Många tågresenärer fick vänta på bussar på Laholms station. Foto: Per Scholander/Sveriges Radio.

Stora förseningar efter tågkrock

"Föraren av hjälploket ska ha skadats lindrigt"
1:02 min

Det har varit stora förseningar på tågsträckan Malmö-Göteborg under hela dagen. Orsaken är en krock mellan ett godståg och ett hjälplok vid Hallandsåsen. Nu rullar dock tågen igen.

– Föraren av hjälploket ska ha skadats lindrigt och chockades. Enligt de uppgifter jag fått har föraren av godståget inte skadats fysiskt men har chockats, säger Monica Näslund, presskommunikatör på Trafikverket.

Det var i förmiddags som ett godståg söderifrån inte klarade att ta sig upp för Hallandsåsen på grund av att löv gjorde spåren hala.

När sedan ett beställt hjälplok kom till platsen, så krockade det med godstågets lok.

Ingen av förarna skadades alltså allvarligt, men bussar fick ersätta tågen mellan Laholm och Ängelholm. Följden blev förseningar på uppemot en och en halv timma för resenärerna.

Enligt Monica Näslund på Trafikverket räknar man med att kunna öppna sträckan för tågtrafik igen nu vid femtiden.

– Det finns inga uppgifter om skador på tågen eller infrastrukturen, alltså spåren. Det som krävs är nya förare, dels till godståget, dels till hjälploket, säger Monica Näslund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".