gick in på en toa och grät. Det var en tjusning att lyssna på Nils sakliga reportage. Aldrig missa något aldrig utlämna något alltid korrekt. Det är med stor saknad jag inser att en röst för den fria världen har tystna. Jag hoppas att de övriga media jättarna som CNN hedrar Nils med en "Black Minute" Till Nils familj vill jag säga, att ni har förlorat en son ,men fått en stor man med hela världens respekt.

10:22, 12 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Så förfärligt. Hans röst var en av dem, som Cecilia Uddén och Lars Palmgren, som fått mig att uppleva platsen han rapporterat från, som om jag själv vore där. Som en slags personlig vän.
Mitt deltagande i er sorg.
Med vänlig hälsning,
Anne Henricson, Helsingborg

10:32, 12 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Stort tomrum i Ekorösterna. Saknar redan Nils Horners röst. Varmt deltagande i er sorg, Gunnar Eriksson.

10:33, 12 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Nyheten om mordet utlandskorrespondenten Nils Horner är fruktansvärd och tragisk. Det har kommit som en chock för oss lyssnare, vi som så ofta har lyssnat på Horner och hans välkända röst.
Vi är ledsna och bestörta men också arga. Arga för att detta har hänt en svensk medarbetare i ett riskområde, arga för att västerländska journalister, sjukvårdare m.fl. inte kan arbeta i säkerhet, arga för att ett människoliv har släckts i en sådan kall och hänsynslös situation. Det känns förtvivlat.
Det får inte hända igen. En gång är en gång för mycket. Hotet mot västerländska medarbetare måste minska eller tas bort helt. Det de gör är, att göra skillnad i dessa svåra länder. De för med sig historier som berör och som kan ge konkreta förbättringar för dessa länder. Därför är detta förfärliga som hänt ett sådant tydligt exempel på en orättvis och ojämn maktbalans. Hur långt skall det behöva gå? Vill vi lyssnare ha nyheter från högriskområden när vi vet att våra journalister rapporterar med livet som insats? Är det värt ett människoliv? Därför ber vi er, min familj och jag, att svenska journalister skall få ha livvakt eller skydd från svenska militärer, kontinuerligt, under sitt arbete i svårt utsatta länder, och där det finns hotbild mot västerländska medarbetare.
En gång är en gång för mycket.

Vi kommer att sakna dig, Nils Horner. Våra tankar går till din familj, vänner och kollegor.


Vänligaste hälsningar,
Victoria, Kaj, Ing-Marie i Visby

10:35, 12 March 2014

Nils Lindström, Ekot: Lyssnarmail: Hoppas dessa rader av mitt varma beklagande kommer fram till er!! Jag har alltid beundrat Nils H, lyssnade alltid på hans reportage. Det känns som en nära vän har ryckts bort - jag är så oerhört ledsen!! Vi måste få veta varför han mördades så brutalt - återigen - jag är så ledsen för at vi inte får höra Nils live igen i SR/svt

Med vänlig hälsning
Birgit Jacobsson Kungsholmen Sthlm

10:36, 12 March 2014

Ingela: Blev helt bestört när en kollega berättade nyheten igår här på jobbet ! Är det sant !! ofattbart att vi inte ska få höra rösten mer, den var så välbekant och hade alltid ett intressant och direkt tilltal som gjorde mig delaktig i det rapporten handlade om. Kommer att sakna Nils Horners reportage mycket !

10:39, 12 March 2014

Mahsa: Roohet shad Nils Horner.

10:41, 12 March 2014

Birgitta Sahlbom Viuhko: BSV: Det var med stor bestörtning jag fick höra i min bilradio att rösten som vi alltid har fått höra i radions utlandsrapporteringar från hela världen, nu har tystnat. Denna välkända, spännande röst, har för alltid tystnat. Stor sorg och saknad från en ständigt P1. lyssnare. Vårt varma deltagande till Nils Horners familj och nära vänner till honom. Ett djupt deltagande till alla hans arbetskamrater på Sveriges radio och kollegor utomlands. Vi lyssnare kommer att sakna denna storslagna man med hans röst och rapportering från olika, hemska världshändelser. Minnet av honom kommer vi alltid att bevara. Må han få vila i frid.

10:45, 12 March 2014

Magnus: Din röst har tystnat, minnet av dig och de bilder du förmedlat består. Saknad lämnar du oss med ett ekande tomrum i etern. Tack för allt Nils! Mina varmaste tankar till dina närmaste och dina kollegor.

10:46, 12 March 2014

NB: Att som Nils Horner förmedla små berättelser i skuggan av stora händelser var unikt. En stor förlust för journalismen, humanismen, Sveriges Radio och dess publik. Hans röst lever vidare.

10:53, 12 March 2014

Helena: Han kunde med få och enkla ord beskriva ett skeende eller en situation där han befann sig. Och dessutom lugnt och sansat. Ingen var som han.

10:54, 12 March 2014

Micke: Sorgen en fruktansvärd, visa kärlek och omsorg till dom anhöriga

10:54, 12 March 2014

cghansson: Vad jag inte kan förstå vad Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner hade i Afghanistans huvudstad Kabul att göra Jag kan heller inte förstå vad någon västjournalist fyller för funktion i krigförande muslimländer. Nils Horner t.ex. rapporterade hem till Sverige hur "vanligt folk" upplever sin situation. Detta sändes sedan ut till svenska folket via SR. Vi lyssnare tog emot informationen och förväntades göra något med den; VAD? Där måste väl finnas någon tanke bakom dessa ständiga reportage som vi matas med. Eller skall vi bara sitta och bli upprörda i TV- och Radiosoffan? Om detta är målet med reportagen från dessa länder då har idag ytterligare en västjournalist offrat sitt liv totalt i onödan! Eller är det bara så enkelt som att stora nyhetsmedia hjälper medarbetarna att förverkliga sina Tintin-drömmar?

Julia Milder, Ekot: Nils Horners rapportering har haft stor betydelse för väldigt många av oss och vår bild av Asien. Det märker man inte minst på reaktionerna från våra lyssnare som kommit fram i den här chatten. Vad gäller "tanken bakom reportagen" kan du till exempel läsa Ekochefen Anne Lagercrantz blogginlägg: http://t.sr.se/1oLB9cK Där skriver hon bland annat så här: "Att Sverige varit ett så internationellt engagerat land beror i hög grand på att vi har en så stark utrikesrapportering. Ska vi engagera oss i världen måste vi begripa den, och för att begripa, krävs många röster, framför allt kunniga och personliga röster som gör världen förståelig för oss. Nils var om någon en sådan röst."

11:17, 12 March 2014

Invidzonen: Våra tankar går till Nils Horners familj, vänner och kollegor. Vi är själva anhöriga till personal på utlandstjänst och vi vet därför vilken oro som kan drabba de anhöriga, även när allt går bra. När en sådan fruktansvärd händelse inträffar känner vi djupt deltagande och gränserna för de olika uppdragen suddas ut. Kvar finns bara en uppfattning om att det är många som vill göra skillnad för en bättre värld. Nils Horner var en av dem.

11:17, 12 March 2014

Kerstin i Stureby: Jag ska aldrig glömma Nils mjuka,varma och fängslande stämma så full av medkänsla. Man måste bara lyssna. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Hur kan man bli så berörd av en människa man aldrig sett eller träffat. Nils Horner var unik. Varma tankar till hans nära och kära och alla som sörjer honom.

11:18, 12 March 2014

Henrik Olsson-SR Blekinge: En viktig radioröst har tystnat. En av de viktigaste. Tack för all inspiration och för din fantastiska arbetsinsats. I Blekinge kommer folk fram till mina kollegor på gatan och beklagar sorgen. Nils, vila i frid.

11:18, 12 March 2014

RadioMalmö: Vad jag saknar hans röst. Varje gång han avsutar sina reportage säger han alltid sitt namn och från var han befinner dig just då. Att han vågar beger sig till dessa hemska platser och intervjua personer på plats. Hade dock inte sett en bild på honom tidigare, men hans röst kommer man ihåg. Tråkigt att fienden gjorde det de gjorde :( En stor tröst till Nils Horners anhöriga.

11:18, 12 March 2014

Lilly: Det är så konstigt tomt i vardagsrummet.

