Eniro ör oroat över de spekulationer och rykten kring bolaget som reglbundet uppstår. Foto: Bezav Mahmod/TT

Eniro pressat efter kvartalsförlust

"Tufft för personalen"
0:23 min

Det krisdrabbade söktjänstföretaget Eniro gör en förlust på 1 820 miljoner för det tredje kvartalet. Omsättningen uppgick till 744 miljoner kronor, en minskning med 13 procent.

Förlusten beror på nedskrivningar av värdet på verksamheten. Utan nedskrivningar hade företaget istället gjort en vinst på 20 miljoner. Samma period förra året gjorde Eniro en vinst på 90 miljoner.

Företagets aktier stoppades på Stockholmsbörsen i går efter ett nytt jätteras.

Eniro har omgärdats av rykten om att de skulle ha problem att betala av på sina skulder på det sätt som bankerna som lånat ut pengar vill, men det dementerades i samband med delårsrapporten.

Även spekulationer om att delar av styrelsen skulle vara på väg att hoppa av dementerades.

Eniros tillförordnade vd Stefan Kercza säger att ryktena än så länge inte påverkat verksamheten, men att det varit tufft för personalen.

– Det är en stor uppgift att se till att de anställda är motiverade varje dag, när det står i media att företaget inte kommer stå sig i det långa loppet. Det påverkar givetvis personalen, säger Stefan Kercza.

Söktjänstföretaget Eniro har rötter i gamla Televerket, nummerupplysningen och telefonkatalogerna. Bolaget har övergått till digitala tjänster för främst internet och mobiler. I fjol kom cirka 80 procent av intäkterna från digitala tjänster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".