Anna Kinberg Batra säger hon är beredd att ta "ett ledande ansvar" i Moderaterna efter tidigare partiledaren Fredrik Reinfeldt. Foto: Johan Engman

Ännu ett Moderatförbund bakom Kinberg Batra

Den ekonomisk-politiske talespersonen och gruppledaren Anna Kinberg Batra har nominerats till ny moderatledare av länsförbundet i Södra Älvsborg.

– Anna har visat stort ledarskap i riksdagsgruppen de senaste fyra åren och det fanns stor enighet kring hennes kompetens. Hon är ansedd som bra politiker och det var ett enhetligt beslut, säger Cecilie Tenfjord-Toftby, riksdagsledamot för Södra Älvsborg.

Kinberg Batras namn var det enda som lämnades in av länsförbundet. Andra moderata länsförbund har krävt att hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande, men det gör inte Södra Älvsborg.

– Det är bättre att vi utser partiledare och sen får vi bygga upp det lag som ska finnas i partiet framöver, säger Cecilie Tenfjord-Toftby.

Anna Kinberg Batra är nu nominerad av minst nio länsförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".