11:18, 12 March 2014

Håkan Brorson: Jag kommer att sakna dina initierade kunskaper och beskrivningar i stort och smått från olika delar av världen. När jag hörde din fina, lugna röst lystrade jag extra noga för då visste jag att jag skulle få höra något intressant eftersom du med din speciella intervjuteknik fick människor att öppna sig. Du lämnar efter dig ett stort tomrum.

11:18, 12 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: Mitt djupa deltagande i sorgen och saknaden efter Nils Horner. Jag lyssnar varje morgon på Ekot och har särskilt uppskattat Nils Horners allvar och personliga engagemang. Jag är mycket ledsen.

Varma hälsningar,
Anna Godenius

11:19, 12 March 2014

Kim: Nils Horner, din röst är saknad. Den saknas i mitt vardagsrum, i mitt kök och i mina hörlurar. Du hade en fantastisk förmåga att berätta engagerat och enkelt, om människan. Det känns tomt.

11:20, 12 March 2014

Linda: Det är något märkligt med Sveriges Radios korrar som man hör flera gånger I veckan. Det blir som en god vän där i köket. Nu är en vän borta. Det är så tragiskt och dessutom en förbannad förlust för alla oss radioälskare.

11:20, 12 March 2014

Eva G: En stor tragedi är det som hänt. Stor sorg efter vår familjs favoritkorre. När vi lyssnade på P1 i bilen och det sändes reportage av Nils Horner skruvade vi alltid upp för att inte gå miste om ett ord. Tankarna finns hos Nils familj och kollegor.

11:20, 12 March 2014

Marie-Louise Lagheim: Nils Horners berättelser om händelser i världen och framför allt intervjuerna med människor som lever under svåra förhållanden, har varit en viktig del i mitt radiolyssnande genom åren. Det är som om någon jag kände har gått bort. Det är svårt att begripa och mycket sorgligt.

11:33, 12 March 2014

Ida: Nils Horner skildrade världen, de stora händelserna blev begripliga och människor i länder långt borta kom nära. Jag kommer sakna hans reportage och engangemang. Mina tankar går till hans familj och vänner.

11:33, 12 March 2014

MATS NAGLE: En tydlig-trevlig röst i radion har tystnat, alltid på plats där det händer, en av de bästa jag nånsin hört Vila i frid och jag skänker en tanke till alla SR-kollegor . Tack Nils & SR och fortsätt rapportera

11:33, 12 March 2014

Rose-Marie Johansson: Med bestörtning nåddes man i går av beskedet att Nils Horner mördats. En underbar radioröst har tystnat. Jag skruvade alltid upp lite extra när man hörde att Nils var på gång så radion kommer att bli "tråkigare" att lyssna på nu när han inte längre finns med. De varmase hälsningar till Nils närmaste famlij och kollegorna.

11:33, 12 March 2014

Göran H: Det blev en chock att ta emot nyheten att Nils Horner mördats på öppen gata i Kabul. Vad tjänar sådana illdåd till? Jag kommer att sakna hans intressantan rapporter från olika delar av Asien. En av Ekots absolut främsta medarbetare har tyvärr tystnat. Må Nils Horner bevaras i ljust minne.

11:59, 12 March 2014

Janne: Jag blev så otroligt ledsen när jag fick höra att Nils Horner mördats att jag inte kunnat skriva dessa rader förrän nu. Trots att jag inte kände honom var det som att en vän rycktes bort. Jag tror det beror på hans så otroligt närvarande reportage där den vanliga människan oftast var utgångspunkten. Och så tänker jag: om jag blir så ledsen, hur ska det då inte vara för familj, vänner och kollegor? Mina tankar går till er.

11:59, 12 March 2014

Tobias Bergman: En så sorglig förlust. Nils var en av de bästa, ett föredöme för bra journalistik och utrikesrapportering. Engagemang och klarhet i rapporterna från människor på plats var hans signum. Min tröst är att det även i framtiden kommer att komma kollegor med samma begåvning som Nils hade för att visa och beskriva världen får oss lyssnare.

11:59, 12 March 2014

Marlene: I likhet med många andra trogna radiolyssnare blev jag chockad av nyheten om Nils Horners död. Han har varit en del av min vardag i så många år, en pålitlig saklig ledsagare i den många gånger splittrade nyhetsrapporteringen. Han var en journalist i ordets finaste bemärkelse, kunde med sitt lugn och sin medmänsklighet levandegöra händelser på ett unikt sätt. Genom sina intervjuer förmedlade han hur vardagslivet förändrats för människor som drabbats av tragedier oavsett om det berodde på krigshändelser, olyckor eller väderkatastrofer. Genom att belysa det lilla kunde jag fatta de stora skeendena. Jag har förvånats över att EN person var Asienkorrespondent. Hur kan en enda människa ansvara för rapporteringen från en hel världsdel? Han måste drivits av en alldeles speciell passion för sitt yrke och det högaktar jag honom för. Det var ett alldeles för högt pris han fick betala, men jag är oändligt tacksam för alla upplevelser han gett oss och som gjort iallafall mig till en mer tolerant och eftertänksam medmänniska.

12:00, 12 March 2014

Majken Humle: Sveriges radio - P1 - Ekot - nyhetsrapportering, inrikes och utrikes - kommentarer, analyser: Ett tack till alla sakliga, kunniga och seriösa människor på P1. Det borde ni få höra mycket oftare från oss lyssnare. Nils Horner var en korrespondent med kontinuerlig och direkt kontakt med lyssnarna. Kvaliteten stod han själv för. Att kort och koncist förmedla både korrekt information och en närvaro är en speciell konstart. Att lyssna till Nils Horner var den njutning och glädje som det alltid är att möta en professionell människa, oavsett yrkesområde. Inget trams, inget slarv, inget ego som stod framför och skymde uppgiften. Därtill - sägs det från kollegor som vet - var han en snäll människa. Nils Horner sköts på öppen gata i Kabul och det betyder ett skott och ett hot riktat mot viktiga värden, därför berör det många många människor. Det finns så mycket att beklaga och sörja i den här händelsen.

12:04, 12 March 2014

Matilda Jansson: Jag "upptäckte" Nils Horner när han rapporterade om ett munkuppror i Myanmar. Hade förstås hört honom tidigare, men då insåg jag att här är en man som har modet att rapportera från händelsernas centrum, och som brinner för att förmedla sina observationer med såväl tydlighet som engagemang. Efter det stannade jag alltid upp och lyssnade ordentligt när jag hörde honom på radio eftersom jag visste att jag garanterat skulle få höra något intressant. Jag kommer att sakna honom mycket.

12:27, 12 March 2014

Roger Lindqvist : Nils Horner var bra, kanske den bäste inom SR. Mindre bra är företagets sätt att göra sorgen efter honom offentlig och tro att den är ett allmänintresse. Personliga minnen efter honom har sin plats, men nu blev det lite för mycket. Om Horner var som han beskrivs hade det knappast varit hans vilja, gissar jag.

Julia Milder, Ekot: Hej Roger! Jag tror att många lyssnare hade blivit besvikna på oss om vi inte trott att Nils Horners död har ett allmänintresse. Nils rapportering har haft stor betydelse för väldigt många av oss och vår bild av Asien. Det märker man inte minst på reaktionerna från våra lyssnare som kommit fram i den här chatten.

12:29, 12 March 2014

Maritha : Är en trogen P1 lyssnare. Nils Horners repotage var mycket spännande och intressant att lyssna på och så hade han en mycket fängslande röst som nu har tystnat. Mycket sorgligt. Sänder mitt varmaste deltagande till hans anhöriga och kollegor.

12:29, 12 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: Det är ytterst sorgligt, det som hänt Nils Horner - en uppskattad radioröst - och det är beklämmande att journalister inte ska kunna göra sitt jobb i stora delar av världen.
Jan Molander, Stockholm, trägen P1- och P2-lyssnare

12:32, 12 March 2014

Anna: Att lyssna på Nils Horner var som att ledas av en trygg hand in i de mest konfliktdrabbade platserna på jorden. Han är ett mycket saknat inslag i vårt liv.

