I dag presenteras årets Sommarvärdar

Klockan 13.00 är det dags för ett säkert sommartecken när årets Sommarvärdarna avslöjas i Radiohusparken i Stockholm.

58 värdar ska leda varsitt Sommarprogram och trycket på den namnkommitté som utser Sommarvärdarna är hårt.

– Det är väldigt många som hör av sig och vill göra Sommar - på många olika sätt. Komikern Peter Wahlbeck blev oerhört kränkt och arg över att han inte fick göra Sommar en sommar och skällde ut min assistent per telefon. Hon undrade då om det inte var dumt att skälla ut henne om han nu ville göra Sommar. Han höll med. Nästkommande sommar blev han Sommarvärd. Telefonsamtalet oaktat, berättade Sommarchefen Bibi Rödöö när hon chattade på sverigesradio.se för en vecka sedan.

Namnen på Sommarpratarna är en väl bevarad hemlighet som bara namnkommittén känner till i förväg men ett av namnet är redan avslöjat. Årets lyssnarvärd heter Sebastian Kirppu och har röstats fram av Sveriges Radios lyssnare.

Sebastian bor i Granberget, en liten by mitt inne i skogen som bara har fem invånare. I sitt Sommarprat vill Sebastian ta med lyssnarna ut i naturskogen.

– Det känns oerhört inspirerande att få Sommarprata i P1, det ska bli fantastiskt roligt att förmedla skogens röst till det svenska folket, sade Sebastian Kirppu när hans namn avslöjades.

Klockan 13.00 i dag är det dags för Bibi Rödöö, chef för Vinter och Sommar i P1, att presentera årets Sommarvärdar direkt från Radiohusparken. Här följer du presentationen live.

Ett av förra sommarens mest lyssnade program gjordes av författaren och musikern Kristian Gidlund. Drygt två månader efter att programmet sändes gick Kristian Gidlund bort i cancer. 

Sommar i P1 har premiär på midsommardagen, lördagen 21 juni klockan 13.00, och sänds dagligen hela sommaren till och med söndag 17 augusti.Programmen finns för efterhandslyssning på sverigesradio.se samt i appen Sveriges Radio Play.

Viktiga tider under dagen:

13.00 Här följer du presentationen av årets Sommarvärdar

16:00 Chatta med Sommarchefen Bibi Rödöö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista