Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister (MP) tyckte att frågorna i P1-morgon var "hypotetiska". Foto: Fredrik Persson / TT

Alice Bah Kuhnke sågas efter intervju

Efter intervjun i P1 Morgon växer kritiken mot nyblivna kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP). Hennes otydliga svar beskrivs som "pinsamma".

På fredagsmorgonen intervjuades kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke av Johar Bendjelloul i P1-morgon. Flera frågor som rör hennes ansvarsområde avfärdade hon som "hypotetiska".

– Jag tycker att det blir en lite smålöjlig hypotetisk fråga så här i efterhand, svarade Alice Bah Kuhnke om den omdiskuterade bortklippningen i Pippi Långstrump.

Reaktionerna på sociala medier lät inte vänta på sig. Nu beskrivs Kuhnkes agerade som "pinsamt" och "löjleväckande".

Gunilla Brodrej, kritikerskribent på Expressen, totalsågar kulturministern och beskriver henne som okunnig.

"Det är elva minuter ren plåga att lyssna på hur Alice Bah Kuhnke duckar för varenda relevant fråga", skriver Brodrej. Hon anser att intervjun ger en "förkrossande bild av att Alice Bah Kuhnke ingenting kan".

Även på mikrobloggen Twitter har kritiken haglat tätt.

– En svamlande Löfvén utan koll, Alice "hypotetiskt" Bah med flera. Det blir fyra år med skämskudde, Sverige, tyckte användaren Niklas Niva Sjökvist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".