Dödlig skottlossning vid skola i USA

Två studenter vid en skola i Marysville i delstaten Washington har dött i skottlossning på skolan. En av dem ska ha öppnat eld och skadat flera innan han vände vapnet mot sig själv.

Gärningsmannen, som själv var elev på skolan, öppnade eld och sköt fem personer innan han vände vapnet mot sig själv. Skottlossningen ska ha börjat i skolans matsal.

- Jag hörde fyra skott och de var bakom mig. Jag såg en pistol riktad mot ett bord.|.|. sedan sprang jag ut mot utgången, sade en av eleverna till lokal tv på fredagen, skriver AFP.

En student som blev vittne till händelsen beskrev situationen som kaotisk och sade att det var blod "överallt", skriver CNN.

Fyra personer ska ha skadats och förts till sjukhus. Tillståndet för tre av dem beskrevs på fredagen som kritiskt och den fjärde har skickats till ett annat sjukhus för en akut operation.

En timme efter skottlossningen sökte polis fortfarande igenom skolan med dragna vapen. Många av skolans 1 200 elever evakuerades och andra ombads stanna i klassrummen.

- Vi är säkra på att det bara var en gärningsman och att han är död, sade Robb Lamoureaux, polischef i staden, vid en presskonferens kring lunch lokal tid.

Vilket motiv den tonåriga gärningsmannen hade är inte känt. En elev på skolan sade att han var upprörd över att en tjej avvisat honom och att hon var ett av offren.

En annan elev, som tillsammans med gärningsmannen var med i skolans amerikanska fotbollslag, sade att han verkat vara vid gott mod på träningen dagen innan.

- Han var glad, dansade omkring och lyssnade på musik. Jag vet inte vad som skedde i dag, sade Brandon Carr till Seattle Times.