12:33, 12 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: Hej Ekoredaktionen!
Jag vill bara uttrycka mitt deltagande i sorgen över Nils Horners bortgång, han var en fantastiskt bra korrespondent vars rapportering jag verkligen alltid uppskattade att lyssna på. Mycket tragiskt, en stor förlust.
Allt gott, tack för er goda nyhetsförmedling!
Marcus

12:34, 12 March 2014

Henrik Gustafsson: Minns alla stunder i köket vid radion. Under Nils reportage lyssnade man alltid extra noga. Han hade en förmåga att alltid skildra den lokala miljön på platser långt borta på ett mycket intressant sätt. Man lärde sig alltid något nytt efter hans reportage.

13:06, 12 March 2014

Simon: Det kändes overkligt och som att förlora en vän när man fick beskedet. Kommer sakna din härliga röst i radion. En stor förlust för världen. Tack Nils, mina tankar går till dina närmaste.

13:06, 12 March 2014

Lisbet Hemse: Vi har förlorat en lugn och övertygande röst i etern. Nils Horners stämma vibrerade av återhållen upprördhet, sakligt engagemang och en självklarhet som inte är utbytbar. Jag är så ledsen att jag aldrig fick tillfälle att tala om för honom hur mycket jag uppskattade hans arbete. Känns så meningslöst och tomt!

13:07, 12 March 2014

Henrik Flemming Ørsted: Det er en synd at netop Nils blev skød. Han var en af de ganske få radioreporterne som kunne berette tre dimensional. Hvem var ansvarlig for disse frygtelig forbrydelse? Måske afvist Afghansk asylsøgere fra Europa?

13:07, 12 March 2014

Margit: När Nils Horners röst tystnat blir det oerhört tomt i radion. Jag kände honom inte men han kändes som en nära vän när han rapporterade från alla oroshärdar. Jag tänker nu på hans anhöriga som mist en familjemedlem, inte minst hans mamma, så oerhört onödigt. Tankarna går också till hans kamrater som mist en fin kollega. Varför kan vi inte tala om hur mycket ,man uppskattar en person när den fortfarande är i livet.

13:07, 12 March 2014

Torbjörn Persson: Jag vill tacka dig, Nils, för ditt mod och din resning i alla lägen du rapporterade ifrån och förmedlade bilder till hemmasoffan! Din engagerade röst kommer att ljuda länge i våra sinnen.

13:07, 12 March 2014

Filip: Nils Horners död är en stor förlust för journalistiken och humanismen. Rösten som nu tystnat var inte bara hans egen utan förde med sig kunskap, insikter och åsikter från människor som annars aldrig fått komma till tals. För det, och mycket annat, kommer Nils Horner att vara djupt saknad.

13:07, 12 March 2014

Tomas Johnson: En ständig källa till kunskap, värme, medmänsklighet och inte minst inspiration, allt detta kommer Nils Horner alltid att vara för mig. Nils kände inte mig men jag har som så många andra lyssnat till hans reportage under mer än ett decennium. Så sent som i går morse efter nyheterna kl 6.00 sa jag till min fru hur fantastiskt intressant det alltid är att höra Nils Horner berätta och att man verkligen lever sig in i det han berättar om. Några timmar senare när sitter i bilen och lyssnar på radion får jag höra att just han blivit mördad samma dag. För ett ögonblick så stannar världen för mig och jag översköljs av samma slags känslor som den gången då jag på radion fick höra att Olof Palme blivit mördad, en slags blandning mellan panik och vantro. För även om jag inte delade alla Olof Palmes åsikter så var han ändå ”vår” statsminister och på så sätt en väsentlig del av min tillvaro. När det gäller Nils Horner så har han genom sina reportage under lång tid varit en än mer påtaglig del i min tillvaro. Han var ju ”vår” reporter i Asien. Genom att så gott som dagligen lyssna på honom så har han kommit att bli en lika naturlig del av min vardag som det är för mig att träffa mina arbetskamrater och även någon slags liknade relation. Har man någon gång lyssnat på Nils så är det mycket svårt att förbli oberörd. Den person som i dagens ”Ring P1” och framförde åsikten att ”Nils Horner får alldeles för mycket utrymme i radion för närvarande och att det ständigt dör betydelsefulla människor”, har antagligen aldrig haft förmånen att lyssna på något av det Nils har berättat under åren som gått. Hade hon gjort detta så hade hon kanske förstått att Nils Horner var en människa som väldigt många människor i Sverige har någon slags relation till och därmed en saknad och en sorg som nu behöver bearbetas. För egen del kommer jag även fortsättningsvis att använda Nils Horner som en inspirationskälla, inte minst när det gäller att se till både stort och smått och att göra det bästa och mesta utav varje dag till glädje för mig själv och min omgivning. Tack Nils!

13:19, 12 March 2014

Olle Godenius: Nils Horner var den utrikeskorrespondent jag aldrig tröttnade på att lyssna till. Hans engagerade röst hade en speciell prägel. Det var ett personligt tonfall som lät så trovärdigt. Jag brast i gråt när meddelandet kom om hans död. Nils rapporter gav mej samma känsla som Bob Dylans sånger ger i hans tidigare inspelningar dom första åren som artist, kommer jag att tänka på. Någon som med övertygelse berättar respektive sjunger om vad som verkligen hänt. Och det finns ingenting att invända. Samtidigt slås man av det mod som Nils Horner måste ha besuttit. Bob Dylans mod bestod i att våga gå sin egen väg de första åren, och bortse från kritiken av de vägval han gjorde då. Olle

13:19, 12 March 2014

Peter L: Saknaden är stor efter Nils Horner som var en mycket uppskattad och fantastisk röst från spännande platser i Asien. När man lyssnade på Nils nästan dagliga reportage i ekot mm, kunde han förmedla vardagen så att det kändes som man kunde uppleva plats och människor hemma i köket. Saknaden är stor. Mina tankar går nu till Nils närmaste, kollegor och vänner. Peter L

13:20, 12 March 2014

Ylva: Vilken förlust för oss radiolyssnare i Sverige. Nils fantastiska reportage från världens oroshärdar, ingen kan ersätta honom. Det var en ynnest att få höra honom, hans djupa medkänsla med dem han intervjuade.

14:59, 12 March 2014

Karl Stetz: Jag kände inte Nils Horner men Hans röst och språk älskade jag. Lyssnade allt och tittade på TV hela gårdagen som gällde tragedin i Kabul.

14:59, 12 March 2014

David Nilsson: Har varit trogen P1-lyssnare sedan 2003 och Nils Horner var en självklar röst i SR:s rapporteringar i Ekot, Studio ett, God morgon, världen! och Konflikt. Stor saknad. Mina tankar går till anhöriga och kollegor.

14:59, 12 March 2014

Susanna R.: Svar till Tomas Johnson 13:19: Det du skrivit nu på förmiddagen berörde mig mycket. Jag slås nu också av att Nils Horners död vidrör det ställe inom mig där Olof Palme slets bort. Utan att heller vara sosse så sörjer jag även hans röst i världen, hans pragmatiska kamp för solidaritet i vårt land, och modet när han fördömde våld, lidande och orättvisa i vår omvärld. Sådant som jag kommit att förknippa även Nils med via hans reportage och intervjuer. Medmänskligheten. Omtanken. Modet. Styrkan. Jag grät också så jag skakade när Katherine Zimmerman avslutade morgonens P1 Morgon och hennes röst inte längre mäktade bära avannonsen. Jag känner sådan sorg över vad de nu går igenom på Radiohuset och, ja, på alla andra redaktioner i landet, där Nils Horner var en del av familjen. Sedan vill jag bara bekräfta att även jag berördes också illa av inringaren på RING P1 i morse. Den kvinnan var hårdhudad på ett sätt som inte väcker min respekt. Men det är väl så att en del människor - p g a olika omständigheter och uppfostran - berövats känsligheten att stanna upp en stund och ta in att en enda människas bortgång faktiskt gör ont. Att den får ta plats i det ymniga nyhetsflödet för en stund. Att den inte behöver vägas och mätas mot någon annans död, eller katastrof. Att det ena inte motsäger det andra. Vi kan känna inför så mycket som pågår runt omkring oss. Sedan tror jag att när en människa son Nils, som varit en del av ens liv så länge, hastigt rycks bort, så aktiveras förlusten av andra människor, inspiratörer, världsförbättrare. Och tårarna gäller det kollektiv de nu utgör. Tack för dina fina ord, Tomas!

15:00, 12 March 2014

Elsa Tirén: Tack för alla bilder av världen som du givit mig. Din nyktra stämma fick mig att känna med människor långt bort och var ett stort bidrag till det förtroende som jag känner för Sveriges radio. Du kommer att saknas.

