Minst 15 döda i attack mot FN-skola

Minst 15 personer har dödats och många fler skadades i en israelisk attack mot en FN-skola i norra Gaza. Bland de döda fanns en bebis.

Många flyktingar hade tagit skydd i skolan, berättar en talesperson för hälsodepartmentet, Ashraf al-Qidra, för Reuters. Flera medicinska center kring Beit Hanoun tar emot de skadade.

- För att hantera en sådan här massaker krävs det mer än ett sjukhus, säger Ayman Hamdan, chef på sjukhuset i Beit Hanoun, till Reuters.

Över 140 000 palestinier har flytt sina hem under den israeliska offensiven och många har sökt sig till FN-byggnader i hopp om skydd.

Tidigare på torsdagen manade Hamasledaren Khalid Mishal till ett tillfälligt eldupphör i Gaza för att tillåta humanitär hjälp, men avvisade på nytt det förslag till vapenvila som Egypten lagt fram. Hamas anser att förslaget gynnar Israel, och tänker inte acceptera någon vapenvila som inte innebär att den åtta år långa blockaden av Gaza hävs.

Det är inte heller nära förestående att Israels militär ska dra sig tillbaka från Gaza, enligt ett israeliskt statsråd.

Antalet offer i Gaza för den israeliska offensiven har stigit till över 700, enligt AFP. Antalet dödade israeliska soldater steg i går till 32. Även tre civila har dödats av raketer från Gaza.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista