Explosion i byggnad utanför Paris

1:49 min

I Rosny-sous-Bois utanför Paris fortsätter räddningarbetet efter en kraftig explosion i ett fyravåningshus i morse. Minst sex personer har omkommit och fortfarande saknas två. En gasläcka kan vara orsaken.

Så här säger en kvinna som bor mittemot huset som exploderade:

– Jag vaknade av explosionen. Fönstren skallrade min lägenhet, berättar kvinnan, som fortfarande är skakad. 

Hon står och tittar på andra sidan av ett järnvägsspår. Det ser ut som om en bomb eller en jordbävning smulat sönder bostadshuset på Avenue Jean-Jauré. En halv toalett med en tavla över syns i delen som finns kvar. Trassliga sladdar sticker fram. Dammiga räddningsarbetare klättrar på hushögen och röjer bland murbruksresterna.

Flera grannar rusade ut och hjälpte till att rädda människor. De hittade ett barn som överlevt under en madrass. En äldre kvinna och ett barn hade hittats på söndagseftermiddagen, ytterligare två döda grävdes fram på kvällen. Räddningshundar har också hittat överlevande. Ett tiotal personer har räddats, flera är svårt skadade.

Rader av röda räddningsfordon och polisbilar står längs gatan och området är avspärrat. Flera boende som står och tittar hoppas att fler är vid liv och ska kunna räddas.

I förmiddags var Frankrikes inrikesminister på plats och uttryckte sitt stöd för de drabbade familjerna. Katatsrofgrupper har samlats i en skola för att ge stöd. Det är oklart vad som orsakade den våldsamma explosionen. Men det pågick gasarbeten vid huset och sannolikt är det en gasläcka, enligt räddninsgledaren. Huset var i gott skick.