15:00, 12 March 2014

Björn Lindgren: Det är med sorg jag tar emot beskedet att Nils Horner har blivit dödad i Kabul. Vare sig han befann sig i händelsernas centrum eller i periferin, var han fri från cynism och maktens retorik, och uttryckte alltid medmänsklighet och medkännande, särskilt med dem som var drabbade och led. Han kan väl jämföras med en annan fin journalist, Robert Fisk. Jag tänder en rökelsesticka för Nils Horner och hans anhöriga, och inkluderar dem i min kvällsceremoni och tillägnan. Björn Lindgren VASSMOLÖSA ---

15:00, 12 March 2014

Mårten L: Jag blev faktiskt både ledsen och chockad när jag hörde om mordet på Nils Horner. Som trogen P1 lyssnare hajade jag alltid till lite extra när den där speciella rösten gav sig till känna och förmedlade ytterligare en betraktelse från något avlägset hörn av världen. Han hade en unik förmåga att förmedla ett engagemang och intresse genom att hela tiden se till de vanliga människorna snarare än de som ändå syns och hörs. Konstigt egentligen att någon kan höras så tydligt i mediabruset och kanske är det just därför jag känner en så stor saknad redan så här snart efter hans död.

15:00, 12 March 2014

Maria Knober: Nils Horner ville berätta för oss om en annan, ofta grym, verklighet. Det kändes som det för honom var en självklarhet att vi här hemma skulle få veta vad som pågick och vad det medförde för den vanliga människan. I min lyssnarvärld var Nils Horner en klippa som jag önskar alltid skulle finnas där. Nu blev det inte så, men minnet lever kvar.

15:00, 12 March 2014

Jakob Rudberg: Det är många som genom historien fått sätta livet till för demokratins framfart och upprätthållande. Idag är det lätt att som svensk ta demokratiska värden och mänskliga rättigheter för givet, och att sätta på skygglapparna för allt som sker i andra delar av världen. Nils Horner gjorde inte det. Han var på plats i oroshärdar och konflikter runtomkring i världen för att rapportera, bevaka, sprida kunskap och ge perspektiv till oss på andra sidan radion. För det har han nu fått sätta livet till och jag är djupt berörd. Mina tankar går till hans familj och närstående. Hans sista uppdrag var att bevaka valet i Afghanistan och hans sista inslag handlade om kvinnors demokratiska rättigheter i Afghanistan som nybliven demokrati under utveckling. Låt oss inte glömma det som Nils genom sitt uppdrag som journalist står för. Fred demokrati och frihet. Det är på grund av sådana människor som Nils som demokratier skapas och upprätthålls. Låt oss aldrig glömma det.

15:01, 12 March 2014

Micke H: Oerhört sorgligt.Jag har hört merparten av alla rapporter genom åren. Han var klart den bästa och mest engagerande reportern genom tiderna enl.mig.Hans originella röst och sätt att berätta var unikt. Jag är lika chockad som när Palme blev mördad. Vila i frid Nils.

15:01, 12 March 2014

Christian Lentz: Chock - är det sant ?! - var min första reaktion. Att en man som visat en så medmänsklig och human sida i sina reportage ska drabbas av ett så avskyvärt och omänskligt brott är svårt att fatta. Jag har nog inte hört alla Nils Horners reportage sedan han började på SR 2001 men många har jag nog inte missat. Vardagliga reportage, krisreportage, djuplodande reportage, alla bidrog till Upplysning och allmänbildning som är så viktigt. Saknaden blir stor, hans stora kompetens, hans intressanta reportage, hans ibland ovanliga/okonventionella inslag, hans fina röst - världen kommer att bli annorlunda och fattigare utan detta. Nils Horner åstadkom något viktigt i sitt liv. Sorg.

15:01, 12 March 2014

Torbjörn Persson: Nils, du visade i din gärning och profession som internationell korrespondent på det gränslösa kall och unika förståelse för människan som Dag Hammarskjöld på sin tid visade inom i sin FN-tjänst som Generalsekreterare. Mod, resning, lyhördhet, ödmjukhet, fasthet som en klippa när det blåste, och med utvecklat sinne för vart vi mänsklighet är på väg. Vänliga och vänfasta var ni båda av samma rikliga mått. Du kommer att minnas som en utlandskorrespondenternas Dag Hammarskjöld av så många sörjande och saknande människor långt över gränser du kunnat ana under lång, lång tid

15:01, 12 March 2014

Jan Wahlin: Tack!

15:01, 12 March 2014

Angela: Oerhört sorgligt! Tomrum. Sänder mina varmaste kondoleanser till Nils nära o kära. Nils har tagit världen hem till oss på ett underbart, kunnigt och jordnära sätt. Har alltid på P1 och så snart jag hörde Nils röst höjde jag volymen och stannade upp. Blir så ledsen av detta primitiva sätt att lösa konflikter... Uppmanar SR - iaf P1 - att ha en tyst minut för Nils någon tidpunkt då de många lyssnar. Varför inte under Nordegren o Epstein?

15:18, 12 March 2014

Michael Wang: Med djup sorg tog jag emot dödsbudet. Jag har aldrig träffat dig,Nils, men dina faktafyllda reportage och din karakteristiska röst tar man aldrig fel på. Jag uppskattar särskilt dina reportage från Kalbul, inte minst för att jag själv också varit där, när det var statskupp 1978, när jag var på en bussresa från Sverige till Indien. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, Nils!

15:40, 12 March 2014

Bengt S: Nils. Du var one of the good guys.

15:40, 12 March 2014

Susann Liljeqvist: En kompis skrev på Facebook att när en journalist har blivit mördad i Afganistan förväntar man sig att Nils Horner ska rapportera om det. Tack alla journalister som gör jobbet att synliggöra orättvisor och hemskheter. Nils Horner borde få en medalj för sitt jobb. Fick en obehagskänsla när jag hörde det på radio. tankarna går till hans anhöriga. <3

15:50, 12 March 2014

Eva: Nils Horner var en av mina favoritkorrespondenter på radion, som nu så meningslöst har hejdats i sitt viktiga arbete. Det blir tomt utan de intressanta reportagen och den pigga och samtidigt lugna radiorösten! Tack för alla givande reportage under åren!

16:16, 12 March 2014

Roger Lindqvist: Svar till Julia Milder: Mordet på Nils Horner är självfallet ett jättestort allmänintresse. Vad jag menade (kl 12.29) var att sorgen efter privatpersonen inte är det på samma sätt. Här tycker jag att nyhetsrapporteringen kring mordet, korrarnas säkerhet mm borde ha prioriterats tydligare.

16:16, 12 March 2014

Peter: Mina tankar går till Nils Horners anhöriga och ett tack för de fina reportagen som Nils gjorde.

16:50, 12 March 2014

Inger: Det känns som att förlora en nära vän. Vilka fantastiska reportage han förmedlade under många år. Det kändes så tryggt med hans fina röst, alltid intressant . Mycket saknad.

16:50, 12 March 2014

Moa: Nils, jag kommer att sakna din röst!

17:30, 12 March 2014

Maria och Bob Stigsson: Vi blev hårt drabbade med anledning av Tsunamikatastrofen 2004. Många Journalister och fotografer visade empati och medkänsla. Nils Horner var en av dem. Tack Nils och Vila i Frid.Till Nils Horner Se fjärran som ditt hem och du skall alltid vara hemma Se fjärrans man som din landsman och du skall aldrig vara främling Vart du än går,gå med respekt och du skall alltid vara bland vänner. Dikt av Jonas Larsson.

17:30, 12 March 2014

Bengt Eklund: Nu har den hemska nyheten sjunkit in. Jag är en mycket flitig P1-lyssnare, faktiskt den enda radiokanal jag regelbundet lyssnar på. Och jag börjar inse att jag kommer att sakna Nils Horner och hans röst väldigt mycket. Jag har förstås tagit del av alla kollegers minnesbilder och ibland blivit mycket rörd. För mig var han en uppskattad berättare om det som händer ute i världen. Att han ofta hittade lite "udda" historier utanför maktens korridorer var en av de saker jag uppskattade. Jag har förstått av kollegernas vittnemål att han var en vänlig man. Det märktes i hans rapportering. Mer behöver väl inte sägas. Jag kommer som sagt att sakna hans röst. Mycket.

