Ukraina: Ryska trupper på väg in över gränsen

Ukrainas militär hävdar att det pågår vad som kallas intensiva trupprörelser från Ryssland in i de separatistkontrollerade områdena i östra Ukraina. Det uppges också att militär utrustning förs in över gränsen.

– Det pågår en intensiv förflyttning av militär utrustning och militära trupper, sa den ukrainska militärtalesmannen Andriy Lysenko på en press-briefeing i Kiev i dag.

En av nyhetsbyrån AFP:s medarbetare säger sig ha sett ett 20-tal lastbilar som var på väg mot den regeringskontrollerade flygplatsen i Donetsk - flera av dem var lastade med luftvärn.

I dag pågår ett kontroversiellt val i östra Ukraina - som har fördömts av FN och en rad västländer. Däremot säger Ryssland att valet kommer att godkännas där.

Ukrainska myndigheter meddelade tidigare i dag att de kommer inleda en brottsutredning med anledning av valet.

Kraftig granateld hördes runtom i sydöstra Ukraina under lördagsförmiddagen och enligt myndigheter dödades sju ukrainska soldater inom loppet av ett dygn. Enligt de senaste siffrorna från FN har minst 4 035 personer dödats under sju månader av strider — över 300 av dem har dödats de senaste tio dagarna.