Franska politiker föreslår: Erkänn Palestina

Franska parlamentariker från socialistpartiet förbereder en motion till parlamentet som ber regeringen att erkänna en palestinsk stat. Uppgifterna kommer bara veckan efter att svenska regeringen, som första EU-stat  erkänt Palestina. 

"Underhuset ber den franska regeringen att använda erkännandet av en palestinsk stat som ett instrument för att uppnå en slutlig uppgörelse i konflikten", står det i motionen, enligt AFP.

Förra månaden sade den franske utrikesministern, Laurent Fabius, att Frankrike kommer att erkänna Palestina som stat, men att han ville välja bästa möjliga tillfälle att göra det för att uppnå största möjliga effekt.

En omröstning i parlamentets underhus kommer inte att vara bindande för regeringen, utan kommer, som i fallet Storbritannien där en liknande omröstning genomfördes nyligen, att vara symbolisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".