17:30, 12 March 2014

Carola Andersson: Vissa repotage och nyheter berör mer än andra. Nils Horner betydde mycket för oss radiolyssnare. Åh så jag kommer att sakna hans röst och repotage som förgyllde och gjorde SR till någonting extra.

17:31, 12 March 2014

Gunnel Gn: Vilken förlust för oss alla som lyssnar på P1 och som älskade Nils Horners röst och reportage. Alltid lyssnade jag särskilt uppmärksamt när jag hörde att det var han. Alltid kunnig, saklig, medmänsklig och absolut enastående. Så fruktansvärt att han skulle råka ut för några hatiska galningar. Vi behöver ju människor som Nils som orkar, vågar och kan rapportera. Jag instämmer i allt vackert som sagt om Nils Horner dessa sorgens dagar och sänder medkännande tankar till hans nära och kära.

17:31, 12 March 2014

Johan Nyström: Jag blev så ledsen av beskedet att Nils Horner blivit dödad! Jag har alltid lyssnat till hans insiktsfulla rapporter i radion. Jag kommer att sakna hans röst i radion. Må Nils vila i frid !

18:10, 12 March 2014

Åsa: Tack Nils! För alla fina och mycket nära reportage från de farligaste av farliga vrår i världen. Jag kommer aldrig att glömma din röst. Inte heller din humor och glada nuna på somrarna, på Södra teatern i Stockholm. Du var fantastisk!

18:10, 12 March 2014

Catharina: En röst i radion kommer att saknas!

18:10, 12 March 2014

Pär Ljungqvist: Tack Nils för alla bra reportage du gett oss. Jag lyssnar på p1-morgon innan och på väg till jobbet, på studio ett på väg hem och efter jobbet. På helgen är det givetvis godmorgon världen som gäller. Av utrikesreportagen tycker jag Nils Horner tillsammans med Cecilia udden alltid levererade något extra. Svårt att föreställa sig allt som ni måste gå igenom för att ge oss några minuter radio. Jag kommer sakna Nils reportage och röst i radion väldigt mycket.

18:10, 12 March 2014

Tommy: Nils Horner tillhör den kategori journalister man ville höra och som alltid hade något intressant att säga. Hans röst var fängslande. Utrikeskorrespondenterna på SR och SVT är något alldeles extra, några man är stolta över, ni gör ett fantastiskt jobb. Nils Horner, du fattas oss verkligen och tyvärr har Ekot blivit fattigare

18:11, 12 March 2014

Nenne: Jag gråter fortfarande. En fantastisk radiovän finns inte längre. Tack för dina fantastiska reportage Nils!

19:03, 12 March 2014

Kristina: Sedan jag fick det förfärliga beskedet om Nils Horners bortgång har jag gått omkring med en stark känsla av förlust och saknad. Det känns som att förlora en vän. Vem skall nu öppna fönstren mot världen för mig? Jag kommer att sakna dig, Nils, och dina nedslag i andra människors verklighet. Jag kommer att sakna ditt levandegörande av andra delar av världen. Jag kommer att sakna din röst. Mina tankar går till din familj och dina kolleger. Tack.

19:03, 12 March 2014

Christina Sterner Schmidt: Jag kände Dig inte.Jag lyssnade var dag på radion och där fanns Du ju. Du blev på något sätt viktig för mig.När jag hörde din röst,så höjde jag volymen för jag visste att nu kommer något bra och viktigt och Du svek aldrig.Jag saknar Dig.

19:04, 12 March 2014

Bengan: Nils,du hade det som krävdes och gjorde det som behövdes. Reportage när de är som bäst! Tack!

19:34, 12 March 2014

George: Otroligt sorgligt! Nils Horner hade en förmåga att fånga ens intresse vad han än rapporterad om. En fantastisk människas röst har tystnat!

20:10, 12 March 2014

Eva: En fantastisk radioröst har tystnat. En otrolig stor förlust.

20:57, 12 March 2014

Russell: I enjoyed listening to Nils Horner and his reporting from a part of the world which included my home ground. A Voice you could trust. He would seem to have lived a life well spent and certainly not wasted. My condolences to his family.

21:00, 12 March 2014

Martin: Det är så oerhört sorgligt och det kommer bli tomt i radion. Minns att jag många gånger talat om Nils Horner med familj och vänner om att han for runt som en jojo i det enorma bevakningsområdet. Hoppas SR anställer ännu fler utrikeskorrespondenter.

21:11, 12 March 2014

Kajsa: Nils, jag kommer att sakna din lågmälda berättarstil som gjorde allt så levande och lät mig kliva rätt ut på en gata i Bangkok eller Kabul. Jag kommer också att sakna din underfundiga och torra humor som på ett respektfullt sätt kunde komma fram även i svåra situationer och som hjälpte det overkliga att bli något mer förståeligt.

21:11, 12 March 2014

Maria : Det känns som att en vän gått bort. Tårarna har trillat från och till i två dagar nu. Så fruktansvärt onödigt. Jag kommer att sakna din lugna stämma och insiktsfulla rapportering. Mina tankar går till Nils familj och kolleger. Tack för allt du gav oss Nils.

21:11, 12 March 2014

Anita Arnell: Jag har nog lyssnat till i alla fall 90% av Nils Horners inslag på P1 eftersom den kanalen är på dag ut/in. Ropade till högt av förskräckelse i min ensamhet när jag fick höra att Nils Horner bivit skjuten tidigt på morgonen. Är tacksam för att hade modet och kunskapen att förmedla till oss lyssnare. Radion är det bästa mediumet för nyheter och vi skall vara tacksamma att vi har så många bra korrespondenter Världen runt.

21:33, 12 March 2014

Sten-Örjan: Nils Horner hade en fantastisk förmåga att skildra stora händelser underifrån. I hans reportage var huvudpersonen aldrig Horner själv utan den intervjuade. Det gav hans skildringar en trovärdighet och ett liv som vi är många som nu kommer att sakna.

21:47, 12 March 2014

Eric Fogelberg: Kan bara instämma i det mesta som sagts och skrivits om Nils. Det är verkligen redan tomt utan honom o känns rätt ofattbart att han är borta. Sällan har jag drabbats så av att en oficiel person dött. Hoppas innerligt att han inspirerat o kommer att inspirera fler journalister att bära vidare hans arv. Sen får vi inte glömma bort alla övriga skickliga o bra korrar radion har. Måtte dom inte bli för rädda och sluta pga det hemska mordet.

21:47, 12 March 2014

Omar Delgado: En fantastisk medmänniska har tagits ifrån oss. Nils var en otroligt skicklig berättare och ingen kunde skildra människors liv och sätta det i ett större sammanhang som han. När jag hörde Nils röst i radion lyssnade jag alltid för det kom alltid nåt viktigt eller intressant som manade till eftertanke. Mina tankar går till Nils anhöriga, vänner och kollegor. Tack Nils för din värme och optimism i dina rapporter från de allra tuffaste och farligaaste av miljöer.

21:48, 12 March 2014

Ludvig: Jag kände igen namnet men kunde knappt placera honom. Det om något är väl ett gott betyg för en journalist.

22:11, 12 March 2014

Linjemontör’n: Man har tagit din röst för given i nyhetssändningarna på SR, en person som man verkligen lyssnade på då radion stod påslagen. Nu är den tiden förbi och jag känner en stor tomhet inom mig igår när jag nåddes av den fruktansvärda nyheten. Jag kommer att sakna din nyhetsrapporteringar!

22:11, 12 March 2014

Jon: En fruktansvärd tragedi. Tack Horner för alla år, jag har lyssnat på dina reportage hela mitt hittills vuxna liv.

22:30, 12 March 2014

Gun: Så fruktansvärt tragiskt, ett så otroligt meningslöst dåd. Dina fantastiska reportage och Din lugna, sakliga, förtroendeingivande röst från världens alla hörn har varit väldigt lärorika och uppskattade. Tack Nils, Din gärning fortlever genom Dina duktiga journalistkolleger.

22:35, 12 March 2014

Lars Colliander: Utrikeskorrar man minns, Arne Thorén, Staffan Heimersson och Nils Horner...Röster, som sitter fastnaglade för evigt! Samtliga var som klippta och skurna för just radio, dom beskrev situationer på ett så målande sätt att bilder var överflödiga! TACK för Edra insatser! Vila i frid Nils!

