1 av 4
2 av 4
Jessika Gedin. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges Radio.
3 av 4
Göran Everdahl. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges Radio.
4 av 4
Ingvar Storm. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Internationellt radiopris till Spanarna i P1

"Vi är många som velat ha den guldros som Spanarna nu fått"
3:39 min

Spanarna i P1, eller ”The Futurologists”, har vunnit Guldrosen, Rose d´Or, som  ursprungligen är en internationell tv-festival för underhållningsprogram men som från och med i år även har en radioklass.

Spanarnas upphovsman, producent och programledare Ingvar Storm och Daniel af Klintberg, chef för Sveriges Radios Underhållningsavdelning, fanns på plats i Berlin nu ikväll för att ta emot priset i klassen Reality & Factual Entertainment.

– Det här är i allra hösta grad ett pris till alla dem som suttit i panelen genom åren. Det är de tillsammans som gjort programmet till vad det blivit, säger Ingvar Storm.

Spanarna startade 1988 och är flerfaldigt belönat, senast 2012 då programmet vann Stora Radiopriset i kategorin Årets Underhållning.

– Spanarna är i grunden en helt fenomenal programidé som visar att det oftast blir bäst när man inte krånglar till det, säger Daniel af Klintberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".