Vinster i välfärden tände webbsänd partiledardebatt

En stor del av tiden i Expressens partiledardebatt lades på att avhandla vad man är överens om när det gäller skolan, vården och migrationspolitiken. I övrigt var tonläget lugnare, jämfört med den debatt som ägde rum i måndags.

Vid flera tillfällen brände debatten dock till. Framför allt när Folkpartiledaren Jan Björklund gick i clinch med Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Björklund beskyllde Vänsterpartiet för att vara emot företag över huvud taget.

– Gå ut och sälj lotter på Mariatorget och säg till köparna att det är nitlotter allihopa, så ska du se att ingen vill köpa, sade han om förslaget om vinstförbud i välfärden.

– Skillnaden mellan oss och Alliansen är att vi inte vill att skolan och vården ska vara ett lotteri, kontrade Sjöstedt.

S-ledaren Stefan Löfven och M-ledaren Fredrik Reinfeldt, som rök ihop ordentligt tidigare i veckan, höll inte lika hög profil.

Regeringsfrågan som hittills varit brännande i valrörelsen fick inget större utrymme. S- och M-ledarna bjöds heller inte tillfälle att gå i närkamp i jobbfrågan på samma sätt som i måndagens debatt.