Isis ska ha mördat 250 fångar

Hundratals syriska soldater ska ha avrättats av Isis. I en video ses ett långt led av tillfångatagna soldater, i bara underkläder, ligga på magen i öknen. Samtliga ska sedan av dödats.

Filmen släpptes igår, torsdag, av jihadistgruppen Isis, som har utropat en egen stat i Syrien och i Irak.

Videon ska visa hur hundratals tillfångatagna syriska soldater förs genom öken. De är klädda i bara underkläder, har händerna över huvudet eller bakom ryggen.

Och jihadister från Isis tvingar dem att gå i ett långt led och hånar och skrattar åt dem samtidigt. På videon hör man Isis-soldater som kallar fångarna för ”får”.

Videon visar sedan hur fångarna ligger på mage i öknen i ett långt led.

Samtliga av de syriska soldaterna ska sedan av avrättas, enligt olika propagandamedier från Isis.

De syriska soldaterna ska ha tagits som fångar när Isis stormade och intog den syriska flygbasen Tabqa i provinsens ar-Raqqah, under förra veckan. Det var den syriska armens sista utpost i området som nu kontrolleras av Isis.

Runt 250 soldater ska ha mördat på videon och de ska ha tagits som fångar när flygbasen intogs.

Uppgifterna om antalet döda är dock oklara, enligt aktivistgruppen Syriska människorättsobservatoriet så ska 120 personer ha mördats i videon från Isis.

Det är inte första gången som jihadistgruppen offentliggör filminspelningar på avrättningar.

Isis använder sig av filmer och bilder på dödade och avrättade fiender till gruppen som propaganda och har under det pågående kriget i Syrien och Irak genomfört flera avrättningar och massaker som filmats.