01:13, 13 March 2014

Iva Horvatovic: Tack för era fina ord om Nils Horner. Vi pausar publiceringen av kommentarerna under natten, men fortsätt gärna skriva så publicerar vi under morgonen när det åter finns en reporter på Ekots nyhetswebb.
Radiokorrespondenterna har samlat några av Nils Horners reportage i en specialpodd. Du kan höra den här: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/347640?programid=2946

02:10, 13 March 2014

robert green nilsson: Nils, din röst har tystnat. Väldigt plötsligt och på ett oerhört tragiskt och bedrövligt sätt. Du, som gav människorna en lättsam, enkel varm och tydlig beskrivning av världens händelser. Din röst är inte längre bland oss. Världen är inte längre sig lik utan dig..Saknar dig.

05:06, 13 March 2014

Pia: Jag blev fruktansvärt ledsen av att höra beskedet om vad som hänt. Har gråtit många tårar. Du verkade vara en sådan otroligt fin människa. Ett så onödigt dåd. Du förtjänade inte detta. Tack för allt du gav.

07:38, 13 March 2014

Roland: Jag håller sakta på att försöka vänja mig vid att jag inte får höra Nils Horner i radio nåt mer ( direkt). Det känd grymt och orättvist att just han skulle bli utsatt för detta. Vad hade han gjort för att förtjäna detta. Tvärtom hade han ju bara gjort gott. Vi har nu blivit lite mer blinda för den del av världen som Nils bevakade. Tack Nils för ditt goda föredöme för oss alla att tänka mer på andra än oss själva!

09:06, 13 March 2014

Peter Mosskin: Utrikeskorrespondenten är folkets sändebud/medan diplomaten är det officiella Sveriges/utrikeskorrespondenten är folkets öga/ett öra lutat mot främmande länders jord/därför är skotten i Kabul ett mord på folkets yttrandefrihet/vår vilja att vara en del av världen

09:07, 13 March 2014

Göran Johnsson, Alingsås: Jag sällar mig till raden av radiolyssnare som saknar Nils Horners karaktäristiska, engagerande och vardagsnära stämma från någonstans långt borta. Mitt varma deltagande till familj, vänner och arbetskamrater. Passar också på att visa min uppskattning till er utrikeskorrespondenter som fortsätter ert värv ute i världen, emellanåt under otäcka omständigheter något som i dag blivit så tragiskt påtagligt.

09:07, 13 March 2014

Paul Axelsson: Tack för alla reportage,de tog oss till platser vi aldrig kommer annars, människor vi inte annars hade träffat, jag kommer att sakna allt, varje morgon, från nu och framöver, en känsla av äkta sorg är nu, trots att vi känner dig enbart via dessa radioinslag. Vem skall kunna axla ditt viktiga uppdrag?. Med de varmaste hälsningar till dem som står dig närmast i denna sorg!

09:31, 13 March 2014

Clara Tesch: Ni är några som undrar hur vi tänker när vi skickar ut medarbetare i världen. Här kan ni läsa Ekochefens svar på de frågorna:
https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4097&grupp=14434&artikel=5807254

09:49, 13 March 2014

Am: kommer att sakna din rapportering

10:01, 13 March 2014

Dagny Bengtsson: Tack för dina fina reportage med vanliga människor.

18:49, 13 March 2014

Hanna: Så sorgligt, så onödigt. Mina tankar till vänner och anhöriga. En tomhet har uppstått. Jag kommer sakna Nils Horners kunnighet, engagemang, och inte minst hans röst.

18:49, 13 March 2014

gunilla: Som mångårig lyssnare till Nils Horner‘s reportage har han blivit en självklarhet i mitt liv. Han spred lugn och harmoni trots det svåra budskap hans reportage oftast handlade om. Jag upplevde aldrig att han var utsatt för hot vilket han naturligvis var. Jag saknar och sörjer honom som en nära vän fastän jag endast kände honom genom radion.

18:49, 13 March 2014

marianne longard: Dags att komma nu. Hoppas av hela mitt sorgsna hjärta att Nils visste hur otroligt uppskattad han var. Uppskattar och beundrar många utlandskorrespondenter men Nils var favoriten. Hans hade en sällsynt förmåga att förmedla människor platser händelser. Det var omöjligt att inte beröras av hans reportage. Glömmer aldrig hans besök i Bihar och hans möte med den fattiga kvinnan som kämpade mot råttorna om de ynka sädeskornen hon försökte plantera i den magra jorden. Det känns som jag förlorat en vän och saknaden är påtaglig. Jag kommer att som vanligt ha på P1 men lida av lite Nils-abstinens. Det lite ovanliga i denna förlust är att jag inte förrän 11-3-14 visste hur Nils såg ut. Marianne!

18:50, 13 March 2014

Jonas Larsson: -- Till Nils Horner Se fjärran som ditt hem och du skall alltid vara hemma Se fjärrans man som din landsman och du skall aldrig vara främling Vart du än går,gå med respekt och du skall alltid vara bland vänner.

18:50, 13 March 2014

Anders Linderoth: Jag som flitig lyssnare på Dagens eko kommer att sakna Nils Horner resten av mitt liv men också höra hans röst lika länge, Med vänlig sorgehälsningar

18:50, 13 March 2014

Lena: En stor tomhet brer ut sig i mitt inre. Det kommer att ta lång tid innan jag vant mig vid att aldrig få höra din röst i radion mer.

18:50, 13 March 2014

Karin Backström: Det är för mig ofattbart och beundransvärt att hela SR och då speciellt eko-redaktonen har förmått att göra program efter mordet på kollegan Nils Horner! Jag har hört hur era röster brutits av rörelse, hur ni sedan tagit er samman och "gjort jobbet". Det kan inte ha varit lätt, kommer inte att vara lätt. Själv gråter jag när jag hör era beskrivningar av er vän och kollega, ser och lyssnar på intervjuer och reportage som belyser Nils helt unika gärning. Kan det vara så att genom att berätta och dela med er av minnen och anekdoter om Nils Horner gör det obegripliga en gnutta mindre ofattbart? Inte bara för oss lyssnare utan även för er själva...

Julia Milder, Ekot: Hej Karin! Det har varit overkliga och ofattbart tunga dagar på Ekoredaktionen och på alla radiohus runtom i landet. Tack för din feedback om vårt jobb - jag kan bara tala för mig själv, men det har varit en konstig situation att befinna sig i, att hantera krisen över att en kollega mördats, och samtidigt rapportera om det. För mig har alla minnen och anekdoter gjort att Nils har känts levande på något sätt - sedan inser man vad som hänt och hur oåterkallelig och definitiv döden är... Det är tungt, men fint att se hur engagerade alla lyssnare är, inte minst i den här chatten.

19:00, 13 March 2014

Alexander: Nils Horners röst har tystnat. Jag kommer att sakna den, verkligen. Jag beundrade hans förmåga att genom otaliga tolkare, genom så många resor –säkert utslitande sådana- närma sig folk i de mest avlägsna länder och ge en äkta känsla av närvaro, särkilt till dem som kunde förstå de mest sällsynta språk och dialekt som hördes genom hans intervjuer. Bakom det måste ha legat en enorm förmåga och talang för samarbete med olika folk och kulturer. Lite av det fick jag höra i program där utrikes korrespondenter berättade om sitt arbete. Hans koncisa, men informativa reportager gav oss möjlighet att förstå lite mera det oförståeliga som höll på att hända i många avlägsna länder. En stor tack till hans minne. A

19:00, 13 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: En folkkär journalist har gått bort.
Inte många som nått den statusen.
Med vänlig hälsning
F.

19:18, 13 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: Kära SR-medarbetare!
Ni hedrar idag er mördade kollega med att göra ett utmärkt jobb under svåra omständigheter under hela dagens PI-sändningar!
Tack!
Peter Hugo, Stockholm

19:19, 13 March 2014

Vieno Mårtensson: Nils Horner är död, lömskt mördad i Kabul. Själv är jag krigsbarn, viktigt med saklig information, även om det är länge sedan jag drabbades. Under många år var Barbro Alving min stjärna, senare har det varit Nils Horner. Jag har lyssnat till rösten, jag har lyssnat till hans rapport. Jag lyssnade på Bengt Terners ord varför vi är så njugga med beröm, erkänsla. En dag är det för sent men i Nils fall tror jag hans gärning kommer att leva kvar länge även om han själv inte fick höra orden. Hoppas vi lär oss något! Med vänlig hälsning Vieno Mårtensson, Mariestad

19:19, 13 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: Hej! Beklagar förlusten av en jättebra reporter!
Hans reportage var alltid intressanta just för att han var på plats och skildrade den lilla människan! Tack för all bra Public Service!
Anders

19:20, 13 March 2014

Julia Milder, Ekot: Lyssnarmail: Bästa ekot!

Jag får djupt beklaga sorgen, efter Nils Horner. Nils hade en tydlig och väldigt
lättlyssnad röst. Jag tycker att alla korrespondenterna både in-/utrikes gör ett mycket bra jobb. Mycket kompetenta. Dom är ur en synvinkel bättre, än dom på TV, för dom måste tala i ett målande bildspråk (litterärt) när dom bara hörs. Det gör er så otroligt intressanta att lyssna på. Ett mycket viktigt jobb, för vi behöver få veta vad som händer i vår omvärld. Det lite längre lunchekot, tycker jag särskilt bra om för dom har en tidnings (medie) krönika. Den utrikes medie på söndagarna också bra. Utrikeskorrespondenterna
12.55 i P1 söndagar, missar jag aldrig. 51 år ingen ålder att tala om Nils var bara 2 år äldre än mig. Jag är född 1965.
Mvh: Mats Johansson, Luleå

19:21, 13 March 2014

Evy Jonsson: Jag blev så fruktansvärt ledsen och chockad när puschnotisen från DN dök upp i min mobil på morgonrundan. Det är intressant och vackert att läsa hur många som upplevde det på liknande sätt - som förlusten av en nära vän. Vilken begåvning! Och vilken förlust. Det känns som om vi förlorat en statsman.

19:23, 13 March 2014

Najib Al Saddawi: Och så blev Horner mördad på Kabuls gator Och så tystades denna röst som alltid strävade efter sanningen Och så tog döden en Horner som var full med liv Varför mördades Horner på Kabuls gator, medan, här, har våren nyss börjat? Varför skyndade du dig, Horner att gå bort och lämnade oss till vår förtvivlan och frågetecknen? Ska vi sörja över din bortgång, eller ska vi sörja över oss själva att vi gått miste om dig? Hur kunde du då dö, medan klangen av din röst fyller hela horisonten? Hur kunde du då bli till en nyhet i massmedierna, efter att du själv var en nyhets skapare? Din doktrin är ju livet, medan dödens doktrin är ju döden Låt oss då sörja över din bortgång! Låt oss då komma ihåg dig! Låt oss då hedra dig Du, gode vän Najib Al Saddawi Lund, den 12 mars

19:24, 13 March 2014

Fredrik Olofsson: Trots att det har gått flera dygn sedan dådet känns det overkligt. En mycket kompetent röst har tystnat. Då vi själva levde och arbetade i Asien och Filippinerna under ett antal år lyssnade jag gärna till Nils Horners reportage. De var alltid väl underbyggda och gjorda på ett inkännande och personligt sätt. Händelsen sattes alltid i sitt sammanhang och reportagen förklarade på ett sätt som lokala medier sällan lyckades med. Särskilt tycker jag hans återresa till det tyfondrabbade Tacloban var typiskt för honom: kunnigt, personligt och inkännande. Reportagen var som små konstverk av en mycket duktig journalist. Det blir alltid mörkt på himmelen när en stjärna slocknar. https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6252

19:24, 13 March 2014

Jocke Glad: Det är ofattbart att det fria ordet, dom fria tankarna kan framkalla sådan rädsla och sådant hat att man dödar en människa som tänker och talar fritt ur hjärtat.

19:27, 13 March 2014

Lisa: Att höra Nils Horners namn i kombination med ordet mord är overkligt, hjärtskärande och fruktansvärt sorgligt. Tack för allt du gett och gjort nils. Omkring dig blev världen levande. Önskar önskar önskar det aldrig hänt.

19:28, 13 March 2014

Marie Magnusson: Det är så oerhört tragiskt , det känns som man har förlorat en sann vän.Jag är en trogen P1 lyssnare som såg fram emot att höra Nils Horners reportage från fjärran land. Det var något i hans röst och i den sakliga rapporteringen som gjorde att man stannade upp och satte sig för lyssna. Ett tomrum som blir svårt att fylla. Mina tankar går till Nils Horners anhöriga och till Sveriges Radio som mist en aktad kollega och en av sina bästa utrikeskorrespondenter.

19:36, 13 March 2014

Emma Westman: Tack Nils för dina reportage. Särskilt minns jag dina berättelser från munkarnas protester i Burma 2007 (?), jag satt i min soffa och tårarna strömmade ner för kinderna. Så inkännande, enkelt, förkrossande...

19:52, 13 March 2014

Leif Öhrling: En märklig och synnerligen vänlig person, som jag hade nöjet att träffa två gånger. Den första i Rom av en händelse när jag icke visste vem han var. Bara två svenskar som råkade sitta på samma cafeteria. Bar Brasile espresso och mineralvatten. Den andra gången 8 år senare, i Con Cang av alla ställen. Mina stora och uppriktiga condoleanser till dina anhöriga. wei Nisse Leffe

23:04, 13 March 2014

Lisbet L: Nils Horners röst - fylld av engagemang - ödmjuk och saklig - fick oss ofta att stanna till i vardagen och beröras av perspektiv och skildringar från en mångfald av platser, miljöer och situationer. Tack Nils för allt du gjorde för att förmedla en mångfacetterad bild av verkligheten, i alla dessa stunder. Vi kommer att sakna din röst och dina skildringar - Oändligt sorgligt att din röst nu tystnat.

08:13, 14 March 2014

Anders Textorius: Nils Horners röst och lysande journalistik betydde ofantligt mycket för mig för att på ett närgånget och levande sätt gestalta intressanta företteelser i Fjärrna Östern. Jag arbetade och studerade i Japan och Sydkorea undr 90-talet och det känns som en enorm förlust...

10:38, 14 March 2014

Susanne Nordell: Det var med stor förfäran som jag uppfattade nyheten om Nils Horners död. Det är ofattbart att hans röst tystnat, På något sätt kändes det som om jag kände honom, tack vare hans stora närvaro i alla sina reportage. Det kommer att bli mycket tomt utan honom. Han hade en enastående förmåga att rapportera stora och viktiga händelser genom den lilla människan. Detta gjorde att man kunde förstå, annars ganska komplicerade företeelser, på ett enklare plan. Nils Horner förmedlade viktig information till oss på ett oerhört engagerande sätt och jag tror inte någon kunde gå oberörd från hans inslag. Han var dessutom otroligt duktig på att göra just radio, och måla fantastiska och levande bilder med ljud. Jag vill tacka honom för allt enastående och viktigt, demokratiskt arbete och sända mina kondoleanser till hans familj, vänner och kollegor!

15:44, 14 March 2014

Sofia: I bilen på väg till jobbet på morgonen var Nils en trivsam följeslagare som uppdaterade mig på det senaste. Jag kommer att sakna hans röst och intressanta inslag. Vila i frid!

20:23, 14 March 2014

Robert: Nils Horner, din röst på resa genom världen har alltid hittat vägen hem till min radio. Så sorgligt att aldrig mer hör din sakliga och skarpa blick från fjärran. Med stor saknad säger jag farväl till intelligent och insiktsfull radiovän. Mina tankar och deltagande i sorgen till familj och kollegor.

23:04, 14 March 2014

Ruben Brunegård: Chock, sorg och saknad är vad jag känner, Nils. Tänker på dina närmaste, din mor och syster i Borås. Tänker också på alla Dina vänner, kolleger och hängivna lyssnare runt om i Sverige och världen. En uppskattad radioröst och barndomsvän har tystnat. Många glada minnen står dock i kö från vår gemensamma grundskoletid. Din vänlighet, nyfikenhet, lågmälda humor men också berättarkonst fanns redan där. Skoluppsatserna skrev du med humor och flyt i berättelsen och snabbt gick det. Att du skulle bli journalist förvånade mig aldrig. Hösten 1975 började vi med DX-ing. Vi lyssnade på kortvågsradio var för sig, tävlade om att skriva lyssnarrapporter och inom några månader hade vi båda ett omfattande kontaktnät av radiostationer runt om i världen. Efter ett halvår falnade mitt intresse för DX men jag tror du fortsatte... Ditt omvärlds- och människointresse utvecklades sedan till en imponerande journalistisk livsgärning - dock alltför kort. Tack Nils! Hoppas på återseende

00:52, 15 March 2014

Anne: Några dagar innan den hemska morgonen tänkte jag högt att det finns två journalister jag alltid skruvar upp radion för att lyssna på. Först på denna lilla exklusiva lista kom Nils Horner, den enda journalist jag vet som rapporterar hudnära närvaro, känsla, medkänsla och kunskap.

10:00, 15 March 2014

Kiarash: Nils Horner var en av många duktiga journalister som riskerade sin hälsa och sitt liv för att rapportera nyheter och göra reportage från avlägsna länder. Han hade medkänsla, enorm energi och var överallt. Mina kondoleanser till hans mamma och hans syster.

11:20, 15 March 2014

Birgitta: Du kunde verkligen allt, Nils. Text, foto, ljud, fiffiga tekniska lösningar, analys, komma nära, ta dig fram. Du var alltid vänlig, ofta rolig och flitigare än alla oss andra. Jag minns många av dina reportage, men kanske allra mest din imponerande resa i spåren av Fukushima. Tänker på dina anhöriga.

11:31, 15 March 2014

Malou Gustafsson : Denna lugna röst som rapporterade från oroshärdar i världen sakligt och lätt att förstå och att lyssna till. Tack för allt! RIP

12:41, 15 March 2014

P1-Lyssnare: Hur kan man sakna och sörja någon som man aldrig träffat annat än som röst i radion? Därför att den rösten alltid stod för medkännande och genuitet och hjälpte oss förstå. Tack!

14:04, 15 March 2014

Gudrun: Lyssnat på Nils sedan tsunamin 2004. Min son reste då omkring i Asien och Nils blev som en länk till min son. Sörjer och saknar dig Nils. Tack för allt. RIP.

18:35, 15 March 2014

Joakim: En fantastiskt yrkesman, och en människa som fick andra att bry sig om världen utanför Sverige. En stor förlust, RIP Nils Horner !!

10:21, 16 March 2014

J: En trygg och uppdaterad röst som varit med en genom åren har försvunnit.

10:21, 16 March 2014

Ismael: Nils ligger värmt i hjärtat på mig. Jag lider med hans familj. Nills hade en klar och tydligt röst som fick mig förstå allt som han berättade ord för ord. Det var oerhört speciell röst som drog all mina tankar närmare till radio. Jag hoppas att de som ligger bakom hans död ska hittats och sättas inför rätte. Mina tankar och böner är med Nills och hans familj. Mår Gud bevara honom i evigt Paradis.

10:24, 16 March 2014

Mimmi och Jörgen S: Våran kondoleans till familjen. Kära Nils Horner. R.I.P. Mimmi och Jörgen S.

12:36, 16 March 2014

Annika: Tack för ett underbart program,Godmorgon Världen! Fruktansvärt att ni behövde sända det - men tack! Jag har i så många år fått följa med och träffa alla dessa "vanliga människor" tillsammans med Nils! Så har det känts i alla fall! Tack för alla reportage Nils!

12:37, 16 March 2014

Susanna R.: Tack till Godmorgon Världen för att ni ägnade sista timmen till att återutsända flera inslag av Nils Horner idag. Jag saknar honom ohyggligt!!!! Sedan tycker jag att ni kan fortsätta ha den här fliken öppen på SR/P1 första sidan några dagar till. Lyssnarnas minnen är en plats dit jag återvänder varje dag.

12:37, 16 March 2014

Christoffer: Nils var en journalist som kunde få ut helt fantastiska reportage från platser som få personer ens hade vågat åka till, än mindre genomföra en så gedigen journalistik från. Nils var en man som jag under många år känt en stor respekt och beundran för och som var en avbild av de ideal jag har för professionalism, journalism och medmänsklighet. Tack för alla otroliga reportage och bilder av människor.

12:37, 16 March 2014

Peter: Nils, jag saknar dig, du gav detta medium kvalitativt innehåll, personligt, fängslande och tydligt. Även om jag inte kände dig så tror jag, genom det jag har hört, att du på det privata planet bar du på egenskaper som jag värdesätter högt och känner igen mig i.

13:07, 16 March 2014

Karolin Sjöö: Nils Horner var en av vår familjs favoritkorrespondenter. Han lyckades fånga den vanliga människans umbäranden i en tillvaro alltför ofta präglad av fattigdom och våld. Genom Nils kom dessa människor in i vårt kök och fick oss att stanna upp i våra göromål. Vi var och är chockade och mycket ledsna. Jag vill också passa på att sända en hälsning till resten av korrespondentgänget och övriga medarbetare på Sveriges Radio, ni gör ett fantastiskt jobb! Livet vore mycket fattigare utan radion!

13:07, 16 March 2014

Boel: De vanliga människorna i Asien har förlorat en röst som gjort dem hörda. Vi p1 lyssnare har fått ett stort tomrum vårt p1 - liv då din distinkta röst har tystnat. Man lyssnade verkligen och lärde sig av dina reportage.Du tycktes alltid så inkännande och professionell. Jag hoppas att dina kollegor låter sig inspireras av dig även om din stil var unik. Sänder mitt deltagande i sorgen till dina kollegor och din familj. Lovar dej, som lyssnare och människa, att aldrig sluta bry mig om det du ville förmedla- ett intresse för vad som sker i världen och hur det påverkar människor. Kommer att fortsätta att lyssna på radion för att få de bästa reportagen. Tack för allt.

14:48, 16 March 2014

Björn : Jag blir väldigt tagen och sorgsen när vi förlorat Nils. Han känns som en vän som kan hjälpa mig att förstå världen. Sen känns hans gärning viktigare än någonsin med tanke på alla mäktiga krafter som med desinformation och propaganda försöker blanda bort sanning, moral och etik, som på Krim just nu.

05:06, 17 March 2014

Catharina: Det känns fortfarande ofattbart. Och kommer alltid att kännas så otroligt onödigt. Må du vila i frid och tack för din fantastiska insats som journalist.

20:58, 17 March 2014

Sassan Etemad: Det känns lite som att Nils Horner dog för oss, för sådana som jag som lyssnade på honom varje dag i vår trygghet. Jag får lite dåligt samvete för det. Speciellt med tanke på att jag själv kommer från Iran, grannland till Afghanistan. Nu efteråt inser man att han var en institution, komprimerad i en person med en resväska. Med sitt lågmälda men energiska sätt att prata behandlade han människorna han rapporterade om med respekt. Det fanns aldrig spår av hån eller förakt, riktat mot andra människor, kulturer och tankesätt. Mina kondoleanser går till hans familj och vänner.

20:58, 17 March 2014

Kristiina: Nils, Du tog med oss lyssnare till så många avlägsna delar av världen och lyckades fånga vår uppmärksamhet. Du visade sådan respekt och och omtanke för människor som trots krig och katastrofer fortsatte att leva med sin vardag. Tack för det du gjorde, tack för det du lärde oss.

20:18, 18 March 2014

Maria: Det känns skönt att denna chatt fortfarande finns tillgänglig. På något vis blir sorgen och saknaden efter Nils lättare att hantera när man får ta del av andras tankar och känslor.

20:19, 18 March 2014

Kajsa: En oväntad förlust av en på många sätt viktig röst - saklig, klok, initierad och dessutom oerhört behaglig att lyssna till. Du kommer att vara saknad. Mitt deltagande till familjen.

20:19, 18 March 2014

Anna: Så fruktansvärt och ofattbart orätt. Nils du fattas mig. Mitt varma deltagande till familjen och kollegor.

23:29, 18 March 2014

Ester E: Nils, du hade den där karaktäristiska lugna rösten. Du var saklig men alltid inkännande i dina så viktiga reportage. Tack för det du hann ge, vila i frid.

10:27, 19 March 2014

Monica OE 75+: Jag lystrade alltid extra noga då jag hörde Nils' speciella röst. Lugn, insiktsfull och inlevelsefull i olika människora situation. Åh åh, så tomt och tyst - att nu aldrig mer få höra hans välkända stämma. Jag har gråtit sjöar.......

23:54, 21 March 2014

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista