1 av 10
Nu har de italienska vattenbombningsplanen landat. Foto: Mattias Pleijel/Sveriges Radio.
2 av 10
Ekots Arash Mokhtari fick åka med brandförsvaret genom det avbrända området. Foto: Arash Mokhtari/Sveriges Radio.
3 av 10
Kung Carl XVI Gustaf anländer till Ramnäs på onsdagen. Foto: Maja Suslin/TT
4 av 10
Foto: Mattias Pleijel/Sveriges Radio.
5 av 10
Vattentanken inne i ett av planen. Foto: Mattias Pleijel/Sveriges Radio.
6 av 10
De franska vattenbombplanen landade i Västerås på tisdagskvällen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
7 av 10
Två Blackhawkhelikoptrar lyfter i diset från idrottsplatsen i Ramnäs. 13 helikoptrar deltar i släckningsarbetet. Foto: Fredrik Sandberg/TT
8 av 10
Hemvärnsmän lastar en bandvagn vid brytpunkten i Ramnäs. Foto: Fredrik Sandberg/TT
9 av 10
En vägspärr på tisdagen, bilar stoppas från att köra väg 256 syd om Norberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT
10 av 10
Hemvärnet på väg till räddningsarbetet. Foto: Filip Stiller

Direktrapport: Skogsbranden i Västmanland onsdag 6 augusti

2:43 min

OBS! Aktuell direktrapportering hittar du här

Branden kunde begränsas något under onsdagens släckningsarbete, men fortfarande brann ett stort område i Västmanland. Kraftig rök spreds i området och läget var inte under kontroll. Ekot direktrapporterade under dagen.

  • Vattenbombningen avbröts 20.00 och återupptas troligen 06.30 torsdag morgon.
  • Nära 700 000 liter vatten har släppts över branden under onsdagen.
  • Ett larm om en ny brandhärd visade sig vara rök från den pågående branden.

Erik Grönlund: Godmorgon!

Nyligen kommer beskedet om att boende i Gamleby, som tidigare har evakuerats, kan ges möjlighet att återvända för att titta till sina hus. Förbehållet är att man håller sig väl uppdaterad på brandläget och är beredd på att lämna orten om brandläget skulle förändras drastiskt. Lyssna på P4 Västmanlands sändningar för aktuell information.

[Ekot har sammanställt tidigare direktrapportering om branden, som finns att läsa genom att klicka på länken nedan.]
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5929969

06:54, 6 August 2014

Erik Grönlund: Länsstyrelsens uppmaning kvarstår dock: "Har du möjlighet så stanna borta".

06:54, 6 August 2014


Räddningsarbetare i Ramnäs på väg mot brandområdet nu på morgonen. Foto: Filip Stiller/Sveriges Radio.

Räddningsarbetare i Ramnäs på väg mot brandområdet nu på morgonen. Foto: Filip Stiller/Sveriges Radio.

06:55, 6 August 2014

Erik Grönlund: Just nu faller dessutom ett lätt regn över delar av Västmanland, vittnar Ekots Filip Stiller om som är på plats i Ramnäs. Väderprognosen varslar om något mer gynnsamma förhållanden under dagen.

06:59, 6 August 2014

Mikael Kulle, Ekot: Många träd faller i brandområdet när rötter brunnit av, uppger räddningstjänsten.

”Vi vädjar till alla att respektera våra avspärrningar. Det är farligt att gå in på området”, säger räddningsledare Lars-Göran Uddholm till Ekot.

07:01, 6 August 2014

Mikael Kulle, Ekot: På flera platser har räddningsmanskapet inte läget under kontroll. Tjock rök gör det svårt att se var brandhärden är. De två franska flygplanen som anlände i går ska vattenbomba under förmiddagen. Räddningstjänsten hoppas även att de två italienska specialplanen som nu finns i Köpenhamn ska ansluta på förmiddagen.

07:02, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Polisen på plats i Gammelby har inte sett några tecken på plundring under natten, uppger Länsstyrelsen. Mer detaljerad information om de öppnade avspärrningarna i centrala Gammelby:
http://www.lansstyrelsen.se/vastmanland/Sv/manniska-och-samhalle/krisberedskap/skogsbranden/Pages/skogsbranden.aspx

07:45, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Tågtrafiken mellan Västerås och Fagersta/Ludvika/Avesta/Krylbo är fortfarande inställd utan ersättningstrafik. Vägarna 756, 759, 256, 681, 685, 668 är avstängda på vissa delsträckor. Det finns ingen prognos på när trafiken kan återupptas.

07:57, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Under morgonen gick räddningstjänsten ut och hävde evakueringen av Gammelby. Däremot poängterar man att de som väljer att återvända måste hålla sig uppdaterade via radion och vara beredda på att evakuera igen vid besked. I Västervåla, Ängelsberg och områdena däromkring råder fortsatt evakuering och man får alltså inte återvända. Läs mer: http://t.sr.se/1oAhakK

08:11, 6 August 2014


Vår reporter Martin Vare levererar en ögonblicksbild från Gammelby.

Vår reporter Martin Vare levererar en ögonblicksbild från Gammelby.

08:13, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Klockan 10 är det planerat att de franska vattenbombningsflygplanen ska tas i bruk. Vattnet kommer att antingen att hämtas från Mälaren eller den mer närbelägna sjön Åmänningen, beroende på rökläget. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från upptagningsområdet, då det är många ton vatten som faller.

- Här i Ramnäs känns det som att röken lättat något, men man känner hela tiden lukten av bränt trä och det går inte att öppna fönsterna, säger Ekots reporter Filip Stiller.

08:14, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Länsstyrelsen ger oss följande lägesrapport: Läget på Västerfärnebokanten av branden är stabilt enligt räddningstjänsten nu på morgonen. Situationen är inte längre akut, även om det fortfarande är allvarligt. Räddningstjänsten kan koncentrera sig på att släcka glödelden på marken nu. Det finns inga nya beslut om evakuering, men räddningstjänsten vill att allmänheten håller sig borta från brandområdet

08:21, 6 August 2014

janne: Försöker få ett svar idag. Är det inte över nu? Behövs verkligen direkt rapport här hela tiden?

Adam Westin, Ekot: Hej Janne! Situationen fortfarande bedöms som allvarlig, och branden är fortfarande inte under kontroll. Vi bedömer att det finns ett stort allmänintresse kring branden, och därför fortsätter vi tills vidare med direktrapporteringen.

08:35, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Flera hundra djur i Västmanland har flyttats, och Sture Johansson på LRF berättar om att många bönder har hört av sig och erbjudit plats på sina gårdar. Lyssna här:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5930952

08:53, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Antalet personer som arbetar med att släcka branden har utökats. Cirka 200 man finns nu på plats och där ingår räddningstjänsten, hemvärnet, försvarsmakten och frivilliga, enligt Ekots reporter Filip Stiller.

09:04, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: De båda franska flygplanen som ska hjälpa till och vattenbomba området kan inte lyfta från Västerås flygplats på grund av dålig sikt. Det är i nuläget oklart när de kan lyfta. Flygplatsen håller kontakten med SMHI. Läs mer: http://t.sr.se/1oB7FSb

Samtidigt kommer besked att de italienska flygplanen som också ska hjälpa till beräknas landa i Västerås 10.20. När vattenbombningen väl kommer igång ska vatten hämtas i Åmänningen och inte Mälaren. Först hette det att man skulle hämta i Åmänningen men ändrade sig sedan. Nu har man alltså ändrat tillbaka till den ursprungliga planen.

09:19, 6 August 2014

Karin: Hej! VAr det inte italienska slackningsplan som skulle komma? Vad hande med dem?

Mikael Kulle, Ekot: Både italienska och franska plan ska bistå i släckningsarbetet. Men de italienska har försenats på grund av oväder i Alperna, men man hoppas att de ansluter under förmiddagen.

09:28, 6 August 2014


Ekots reporter Kalle Wannerskog befinner sig på väg 56 strax söder om Sala.

Ekots reporter Kalle Wannerskog befinner sig på väg 56 strax söder om Sala. "Det kliar lite i ögonen".

09:31, 6 August 2014

Orolig mamma: Luften i Västerås har sedan gårdagen varit tung och jobbig att andas in pga röken från elden. Vi känner av huvudvärk och trötthet. Hur påverkar den rökiga luften ett litet spädbarn på bara 4-5 veckor gammal? Kan luften vara skadlig eller påverka henne negativt på något sätt? Vi är på besök och har möjlighet att återvända hem. Vad ger ni för rekommendation i mitt läge?

Viktor Mattsson, Ekot: I går sa Länsstyrelsen att röken inte är giftig och inte direkt farlig, men det är aldrig bra att andas in för mycket rök oavsett. Hur den påverkar små barn vet jag faktiskt inte. Jag rekommenderar dig att ringa sjukvårdsupplysningen på 1177 och fråga om du är orolig för din dotter.

09:39, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Vi får frågor om brandröken och hur farlig den är, jag talade nyss med Giftinformationscentralen.

- Röken är farlig att andas in i högkoncentrerad form. Men det är inte någon sorts giftgas som smyger sig på, utan man märker när det blir olidligt att vistas i området, säger Erik Lindeman, läkare på Giftinformationscentralen.

Hur påverkas barn och spädbarn av röken?

-- På samma sätt som vuxna, men de är något känsligare eftersom att deras luftvägar är mindre. De kan få hosta, ökat andningsarbete och pipande ljud, men jag har inte hört om särskilt många sådana här fall, säger Lindeman.

Rekommendationen till astmatiker i brandröksdrabbade områden är att dubblera sin normala astmabehandling, för att minska sin känslighet.

För rådgivning, ring sjukvårdsupplysningen på 1177.

09:46, 6 August 2014


Släckningsarbete i går kväll. Foto: Räddningstjänsten Dala Mitt, @RtjDalaMitt

Släckningsarbete i går kväll. Foto: Räddningstjänsten Dala Mitt, @RtjDalaMitt

09:51, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Räddningstjänsten har tagit ut gräsklippare från husen i Gammelby, på grund av explosionsrisken.

- Först trodde jag att någon hade försökt sno den, men sen tittade jag runt i byn och då var alla ute, säger Evelina Andersson som bor i Gammelby. Hon berättar för P4 Västmanland att träden har plöjts bort vid de hus som är närmast skogen.

- Det är bra för att vi inte ska få våra hus uppbrunna, men tråkigt ändå, säger Evelina Andersson.

09:59, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Just nu står de franska flygplanen som hjälpa till med vattenbombningen på kvar Västerås flygplats och kan inte lyfta på grund av dålig sikt. Man avvaktar en prognos som ska komma 11.15, enligt flygplatsen.

När det sedan är dags för flygning är enligt Länsstyrelsen alltså planen att hämta vatten från Åmänningen men även Mälaren finns på kartan. Man poängterar därför att det är ”av yttersta vikt att obehöriga håller sig borta både från hela Granfjärden i Mälaren”.

10:05, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: En kallfront precis över Västerås och där branden är, gör att meterologerna bedömer att det är för dålig sikt för att de franska planen ska kunna lyfta.

Vad krävs för att planen ska kunna lyfta?

