MUF vill ha Anna Kinberg Batra som partiledare

0:57 min

Moderata ungdomsförbundet MUF presenterade i dag Anna Kinberg Batra som sin kandidat till moderaternas partiledarpost. Ungdomsförbundet anser att de i partistyrelsen som inte tänker fortsätta efter nästa val ska ställa sina platser till förfogande.

– Vi har nominerat Anna Kinberg Batra som ny partiledare för moderaterna för vi tycker att hon är den som bäst kan företräda moderaterna när det gäller jobben, när det gäller öppenheten men också att fortsätt utveckla moderaterna framåt, säger Erik Bengtzboe, ordförande i MUF.

Moderata ungdomsförbundet menar att moderaterna nu behöver arbeta med nå fram till nya väljargrupper inför nästa val. Därför borde de som i dag sitter i partistyrelsen fundera över sitt framtida politiska engagemang. Om detta inte sträcker sig förbi nästa val 2018, så bör de ställa sina platser till förfogande.

– Efter åtta år i regeringsställning så är det utan tvekan så att vi är i behov att ompröva vår politik och våga utvecklas och ta fram ny reformer, det ställer krav på att man orkar ställa om på att man orkar göra det jobbet och att håla sitt sinne färskt, säger  Erik Bengtzboe, ordförande i MUF.

– Om man känner på sig att man inte kommer att vara villig att göra det utan vill stanna kvar i gamla hjulspår - ja då är det dags att flytta på sig.