Delade meningar om vapenvila i östra Ukraina

2:37 min

En talesperson för Rysslands president Vladimir Putin tillbakavisar uppgifterna om en vapenvila i östra Ukraina, något som presidentkasliet i Kiev meddelade tidigare idag.

Putins talesperson menar, enligt nyhetsbyrån Reuters, att det inte finns en överenkommelse mellan Ryssland och Ukraina eftersom Ryssland inte är en del av konflikten.

En talesman för Kreml sa att ledarna för Ryssland och Ukraina enats om "steg mot fred" i dagens samtal. Men ingen regelrätt vapenvila.

En ledare för de proryska rebellerna i östra Ukraina säger, enligt reuters, att de står fast vid att ett tillbakadragande av ukrianska trupper är den viktigaste förutsättningen för fred i området.

Det ukrainska presidentkansliet meddelade tidigare att Rysslands president Valdimir Putin och Ukrainas president Porosjenko hade kommit överens om en permanent vapenvila i Donbass-regionen i östra Ukraina. Det rapporterades flera nyhetsbyråer.

Beskedet kom efter att Vladimir Putin och Petro Porosjenko i telefon diskuterat vad som bör göras för att lösa krisen i Ukraina och stoppa blodspillan.

Ekot/TT