- Att fronten ruckar på sig väster- eller österut, då blir det tydligen lite bättre väder. Piloterna har ständig kontakt med meterologerna och flygkoordinatorn, säger Mikael Nilsson, flygplatschef på Västerås flygplats.

Tre plan väntar på att lyfta, varav ett spaningsplan och två vattenbombare.

- De har betydligt högre kapacitet än helikoptrarna. De tar tre gånger så mycket vatten och är snabbare om en sjö finns i närheten, säger Nilsson till Ekots reporter Susanna Einerstam.

10:09, 6 August 2014


Ekots reporter Kalle Wannerskog har kommit fram till Ramnäs och den militära ledningscentralen.

Ekots reporter Kalle Wannerskog har kommit fram till Ramnäs och den militära ledningscentralen.

10:18, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Kollektivtrafiken mellan Ludvika och Västerås är nu igång igen, efter att ha varit helt avstängd sen i går eftermiddag. Under dagen i går gick ersättningsbussar, eftersom tågen var inställda, men senare på eftermiddagen ställdes även bussarna in eftersom röken var så tjock att det blev trafikfarligt att köra på vägarna.

Strax efter klockan tio nu på förmiddagen startade den första ersättningsbussen från Ludvika via Fagersta och ner mot Surahammar igen, och tågen mellan Västerås och Surahammar är också igång, även om några avgångar kan vara inställda. Bussarna går inte in i Virsbo och Ängelsberg.

10:26, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Gällande evakueringen. Det råder fortfarande evakuering i Ängelsberg och Västervåla med omkringliggande områden. Tidigare under morgonen gick räddningstjänsten ut och hävde evakueringen i Gammelby. Dock uppmanas alla som vill återvända att fortsätta lyssna på radion och vara beredda och lämna om läget förändras.

Totalt har omkring 1 000 personer evakuerats sedan i måndags.

10:29, 6 August 2014

Förvirrad: Kan vattenbombplanen lyfta eller inte? Lyssnar på p4 Västmanland och tycker informationen är förvirrande. Programledarna säger en sak och nyhetsuppläsarna en annan...

Viktor Mattsson, Ekot: Det har kommit olika uppgifter. Men när jag pratade med vd:n på flygplatsen för en stund sedan sa han att planen är fast på marken på grund av dålig sikt. Man avvaktar ny prognos som ska komma 11.15. Vi ringer med jämna mellanrum och stämmer av.

10:31, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Följande sjöar har blivit avspärrade: Hela Granfjärden i Mälaren, Åmänningen, Hörendesjön, Virsbosjön, Snyten, Fläcksjön, Långsjön (för båttrafik).

Inga båtar får trafikera vattnet, båtar som ligger i sjöarna måste ligga kvar förtöjda, skriver Länsstyrelsen.

10:32, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Från Länsstyrelsen:
"Vi är överväldigade över all hjälp och resurser som har skänkts av frivilliga. Just nu har vi mer mat, vatten och proviant än vad som är hanterbart här på ledningscentralen i Ramnäs. Vi tackar därmed vänligt men bestämt nej till ytterligare gåvor."

10:34, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Här har SR samlat bilder från branden i sociala medier:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5930581

10:39, 6 August 2014


Sara Österberg har delat en bild under #evakuera #norberg #branden #skogsbranden #salabranden

Sara Österberg har delat en bild under #evakuera #norberg #branden #skogsbranden #salabranden

10:44, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: De italienska flygplanen som ska hjälpa till med vattenbombningen har landat på Västerås flygplats, rapporterar vår reporter Mattias Pleij på plats.

10:45, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: De italienska planen har nu landat.

- Ja de landade alldeles nyss, säger Mikael Nilsson, vd och flygplatschef på Västerås flygplats.

Så planen kan landa men inte lyfta?

- Ja då har man ju instrumentlandning, det har man inte i skogen, säger Mikael Nilsson.

Prognosen på när planen kan tänkas lyfta väntas fortfarande till 11.15.

10:47, 6 August 2014

Johan: Det har evakuerats, men är det något/några hus som har brunnit ner?

Viktor Mattsson, Ekot: Enligt räddningstjänsten har en del hus brunnit i det drabbade området, men man har inte lyckats få till en samlad bild av precis vilka hus det berör i nuläget.

10:54, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Fredrik Eriksson på räddningstjänsten säger att dagens väderläge är helt annorlunda än det de arbetade mot i måndags.
– Regnet gör ju att branden har svårare att utvecklas. Luftfuktigheten påverkar ju. Men vi får ju inga mängder, så för att det ska bli ett ordentligt skydd behöver vi mycket regn och under en längre tid, säger han.

10:56, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: En gård har brunnit kraftigt, enligt Länsstyrelsens informationsansvarig. Den är belägen i nordvästra delen av brandområdet. Länsstyrelsen vill inte säga mer exakt var den ligger och hur kraftigt den brunnit, men säger att "det har brunnit ordentligt" till Ekots reporter Alexander Gagliano.

11:18, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Mikael Nilsson, vd på Västerås flygplats, förklarar varför flygplanen från Italien och Frankrike ännu inte kunnat inleda vattenbombningen. "Det ligger en kallfront precis över Västerås och tvärs över området för branden så det är alldeles för dålig sikt för att gå upp".
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5930996

11:28, 6 August 2014

Magnus: Hur ser rökutbredningsområdet ut nu? Det är mer rök här i Sala-trakten än någonsin tidigare under brandförloppet.

Viktor Mattsson, Ekot: Enligt räddningstjänsten beror det på att vinden tagit en annan riktning. Röken kan även uppfattas som tjockare på grund av regnet vilket skapar vattenångor. Rekommendationen kvarstår: Röken i sig är inte giftig, men känner du obehag ska du ta dig inomhus och stänga fönster och dörrar. Det är aldrig bra att andas in för mycket rök.

11:29, 6 August 201411:34, 6 August 201411:34, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Har precis fått kartor från Länsstyrelsen över vilka sjöar som är avspärrade i samband med brandbekämpningsarbetet. Det är alltså akutella sjöar för vattenbombningsplanen att hämta vatten i.

Det handlar om Åmänningen med omkringliggande sjöar samt Granfjärden.

11:34, 6 August 2014

Gunnar Munktelius: Går det att säga mer precis var och hur mycket det brinner inom det mörkare området på brandkartan? Finns bevakning runt hela området?

Viktor Mattsson, Ekot: Den senaste aktuella kartan som vi har att tillgå hittar du här: http://t.sr.se/1zNXdel Tyvärr har vi inte detaljer om hur intensiv branden är på olika platser inom själva brandområdet förutom att räddningstjänsten jobbar som hårdast vid den norra fronten. Räddningstjänst och polis finns på plats runt hela området.

11:44, 6 August 2014

Kim: Kan nån krama räddningspersonalen de ser åt mig? har suttit på nålar sedan måndagen då föräldrahemmet evakuerades. De gör ett så enormt arbete och det finns inte riktigt ord som räcker för att tacka dem.

11:44, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Vi får återkommande frågor om brandröken är farlig. Räddningstjänsten har tidigare förklarat att röken i sig inte är giftig men att man ska ta sig inomhus och stänga fönster och dörrar om den upplevs som obehaglig. Sedan är det såklart aldrig bra att andas in för mycket rök.

För medicinska frågor och hälsofrågor hänvisar vi till 1177 eller din vårdcentral.

11:47, 6 August 2014


Bilden visar beräkningar på hur rök från den stora skogsbranden i Västmanland sprids över norden. Grafik: NOAA, Air Resources Laberatory.

Bilden visar beräkningar på hur rök från den stora skogsbranden i Västmanland sprids över norden. Grafik: NOAA, Air Resources Laberatory.

11:53, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Röken från branden i Västmanland har spridit sig över hela Norrland och in över Finland och Ryssland. Det visar den här kartan som SMHI tagit fram med hjälp av en amerikansk vädertjänst. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5931197

11:54, 6 August 2014

Lasse: Den där brandkartan har funnits I flera dagar. Säger ingenting. Det måste väl finnas en mer aktuell?

Viktor Mattsson, Ekot: Jag pratade med Länsstyrelsen för en liten stund sedan och enligt dem är den fortfarande aktuell. Stämmer såklart av regelbundet för att se om det finns någon uppdatering.

11:57, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Ekots reporter Alexander Gagliano rapporterar på plats i Ramnäs: "Det är för molnigt och för mycket rök för att flygplanen från Italien och Frankrike ska kunna lyfta, de får ingen överblick över hur de ska vattenbomba. De hoppas komma upp i luften under eftermiddagen. Vilken tid vet man ännu inte."

12:09, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Thomas Aronsson som bekämpar branden kan i nuläget inte arbeta med att släcka branden. "Vi får avvakta för vi har fått höra att vi inte får gå ut i skogen när planen ska vattenbomba, det blir som cementmatta, så vi avvaktar", säger Aronsson. Flygplanen har dock inte kunnat inleda vattenbombningarna på grund av dålig sikt.

12:14, 6 August 2014

Mikael Kulle, Ekot: I morgon väntas mer vind och värme i området och räddningstjänsten säger att det är "i dag det gäller" att komma tillrätta med branden, rapporterar Ekots Alexander Gagliano.

12:17, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Brandskummet som de utländska specialplanen har med sig kommer kanske inte få användas, då det kan vara miljöfarligt.

- I första hand kommer vatten att användas. Såväl svenskt som franskt brandskum kan ha oönskade miljöeffekter. Man vill inte att vattendrag och annat ska förgiftas, säger SR:s reporter Mattias Pleijel, som talat med Länsstyrelsen och MSB.

Räddningsledaren Lars-Göran Uddholm hoppas att planen ska vara i luften inom en timme.

- Tyvärr spelar vädret oss ett spratt. Rökmolnen i kombination med moln gör att sikten blir för dålig, säger Uddholm till SR, men en prognos säger alltså att planen kan komma upp i luften omkring klockan 13.30.

12:21, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Vädret i dag är något svalare och regnigare än tidigare, därför räknas onsdagen som en nyckeldag för räddningsarbetet.

- Vi har en god möjlighet att trycka undan branden i dag, och ju mer vi lyckas desto mindre är risken att branden tar fart i morgon, då det väntas varmare väder, säger räddningsledaren Lars-Göran Uddholm i Lunchekot.

12:35, 6 August 2014

Kjell Erik: Varför är det farligt att vistas i närheten av vattenbombning från flygplanen? Är vattenflödet så kraftigt att man kan skadas rent fysiskt?

Adam Westin, Ekot: Ja, enligt Länsstyrelsen är det "förenat med livsfara" att vistas i området under vattenbombning, både vid den plats där planen hämtar vatten och där vattenbombningarna sker. Planen rymmer 5-6 ton vatten så det handlar om väldigt stora och tunga vattenmassor.

12:50, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Klockan 13.00 håller ledningstaben för räddningsinsatsen presskonferens i Ramnäs. Vi kommer sänder och direktrapporterar här på sajten.

12:51, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: VIKTIGT MEDDELANDE TILL ALLMÄNHETEN

Kategori: Varning

På grund av att vattenbombningar kommer ske uppmanas alla inom området Västerfärnebo, Hästbäck, Ängelsberg, Virsbo att omedelbart lämna området. Vattenbombningarna är förenade med livsfara.

12:51, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Här kan ni lyssna på ledningsstabens presskonferens som inleds nu klockan 13. UPPDATERING: Presskonferensen är nu avslutad.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5930901

12:57, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Förtydligande: Flygplanen som ska vattenbomba brandområdet har ännu inte lyft, enligt Mikael Nilsson, vd på Västerås flygplats. Han säger att just nu pågår en genomgång av uppdraget med piloter och besättning.

13:00, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: - Nu har vi hamnat i ett läge där vi trycker tillbaka branden och i princip har den inringad. Vädret hjälper oss, vinden är svag vilket är bra, men nackdelen är att röken blir kvar över området och det gör att sikten blir dålig, säger räddningsledaren Lars-Göran Uddholm.

13:03, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Vi rapporterade tidigare om att en gård brunnit ner i det nordvästra brandområdet. Nu har räddningstjänsten sökt igenom huset och säger att ingen person ska ha kommit till skada.

13:07, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: - Den största säkerhetsrisken vi har just nu är att vi har så mycket flyg i luften på en liten yta, och sikten är inte tillräckligt bra. Vi måste sätta säkerheten först, säger räddningsledare Uddholm.

En av piloterna säger till Sveriges Radio att planen inte kan ta hjälp av radarutrustning när de vattenbombar brandområdet, och att sikten därför är oerhört viktig.

13:10, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: När vattenbombningarna kommer i gång så kommer räddningsledningen att börja med det östra brandområdet. Vindarna som väntar i morgon innebär att spridningsrisken är som störst i det området, enligt räddningsledaren.

13:14, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Säkerhetsansvariga på Västerås flygplats uppmanar alla nyfikna kring flygplatsen att flytta på sina bilar så de inte står i vägen för räddningstjänst om de skulle behöva komma fram. Det finns vanliga parkeringsplatser i området som är bättre att använda. Men man får fortfarande titta.

13:17, 6 August 201413:37, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Samtidigt som de inlånade flygplanen väntar på att kunna lyfta och vattenbomba området fortsätter helikoptrar att släppa vatten över branden. Just nu är det 17 helikoptrar i området.

13:37, 6 August 201413:43, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Länsstyrelsen levererade precis en karta över vilka vägar som är avspärrade. Enligt Trafikverket berörs följande vägar: "756, 759, 256, 681, 685 och 668 är avstängda på vissa delsträckor. Det finns ingen prognos på när trafiken kan återupptas".

13:43, 6 August 2014

Adam Westin, Ekot: Vår grafiker har gjort en karta över var vattenbombningarna kommer ske:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5931331

13:47, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Enligt prognosen ska det bli varmare i morgon och vinden kommer att blåsa upp mot nordöst. Därför jobbar räddningstjänsten just nu för att förebygga spridning i den nordöstra delen av brandområdet, förklarar Erik Bergman på Länsstyrelsen. Det är även där man kommer fokusera de kommande vattenbombningarna.

13:54, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Gällande vattenbombningarna är planen just nu att de ska komma igång 15.00, förhoppningsvis tidigare.

13:55, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Försäkringsbolaget If har fått in anmälningar om sotskador på fasader.
– Inte i själva brandområdet utan i Dalarna runt Falun och Borlänge och vi räknar med att det kommer att bli fler sådana skadeanmälningar, säger bolagets presskontakt, Kajsa Svärd, till TT.

14:08, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Kung Carl XVI Gustaf är på plats i Ramnäs där han tagits emot av landshövding Ingemar Skogö. Klockan 14.30 ska kungen hålla en presskonferens med anledning av skogsbranden.

14:18, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: 33 skånska brandmän och flera släck- och tankfordon är på väg till Västmanland för att hjälpa till. De första nio brandmännen väntas anlända till brandområdet vid 20-tiden i kväll, rapporterar TT.

14:21, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Kung Carl XVI Gustaf: "Jag är väldigt skogsintresserad och känner med dem som jobbar med skog. Jag besökte områdena i samband med stormen Gudrun. Det här är en tragedi. Det är generationer som går till spillo, för det här är en blandning av stora och små skogsägare".

14:33, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Kung Carl XVI Gustaf: "Det var självklart för mig att komma hit när jag förstod att det var mer än en vanlig skogsbrand. Det tar flera generationer att bygga upp de här skogarna igen. En skogsbrand av den här arten med detta omfång har jag aldrig upplevt tidigare. Det är 16 000 hektar det handlar om".

14:35, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Kung Carl XVI Gustaf hyllar även räddningsinsatsen. "De jobbar 24 timmar om dygnet och det är många från hela Sverige som hjälper till. Sen gäller det att inte trötta ut sig så att man gör dumheter. Men jag förstår det som att de har läget under kontroll", säger kungen om uppmanar människor att invänta besked från räddningsledningen: "Jag förstår att alla vill tillbaka till sina hem, men det är viktigt att lyssna på räddningstjänsten".

14:39, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Vad gäller vattenbombningsplanen från Italien och Frankrike hålls ett nutt briefing-möte omkring klockan 15.30 för att besluta om planen kan komma upp i luften senare i dag.

14:42, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Enligt Vattenfall är just nu 900 hushåll strömlösa i området. För några timmar sedan var siffran 550.

14:46, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Branden är fortfarande 10 gånger 15 kilometer. Här hittar du aktuell grafik med information om evakuerade orter och var vattenbombningarna kommer ske: http://t.sr.se/1zTq0hB

14:50, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Nya uppgifter från Mikael Nilsson, vd på Västerås flygplats: Förhoppningen är att flygplanen som ska vattenbomba branden ska lyfta ca 15.30.

14:51, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Räddningstjänsten jobbar just nu intenstivt med att avrgänsa branden framförallt i barndområdets nordöstra del. I morgon väntas ett vädersomslag med varmare väder och då är det viktigt att pressa tillbaka så mycket det går i dag. Här hittar du en artikel med mer om det aktuella läget: http://t.sr.se/1zTizqt

14:53, 6 August 2014


Kung Carl XVI Gustaf anländer till Ramnäs på onsdagen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kung Carl XVI Gustaf anländer till Ramnäs på onsdagen. Foto: TT Nyhetsbyrån

14:54, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Vi fortsätter få många frågor om brandröken är farlig. Björn Ahlstedt, överläkare på akutmottagningen på sjukhuset i Västerås, förklarar röken i sig inte är farlig, men att man ska hålla sig inomhus om den upplevs som obehaglig: http://t.sr.se/1oCiKlZ

15:04, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Just nu sänds P4 Eftermiddag Västmanland med kontinuerliga uppdateringar och berättelser från berörda. Om du inte bor i länet kan du lyssna direkt på P4 Västmanlands sajt: https://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=112

15:06, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: I måndags hittades en 42-årig man svårt brännskadad. Efter midnatt hittades en 30-årig man avliden. Nu har en anmälan om arbetsmiljöbrott upprättats. Arbetsgivaren misstänks för vållande till annans död samt vållande till kroppskada.

15:26, 6 August 2014


Flera journalister, däribland från Sveriges Radio, är på väg in i området i en bandvagn för att få en bild av det brandhärjade området. Foto: Arash Mokhtari/SR

Flera journalister, däribland från Sveriges Radio, är på väg in i området i en bandvagn för att få en bild av det brandhärjade området. Foto: Arash Mokhtari/SR

15:26, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Just nu pågår förberedelsena på Västerås flygplats för att skicka upp ett första spaningsplan som ska spana på brandområdet inför att de italienska och franska vattenbombningsplanen ska lyfta.

Huruvida planen kan lyfta eller inte är beroende av vädret och i nuläget så tros de påbörja sitt arbete vid halv femtiden. I nuläget är det ett flertal helikoptrar som arbetar med att vattenbomba brandområdet.

15:29, 6 August 2014


Ekots reporter Kalle Wannerskog skickade över en bild från södra infarten till Ramnäs, en bit söder om brandområdet. Där har röken lättat och himlen börjat spricka upp.

Ekots reporter Kalle Wannerskog skickade över en bild från södra infarten till Ramnäs, en bit söder om brandområdet. Där har röken lättat och himlen börjat spricka upp.

15:38, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Spaningsplanet som ska se över brandområdet för att avgöra precis var vattenbombningarna ska ske är snart på väg upp. Besättningen är på väg ut mot planet just nu, säger Mikael Nilsson, vd på Våsterås flygplats.

Det är i nuläget oklart hur länge det dröjer innan vattenbombningarna kan komma igång. Spaningsplanet ska se över området och sedan återvända med rapport.

15:54, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Ekots reporter Alexander Gagliano: "Sikten har nu blivit bättre och ledningsstaben kan nu se tydligt från luften att det är flera byggnader, gårdar, hus och lador som har brunnit i det här området. Hur allvarligt och vilka hus det är ska de nu se med planen, de försöker flyga över katastrofområdet för att se hur många som drabbats. Det börjar gå upp för många som arbetar här att det handlar om personliga tragedier och inte bara om ett släckningsarbete".

15:55, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Räddningstjänsten har lyckats stoppa spridningen av branden. Som vi rapporterat tidigare jobbar man nu med att trycka tillbaka så mycket som möjligt inför morgondagen när en väderomväxling väntas med varmare temperaturer och vindar upp mot nordost.

15:59, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Nu har spaningsplanet lyft från Västerås flygplats. Planet ska nu se över området och sedan återvända med rapport. Därefter planeras vattenbombningsplanen lyfta och börja släppa vatten över brandområdet.

16:15, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Polisen har inlett en förundersökning angående arbetsmiljöbrott, med misstanke om vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

En 30-årig man avled och en 42-årig man skadades svårt den 4 augusti i samband med arbete i Stabäck, utanför Ängelsberg i Västmanland.

16:15, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Helena Eckerrot Flodin, är åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, enheten Stockholm och förundersökningsledare.

- Vid denna typ av händelse är det rutin att inleda förundersökning. Den inleds för att utreda om något brott begåtts i samband med händelsen och för att kunna säkra eventuell bevisning, säger hon i ett pressmeddelande.

16:17, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Ekots Arash Mokhtari har fått följa med en bandvagn för att se hur branden förstört områdena strax utanför världsarvet Engelsbergs bruk. "Strax utanför runt omkring mig ser jag brända träd, nedfallda träd, det pyr i marken, jag har sett nedbrunna bilar, det är som en filminspelning här. Man hör hela tiden helikoptrar i bakgrunden som försöker släcka branden. Först nu jag ser förödelsen, tidigare har man sett röken. När som helst kan det här som pyr börja brinna igen. Området som jag åkte till är som en spökstad, det är inga människor ute, det står bara bilar här eftersom människorna är evakuerade. Jag har sett några byggnader som brunnit ned på vägen hit", säger Mokhtari.

16:20, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Polisen i Västerås uppmanar folk att inte klippa sönder viltstängsel för att släppa ut oroliga djur som är nära brandområdet. "Att klippa stängslen nu gör att vi släpper ut vilda djur på vägen, det gör mer skada än nytta. Vi har beredskap för om elden rör sig mot nordväst. Då kommer vi gå ut och klippa stängslet, men det är en sista nödåtgärd", säger Karl Åkerlind, profektledare på Trafikverket till P4 Västmanland.

16:25, 6 August 2014

Anders F: Hur är vindriktningen i området just nu?

Viktor Mattsson, Ekot: Vinden är i stort sett västlig och svag med liten eller ingen påverkan på brandförloppet, uppger Länsstyrelsen. Den kommer enligt SMHI vika av mot sydväst snart. I morgon blir det dock varmare och vinden kommer istället blåsa mot nordost. Därför jobbat räddningstjänsten med att slå tillbaka branden så gott det går i brandområdets nordöstra delar.

16:46, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Länsstyrelsen ger i övrigt en något positiv bild av utvecklingen. Räddningstjänsten har under dagen lyckats hindra branden från att sprida sig och nu väntar man på att vattenbombningarna ska komma igång.
– Nu satsar vi alla krafter vi har på att bekämpa branden, säger Marcus Johansson, pressinformatör på Länsstyrelsen.

16:48, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Senast klockan 17:45 kommer vattenbombningarna komma igång, skriver Länsstyrelsen på sin hemsida. Man poängterar att det är väldigt viktigt att ingen befinner sig i området när vattenbombningarna inleds.

16:49, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Nu har flygplanen som ska vattenbomba brandområdet lyft från Västerås flygplats. Men de börjar inte släppa vatten omedelbart. Först ska de fylla på vatten i Mälaren och sedan invänta klartecken, enligt Mikael Nilsson, vd på Västerås flygplats.

16:53, 6 August 2014

Andreas Lundin, Ekot: Här är en utförligare rapport från Arash Mokhtari om hur det var att komma in i det brandhärjdade området. "Var som en spökstad". https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5931664

16:57, 6 August 2014

Åsa: Hur startade branden? En del säger åskan, en del säger, markberedningsmaskin. Vilket stämmer?

Viktor Mattsson, Ekot: Det florerar en del rykten, men inget är bekräftat. Men det kommer självklart utredas.

16:58, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: De fyra flygplanen som ska vattenbomba brandområdet har fått klartecken att börja släppa vatten över området.

16:59, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Flera rapporter kommer nu om att röken från skogsbranden även har nått Uppsala.

17:00, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Länsstyrelsen i Västmanland har gått ut med en uppdaterad karta över brandens ungefärliga utbredning i dag vid 11-tiden.

17:05, 6 August 201417:05, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Flygplanen kan inte jobba i mörker utan måste nu försöka vattenbomba så mycket som möjligt innan solen går ner, berättar räddningsledare Lars-Göran Uddholm i P4 Eftermiddag Västmanland.

17:06, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Samt en karta över det område där vattenbombningarna kommer att ske och där man alltså inte ska befinna sig, då vattenbombningarna är farliga.

17:08, 6 August 201417:09, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Flera sjöar samt större områden i Mälaren är avspärrade på grund av vattenbombningen, enligt polisen och länsstyrelsen i Västmanland.

Områdena det gäller är:

• Hela Granfjärden i Mälaren
• Åmänningen
• Hörendesjön
• Virsbosjön
• Snyten
• Fläcksjön
• Långsjön

17:28, 6 August 2014

Viktor Mattsson, Ekot: Första flygvattenbombningen är nu på väg till brandområdet.

17:28, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Avspärrningarna betyder att ingen båttrafik får förekomma i vattnet.

Transport mellan Fagersta och Seglingsbergsslussen måste lösas genom landtransport eller på annat sätt.

De båtar som redan ligger i sjöarna måste ligga kvar förtöjda.

17:29, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : P4 Västmanland var på plats när de italienska flygplanen landade. De fick en pratstund med piloterna som ska vattenbomba skogsbranden.

Och piloterna berättade bland annat att de varit med och släckt trettio gånger större bränder - och att de tror det kommer ta några dagar att släcka branden nu med flygplanen.

Lyssna på intervjun här:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5931696

17:39, 6 August 201417:40, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Nu kommer även rapporter från boende i Stockholms län att röken från skogsbranden nu kommit dit. Polisen har fått ta emot flera samtal angående röken.

17:51, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Precis nu har vattenbombningarna av skogsbranden börjat, enligt länsstyrelsen.

17:53, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Roberto Aranjo är en av piloterna som kommer från Spanien där han har varit med och släckt flera bränder betydligt större än den i de västmanländska skogarna.


- Om vattnet på sjöarna är lugnt så ska det gå lätt att hämta vatten ifrån dem. Blir det vågigt så kan det bli svårare, säger han.

Den franska besättningen som kom igår kväll har gjort bedömningen att det krävs ungefär 3-4 dagars arbete för att släcka den svenska branden.

18:08, 6 August 2014

Henrik: Ett vattenbombplan passerade precis över Barkarö i västerås med riktning norrut. Kul att det är på gång

18:12, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : De franska planen vattenbombar nu i den östra delen av brandområdet mellan Sandviken och Karbenningsby, rapporterar länsstyrelsen.

18:14, 6 August 2014

Ulrika: Är viltstängslen uppklippta för alla djur, så de får möjlighet att fly?

Sebastian Chaaban, Ekot. : Det är inget som polisen eller länsstyrelsen uppmanar folk att göra. Det blir istället mycket farligt för både djur och trafikanter med lösa djur på vägen. Så klipp alltså inte upp viltstängsel.

18:17, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Surahammars kommun har valt att stänga ner sitt kriscentrum i Hammarskolan för tillfället. Beslutet togs efter samråd med krisledningen Ramnäs. Men om branden skulle förvärras så kan kriscentrumet öppnas med kort varsel, uppger kommunen.

18:22, 6 August 2014

Melvin: Hur startade Branden?

18:23, 6 August 2014

Simon Hedman: vad var det som orsakade branden

18:23, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Det var i torsdags som branden startadei samband med markberedningen, vilket innebär att man med maskin frilägger jorden för att trädplantorna ska växa bättre, skriver TT.

Branden ska då ha startat. De som arbetade försökte släcka elden - men misslyckades och larmade SOS, enligt TT.

18:24, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Polisen har nu startat en förutredning för att ta reda på hur branden startade, om det rör sig om en ren olyckshändelse eller någon form av oaktsamhet, rapporterar TT.

- Vi ska träffa och närmare höra personerna som var med när markarbetet gjordes där branden tycks ha startat, säger Johan Stenvi, tillförordnad chef på länskrim i Västmanland till TT.

18:27, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Här flyger de två specialplanen över skogsbranden. Ekots reporter Arash Mokhtar lyckades fånga dem på bilb.

Här kan du också läsa en utförligare rapport om hur det var att komma in i det brandhärjdade området.

"Var som en spökstad"


https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5931664

18:37, 6 August 201418:38, 6 August 2014

Stefan: under viktiga meddelanden skriver ni att allmänheten i Norberg uppmanas förbereda sig i avvaktan på beslut om evakuering, vad har ni fått det i från? det kan man ej läsa om någon annan stans.

Sebastian Chaaban, Ekot. : Det var ett tidigare viktigt meddelande till allmänheten, som nu dragits tillbaka, och vi har nu också tagit bort det från sajten.

18:39, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Hur många hus, fordon och värden som förstörts i skogsbranden är ännu oklart. Men det står klart att flera byggnader och fordon har brunnit.

18:44, 6 August 2014


Foto: Arash Mokhtari, Sveriges Radio

Foto: Arash Mokhtari, Sveriges Radio

18:44, 6 August 2014

Anna: Påväg hem från semester norröver. Orolig för hur illa röklukten ska vara hemma i Enköping. Det sticker rejält i ögonen och irriterar nu när vi närmar oss Tierp.

18:45, 6 August 2014


En skogsmaskin som förstörts av lågorna. Foto: Arash Mokhtari, Sveriges Radio

En skogsmaskin som förstörts av lågorna. Foto: Arash Mokhtari, Sveriges Radio

18:47, 6 August 2014

Liselotte: Når allmänhetens hjälp fram?

18:50, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Enligt länsstyrelsen har det skänkts stora mängder mat och material från privatpersoner och företag till krisledningscentralen. Till och med så mycket att de nu börjar få svårt att ta hand om allt.

18:52, 6 August 2014

Anders : Var bombar man?

Sebastian Chaaban, Ekot. : Just nu vattenbombar man i den östra delen av brandområdet mellan Sandviken och Karbenningsby.

18:53, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Privatpersoner och företag som vill skänka gåvor till krisledningscentralen uppmanas av räddningsledningen att i första hand att ringa till 073 - 86 66 957.

18:55, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Just nu: En ny brandhärd har uppstått. Vid 18.20-tiden så upptäcktes en rökpelare några kilometer norr om området, enligt Länsstyrelsen i Västmanland..

18:57, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Försvarsmakten har skickat dit helikoptrar för att undersöka branden och möjligheterna att släcka den.

18:58, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Samtliga fyra flygplan ska nu vattenbomba.

- Både de italienska och de franska planen är i gång. De fyra vattenbekämpande planen är i luften, säger Marcus Johansson till TT.

Vattnet släpps i det östra området, mellan Sandviken och norrut cirka sju kilometer mot Karbenning.

18:59, 6 August 2014

Paradiz: herregud,ska hela sverige brinna ner nu,hoppas den nya släcks snabbt

19:03, 6 August 2014

martin: Markberedning innebär alltid gnistbildning när de roterande delarna slår i stenar. Det är väldigt olämpligt att markbereda i skogen när det är så pass torrt men det är egentligen ett välkänt faktum bland såväl skogsföretag som maskinförare!

19:12, 6 August 2014

Sebastian Chaaban, Ekot. : Rapporten om en ny brandhärd var falskt alarm, det säger Lars-Göran Uddholm, räddningsledare till SVT. Det ska uppenbarligen bara ha varit rök från den riktiga skogsbranden.

19:40, 6 August 2014

Felix: Varför får man inte se bilder/film på planen som vattenbombar? Skulle vara intressant att se hur det går till i våra Västmanländska skogar. (Har sett hur det går till på tex Youtube)

Hanna Birath: Hej Felix, vi publicerar bilder så snart vi har några.

20:28, 6 August 2014


Bilder från skogen kring Seglingsberg i Västmanland. Petra Levinson/Sveriges Radio.

Bilder från skogen kring Seglingsberg i Västmanland. Petra Levinson/Sveriges Radio.

20:29, 6 August 2014

Hanna Birath: Planen är troligen på väg ner för att landa, enligt Marcus Johansson, pressinformatör vid Länsstyrelsen i Västmanland.

20:41, 6 August 2014


Bilder från skogen kring Seglingsberg i Västmanland. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

Bilder från skogen kring Seglingsberg i Västmanland. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

20:42, 6 August 2014

Hanna Birath: Planen som har vattenbombat under dagen landade på Hässlö 20.00, bekräftar räddningsstaben i Ramnäs. I morgon 06.30 återupptas flygningen.

21:14, 6 August 2014

Hanna Birath: Planens huvuduppgift idag har varit att skapa en brandgata, säger Angelica Rundqvist, presstalesperson på Räddningsstaben.

21:15, 6 August 2014

Hanna Birath: Nu avslutar vi direktrapporteringen för kvällen. I morgon bitti återkommer vi med en ny direktrapportering. Här finns en sammanfattning av läget nu:

22:32, 6 August 2014

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista