Aron Etzler, partisekreterare Vänsterpartiet. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Vänsterpartiet kan skärpa regler mot samarbete med SD

"Precis det SD vill"
1:58 min

Efter Ekots rapportering om Vänsterpartiets lokala avdelning i Bromölla trotsat partilinjen och samverkat med Sverigedemokraterna, tänker partiet nu ta fram tydligare regler för att isolera SD.

– Vi har väldigt tydliga skrivningar om SD i våra dokument, däremot har vi inte kommit ut med exakta riktlinjer, säger partisekreteraren Aron Etzler.

Det var ingen rolig nyhet för Vänsterpartiledningen att höra att partiet i Bromölla pratat ihop sig med bland annat Sverigedemokraterna för att rösta bort en socialdemokrat från kommunfullmäktiges presidium.

Vänstern röstade istället på en moderat och en sverigedemokrat.

– Vi hade inte förtroende för socialdemokraternas kandidat utan vi ville ha en förändring, säger Samuel Johansson, V-politiker i Bromölla

Men partisekreteraren Aron Etzler säger att det här handlar om en principfråga och att det finns risker om man börjar göra så som man gjort i Bromölla:

– Det är precis det SD vill, och vad människor kanske inte inser är att det finns en ganska stor riska att deras syn på människor också sprider sig, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".