Annie Lööf: Tungt ansvar på Löfvens axlar

Annie Lööf, Centerpartiets ledare, kom ut från samtalen och sade att hon tycker att läget nu är ganska okomplicerat. Det ligger på Stefan Löfven att bilda en regering som i sin tur kan få fram en budget. Det är hans ansvar, Allianspartierna kommer inte att delta, underströk hon.

– Löfvens försök till en utsträckt hand är komiskt. De senaste åren har de aktivt försökt att sänka Centerpartiet. Ansvaret vilar nu tungt på Löfvens axlar att forma ett regeringsalternativ och en budget som kan gå igenom. Vi har varnat för det här tidigare, att man är oförberedd, och att om de rödgröna vinner så blir det kaos, och det är exakt vad vi ser nu, sade Annie Lööf. 

– Vi kommer inte att sitta i en regering ledd av Stefan Löfven. Vi kommer att gå i aktiv opposition, sade Annie Lööf.

Hon upprepade vad som sagts tidigare, Alliansen kommer att lägga sin egen budget i november och det inte är aktuellt att söka stöd hos Sverigedemokraterna för att få igenom den.

– Under de fyra sista regeringsåren gjorde sig Alliansen inte beroende av SD. Det kommer vi inte att göra den här gången heller, underströk Annie Lööf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista