Officerare och värnpliktiga ur Livgardet i Kungsängen på en skarp övning. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Officersbrist i Försvarsmakten

"Inte lätt att bli behörig till Officersprogrammet"
2:08 min

Om några år ska nästan dubbelt så många officerare utexamineras jämfört med idag för att ersätta pensionsavgångar. Samtidigt fortsätter svårigheterna med rekryteringen till officersprogrammet. Från det att värnplikten försvann 2010 halverades antalet ansökningar till utbildningen på bara några år. 

– Vi måste arbeta hård med olika typer av åtgärder. Det går inte att bara titta på siffrorna och tro att det löser sig av sig själv. 

Intresset för att söka sig till officersyrket har minskat sedan värnplikten avskaffades 2010. Sista året med värnplikt hade officersprogrammet 750 sökande till 100 platser, tre år senare var det 300 sökande till de 100 platserna.

En orsak till det minskade antalet sökande till officersprogrammet är att försvarsmakten varit för fokuserade på att locka rekryter till den nya grundläggande militära utbildningen, GMU, och inte haft lika stort fokus på officersutbildningen. Det menar Peter Tagesson, försvarsmaktens rekryteringssamordnare.

– Tidigare år här nu så har vi tagit för givet att officersrekryteringen fungerar, därför att den har fungerat tidigare. Vi la fokus på soldatrekryteringen. Det har fått en negativ påverkan på officersrekryteringen har vi upptäckt nu, och den behöver bli ytterligare bättre.

I dag har officersutbildningen 100 platser, men inom några år ska försvarshögskolan utexaminera dubbelt så många, runt 200 kadetter varje år, för att nå försvarets behov av officerare i framtiden. Lars Fresker, ordförande för Officersförbundet.

– Framåt så kommer behoven att öka. Vi vet att vi har stora pensionsavgångar framöver. Lyckas man inte med att rekrytera så kommer det bli vakanser på förbanden.

Eftersom antalet platser på utbildningen ska öka framöver, så måste även antalet sökande bli fler. Annars är risken att urvalet till utbildningsplatserna blir begränsat. Bengt Axelsson, vicerektor på Försvarshögskolan, igen.


– Det är ju inte lätt att bli behörig till officersprogrammet. Därför behöver man en ganska stor grupp som söker från början. Är det så att vi får få sökande då kan vi inte fylla platserna, och därmed kan inte heller försvarsmakten anställa det antalet yngre officerare som man behöver.

Om inte antalet sökande till officersprogrammet ökar och om behovet av officerare inte uppfylls, så kommer försvarsmakten få det svårare att klara sina uppgifter. Lars Fresker, ordförande för officersförbundet.

– Helt avgörande för att vi ska få en bra försvarsmakt som kan lösa den ställda uppgifterna, det är ju att vi har en bra officersrekryteringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".