USA: Halshuggningsvideon är äkta

Den video från den militanta islamistgruppen Isis som visar den halshuggne 31-årige frilansjournalisten Steven Sotloff är äkta. Det bekräftar nu amerikanska myndigheter.

– Amerikanska underrättelsetjänstemän har analyserat den nya videon som visar amerikanska medborgaren Steven Sotloff och har bedömt att den är äkta, säger talesmannen Caitlin Hayden.

Steven Sotloff har suttit som gisslan hos Isis sedan i fjol och budskapet i videon är att mordet är en hämnd för de amerikanska bombningarna av Isis i Irak.

– USA kommer inte att låta sig skrämmas av Isis, sa Barack Obama i ett uttalande i samband med att den nya videon förklarades autentisk, detta rapporterar BBC.

Obama kallade halshuggningen av Steven Sotloff för en:

"Hemsk våldshandling och hela USA sörjer med Sotloffs nära och kära."

Halshuggningarna av västerländska journalister är en form av informationskrig mot västvärlden som ska få oss att frukta Isis, så beskeriver BBC:s utrikeskorrespondent Frank Gardner situationen.

Samtidigt meddelar den brittiska regeringen att de genomfört ett misslyckat försök att rädda den brittiska gisslan som hålls av Islamiska staten.

Storbritannien utesluter inte flygbombningar mot Isis, men säger att gisslansituationen inte påverkar landets strategi.

Steven Sotloff fanns med på en tidigare video från Isis där de skar halsen av journalistkollegan, amerikanen James Foley, och hotade med att Sotloff stod näst på tur.