FN-styrka fri efter eldstrid

Nära tre dussin tillfångatagna FN-soldater på Golanhöjderna har fritagits efter en eldstrid. Samtidigt vet myndigheter inte längre var en grupp fijianska FN-soldater som kidnappats av rebeller i närheten är.

De över 70 filippinska FN-soldaterna har varit omringade i flera dagar av islamistrebeller på den syriska sidan av Golan. En del av gruppen lyckades lämna sin position under lördagen, medan Filippinernas försvarsminister uppgav att den andra gruppen var "under attack".

Ett par timmar senare meddelade en person inom FN att ett antal soldater hade fritagits i en eldstrid.

– De fritogs på ett säkert sätt, nära tre dussin av dem, säger talespersonen, som vill vara anonym, till Reuters. Andra FN-anställda bekräftade det.

Det är oklart om alla filippinska soldater nu är fria.

Samtidigt erkänner den fijianska militären att den inte längre vet var en andra styrka med 44 FN-observatörer, som kidnappats av syriska rebeller, befinner sig.

FN sade sig tidigare i ett uttalande ha "fått försäkringar från trovärdiga källor att de 44 observatörerna som fördes bort|.|.|.|är i säkerhet och vid god hälsa".

Soldaterna, som ingår i Undof-styrkan, tillfångatogs i onsdags nära ruinstaden Quneitra av Nusrafronten, al-Qaidas syriska gren, som tvingade dem att lämna ifrån sig sina vapen.